Pedro Munhoz och Damian Stasiak går tre hårda ronder under UFC Stockholm

Pedro Munhoz och Damian Stasiak bjöd på en jämn kamp som slutligen blev tvungen att avgöras av domarna som gav vinsten till brasilianaren Munhoz

Rond 1:

Den första ronden började avvaktande, där Munhoz höll pressen och träffade med ett par sparkar. Stasiak gick sedan på en nedtagning men Munhoz kopplade en giljotin i samma veva – som dock misslyckades innan de återigen var uppe på fötter. Där fortdatte Munhoz att hålla pressen och ligga snäppet före. Stasiak säkrade sedan en nedtagning precis innan ronden tog slut.

Denna rond ger jag till Muhoz, 10-9.

Rond 2:

Den andra ronden höll ett snäppet högre tempo, där Munhoz fortsatte att ligga steget före. De två försökte under rondens gång gå på nedtagningar – men ingen fick till något. Stasiak försökte sig på en del snurrsparkar men fick lite utdelning.

Ännu en 10-9-rond för Munhoz i min bok.

Rond 3:

I den tredje ronden såg man snabbt att Stasiak var trött. Munhoz fortsatte att hålla pressen och ligga steget före i strikingen. Stasiak gick sedan på ett slarvigt nedtagningsförsök, straffades med ett knä i magen och blev själv nedtagen istället. Munhoz gjorde dock inget från topp varpå domaren ställde dem upp. Munhoz fortsatte att träffa bra ståendes, i synnerhet med knäna. Stasiak försökte sig på en del snurrsparkar men inget som direkt träffade hårt. Stasiak var fortfarande med i matchen och träffade då och då – men utan särskilt hög volym. När Stasiak sedan lutade sig fram lite väl mycket greppade Munhoz giljotinen och använde den för att dra ner honom till mattan, där han gick runt och tog rygg. Munhoz försökte sig på en RNC men den satt inte och Stasiak kunde ställa sig upp. Munhoz hade dock kvar greppet runt ryggen och slängde ner Stasiak igen. Samma sak upprepade sig ännu en gång innan Stasiak slutligen lyckades komma loss. En vild slagväxling utbröt innan ronden sedan tog slut.

Ytterligare en 10-19-rond till Munhoz enligt mig.

Resultat:

#12 Pedro Munhoz besegrade Damian Stasiak via enhälligt domslut (30-27, 29-28, 29-28).

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC Stockholm

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara