Paulo "The Eraser" Costa är skadad
Paulo Costa. Foto: Rigel Salazar-AG Fight/MMAnytt

Paulo “The Eraser” Costa är skadad – Romero vill möta Silva

✅ Topprankade mellanviktaren tvungen att dra sig ur det framemotsedda mötet mot Yoel Romero på UFC on ESPN+ ✅ Andra gången mötet avbokas

Topprankade mellanviktaren Paulo “The Eraser” Costa är skadad. Costa var planerad att möta titelutmanaren Yoel Romero på UFC 230 men matchen sköts upp då Romero inte tilläts fightas av läkare.

Costa valde att vänta på Romero och matchen skulle bokas om till UFC:s debut på den nya plattformen ESPN+. Galan som även kallas UFC Fight Night 146 går av stapeln den 19:e januari i Barclay’s Arena i Brooklyn. Först att rapporterna nyheten av ESPN.

En ospecificerad skada hindrar nu Costa från att möta Romero – i en match som av vissa kallats “The battle of the Bodies”.

Paulo "The Eraser" Costa är skadad

Yoel Romero vill möta Anderson Silva

“The Soldier of God” är fortsatt hoppfull att hitta en motståndare till galan. Med över två månader kvar till fight night känns det som en ganska rimlig förhoppning.

Romero själv har uttryckt en önskan att få möta den forne mellanviktskungen och före detta pound-for-pound ettan Anderson “The Spider” Silva.

Paulo "The Eraser" Costa är skadad

UFC-legendaren Anderson “The Spider” Silva tycker att Khabib Nurmagomedov är den bäste fightern just nu. Foto: Vince Cachero för MMAnytt

Romero har inte tävlat sedan han förlorade ett delat domslut mot regerande mellanviktsmästaren Robert Whittaker på UFC 225 i juni. Dessförinnan besegrade han Luke Rockhold via brutal knockout, vilket tog honom tillbaka till vinstkolumnen efter hans första förlust mot Whittaker i juli förra året.

Silva har inte tävlat sedan han blev avstängd i ett år av USADA – efter att ha testat positivt för otillåtna preparat. Hans senaste match gick i februari 2017 – en vinst mot Derek Brunson via domslut. Det var dock många som tyckte att Brunson vann den matchen.


Relaterat

Kategorier
Paulo CostaSenaste NyttYoel Romero

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara