Pedro Munhoz återvänder till UFC i helgen efter ett års avstängning

Efter den långa avstängningen återvänder Pedro Munhos till UFC:s oktagon i helgen. Avstängningen som grundades i bristande eller ohållbara bevis av förhöjda testosteronnivåer har kommit till sitt slut och Munhoz verkar peppad på att fortsätta karriären.

UFC:s bantamviktare Pedro Munhoz står inför att gå sin tredje UFC-match på helgens Fight Night 77 i Sao Paolo. Matchen kommer att bli Munhoz första på över ett år efter avstängningen han dömdes till förra året. Munhoz mötte senast Jerrod SandersUFC Fight Night: MacDonald vs Saffiedine i oktober 2014 där han vann via giljotin i första ronden. Men det var inte förrän efter matchen som de positiva testerna för otillåtna testosteronmetaboliter uppdagades.

Fallet Munhoz är en minst sagt märkligt historia med flera skumma inslag. Testerna som genomfördes efter matchen visade sig innehålla en syntetisk version av hormonet testosteron som endast går att bruka via extern användning. Nivåerna av testosteron ska ha mätt upp till 850 ng/mL som inte nödvändigtvis är höga utan snarare lite högre än normalt för en 28-årig man som Munhoz var. Nova Scotia Boxing Authority (NSBA) ska ha försökt styrka bevisen för att Munhoz använt otillåtna substanser med ett test som genomförts i Nevada men staten säger sig inte ha någon vetskap om vilka tester NSBA syftar på och därför ska avstängningen ha baserats på de tester som gjorde i Halifax, Nova Scotia efter matchen. Munhoz har hela tiden nekat till anklagelserna men har erkänt att han under tidpunkten för testerna tagit två olika typer av kosttillskott som skulle kunna ha orsakat den förhöjda testosteron-nivån.

På lördag kommer den före detta RFA-mästaren Munhoz återuppta karriären när han tar sig an Jimmie Rivera. Munhoz verkar ha testats två gånger av USADA inför matchen men verkar, åtminstone enligt bilden på Instagram, vara mer än redo att kliva in i buren för att öka på vinstkolumnen.

Kategorier
Jimmie RiveraSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara