Paulo Costa dras med liknande problem med covid-19 – som Khamzat Chimaev

✔ Familjen: har inte återhämtat sig från covid-19 ✔ Slutade inte träna

Det stod nyligen klart att Paulo Costa tvingats dra sig ur sin huvudmatch mot den före detta mästaren Robert Whittaker den 17 april.

Anledningen sades först vara att han dras med ett svårt fall av influensa. Nu ger dock Costas tränare och bror Carlos Costa ytterligare insikt i brasilianarens hälsotillstånd.

Enligt Carlos så testade hans topprankade bror positivt för covid-19 för över en månad sedan. Han dras fortfarande med problem som liknar de som UFC-svensken Khamzat Chimaev har rapporterat om.

Costa och hans team ville först inte ställa in matchen.

– Vi vill bara skjuta upp [matchen] en vecka eller två så att “Borrachinha” kunde återhämta sig, sade Carlos Costa till MMA Fighting. Han hade covid och sedan hade han influensan, och influensan tog lång tid på sig att försvinna. Vi ville bara skjuta upp [matchen].

Flera personer i Costas familj testade positivt för covid-19, däribland hans flickvän och mamma. UFC-fightern gjorde dock som Khamzat och tog inte någon längre paus från sin hårda träning.

 – [Paulos] symtom var milda, sade Carlos. Men det finns ett problem: Han slutade aldrig träna. Han fortsatte träningen och han har inte återhämtat sig helt sedan dess.

– Han hade ont i halsen och fick sedan en enorm utsöndring i bröstet. Hans kondition minskade lite granna och för några veckor sedan gick han denna svåra influensa.


RELATERAT


Paulo Costa vill återvända inom kort

Costa har redan gått ut och sagt att han vill återvända till buren redan i maj och har bland annat satt sikte på UFC-svensken Jack Hermansson

Innan något kan bokas in så planerar de dock att besöka en läkare för att se om viruset påverkat honom mer än det de just nu antar.

– Vi kommer att göra en röntgen av hans bröst och göra andra undersökningar för att se om covid har påverkat något, fortsatte Carlos Costa.

Det är lätt att dra paralleller mellan Costa och Khamzat. Även svensken fortsatte träna hårt efter att han drog på sig viruset i slutet av fjolåret. Han har ännu inte återhämtat sig helt och hållet, trots att det gått flera månader.

Den Stockholmsbaserade Khamzat har kämpat hårt för att ta sig till UFC och det är naturligt att han vill fortsätta bygga på sin oerhört framgångsrika karriär så fort som möjligt.

Att inte låta kroppen återhämta sig har dock visat sig ha förödande konsekvenser och det gick till och med så långt för Khamzat att han utannonserade sin pension från sporten. Han har sedan dess ångrat sig och siktar nu på retur mot sin topprankade UFC-kollega.

I Costas fall så fortsätter han att träna för att återvända till vinstkolumnen efter en tuff förlust mot Israel Adesanya i september. Enligt Costas bror så har de istället dragit ned på intensiteten.

 – Vi fortsätter träna, men mycket lugnare.

Costas och Khamzats situation är långt från unikt. Över hela världen dras personer med långvarig besvär efter viruset medan andra inte ens upplever några symptom överhuvudtaget.

Även ex-mästaren Cody Garbrandt drog på sig covid-19 och har haft en långvarig återhämtning som satt stopp för hans planer.

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Paulo CostaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...