Pedro Munhoz kan bli avstängd – för sitt segerfirande

✅ Knockade den forne bantamviktsmästaren på UFC 235 - nu kan firandet ge "The Young Punisher" konsekvenser

Efter UFC 235 blev brassen Pedro Munhoz en potentiell titelutmanare då han efter motgång knockade den forne mästaren Cody Garbrandt brutalt i den första ronden. Efter den storslagna segern klättrade Munhoz över buren för att vädja till UFCs vd Dana White om en eventuell titelchans. Det var dock något som Munhoz kan komma till att ångra.

LÄS MER: Pedro Munhoz KNOCKAR Cody Garbrandt på UFC 235!

Nevadas idrottskommission (NSAC) skickade nyligen ut agendan för nästa vecka och överväger då om de kommer stänga av Munhoz eller inte. Enligt uppgifterna var det faktumet att Munhoz klättrade över staketet som gjort så att han nu riskerar en avstängning, då det finns regler mot sådant agerande. Delvis rör det sig om publik-, fight- och personalsäkerhet, men även faktumet att det agerandet riskerar att skada buren – vilket i sin tur kan leda till att fighters och personal också skadas.

Burskador har tidigare skett

I detta fallet råder det inget tvivel om Munhoz intentioner, men det är snarare burintegriteten som står i fokus. Under Superior Challenge 8 i Malmö hoppade en berusad åskådare in i buren innan matchen mellan Martin Akhtar och Leandro Gontijo. Han drogs ut av säkerhetspersonal men burdörren skadades i tumultet och fick svetsas på plats innan matchen började. Det är dock osannolikt att något sådant skulle ha skett i samband med Munhoz agerande.

LÄS OCKSÅ: Fredagsfrågan: Vilka bör göra upp om bantamviktsbältet?

Nu har Munhoz vunnit tre raka  matcher, två via knockout, och är inte långt ifrån en titelchans i bantamvikt.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara