Paulo Costa signerar kontrakt för nästa match – möter ex-mästaren!

✔ Blev förödmjukad - nu siktar han på att återvända till vinstkolumnen

Paulo Costa har skrivit under sitt nästa match-kontrakt och inväntar nu en signatur från ex-mästaren Robert Whittaker.

Det var under en intervju med PVT som Costas manager Wallid Ismail avslöjade att matchen är på gång. Han sade även att matchen skulle kunna bli en kämp om interrimbältet nu när divisionsmästaren Israel Adesanya kommer att gå upp till lätt tungvikt.

“Borrachina” Costa förlorade mot mellanviktsmästaren Adesanya i slutet av september. Han var dessförinnan obesegrad med tretton raka vinster, nästan alla via avslut.

Mot Adesanya tog det dock stopp och han blev avslutad i andra ronden efter en ensidig match. Sedan dess har Costa varit på krigsstigen och vid flera gånger tagit sikte på Adesanya. Nu får han istället nöja sig med den före detta mästaren Whittaker.


Missa inte


UFC: Paulo Costa vs Robert Whittaker?

Whittaker har också en förlust mot Adesanya i bagaget.

I oktober 2019 blev även Whittaker avslutad i andra ronden och han förlorade därmed sitt mellanviktsbälte. Sedan dess har han dock återvänt till vinstkolumnen med imponerande resultat. I juli 2020 besegrade han Darren Till via enhälligt domslut och så sent som i oktober så tog han även hem ett domslut mot topprankade Jared Cannonier.

Det blev snabbt prat om en returmatch mot Adesanya, men på grund utav ett svalt intresse från Whittakers håll så materialiserades aldrig mötet. Istället kommer Adesanya att ta sig an lätt tungviktsmästaren Jan Blachowicz under 2021.

Anledningen till att Whittaker inte ville ta möjligheten att möta Adesanya direkt är för att hans fru är gravid och snart föder. Whittaker har tidigare sagt att han kommer vara redo att tävla i mars och det är också då som Costa kommer att vara redo!

 

Vem tror du tar hem vinsten?

 

Kategorier
Paulo CostaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara