Paulo Costa om ödesmatchen mot Israel Adesanya: “Drack en hel flaska vin”

✔ Försökte supa sig till sömns - inför karriärens största match!

Den före detta titelutmanaren Paulo Costa kommer nu med en förklaring till sin bristfälliga insats mot Israel Adesanya i september 2020.

De båda mellanviktarna ägnade sig åt ordkrig under hela uppbyggnaden, vilket bäddade för en explosiv match. Tyvärr kom det att bli spel mot ett mål då Adesanya tidigt tog kontrollen och Costa aldrig lyckades komma in i matchen.

I andra ronden hittade Adesanya avslutet via TKO och blev därmed första man att besegra brasilianaren. Många tyckte dock att Costa inte såg ut som sitt vanliga jag, då han bland annat inte lyckades pressa tempot eller attackera på sitt sedvanliga sätt.

I en video på sin YouTube-kanal ger Costa en förklaring till hans insats. 29-åringen avslöjar bland annat att alkohol kom att spela en betydande roll då han hade svårt att somna inför stormatchen.


HETAST JUST NU


Paulo Costa drack en hel flaska vin – inför matchen

Titelmatchen mellan Adesanya och Costa tog vid under UFC 253 i Abu Dhabi och gick av stapeln tidigt på morgonen. Costa hade dock svårigheter med att somna kvällen innan och drack därför vin.

 – Jag var typ full när jag slogs, jag hade en baksmälla, sa Costa. Jag kunde inte sova på grund av kramper (i benen). Kom ihåg att matchen var klockan nio på morgonen. Vi var tvungna att vakna klockan fem för att göra oss redo, stretcha och linda in händerna. UFC sa till oss att vakna klockan fem på morgonen för att gå till arenan för att slåss. Jag somnade inte förrän halv tre.

Enligt Costa så drack han först ett glas vin, men när det inte fungerade så fortsatte han.

 – Det var mitt misstag och jag skyller inte på någon annan. Det var något jag själv valde. Men jag hade varit uppe i tjugofyra timmar och behövde sova. Jag drack vin, alldeles för mycket vin. En hel flaska för att försöka supa mig medvetslös. Jag tog först ett glas, men det fungerade inte. Två glas fungerade inte heller. En halv flaska gav inte heller effekt, så jag drack hela.


RELATERAT


Förhoppningsvis har Costa lärt sig från sina misstag.

Den 17 april kommer han att på nytt att äntra buren mot en farlig motståndare då han är inbokad att ta sig an ex-mästaren Robert Whittaker under UFC Fight Night 189.

Kategorier
Israel AdesanyaPaulo CostaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara