Pension snart? Khabib avslöjar sina stora planer – inklusive en superfight!

✔ Managern: Khabib kommer endast gå ytterligare TVÅ matcher ✔ Blir 2021 sista året med "The Eagle?"

UFC-chefen Dana White är mer än nöjd med lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och vad han tillfört till organisationen. Nu ser det dock ut som att Khabib planerar att dra sig tillbaka från sporten med en sista superfight.

Joe Rogans Instagram så skrev både Khabib och Conor McGregor i kommentarsfältet. Khabib avslöjade då vilka två motståndare som han satt sikte på.

Den första är titelförsvaret mot interrimmästaren Justin Gaethje som är planerad att gå av stapeln den 24 oktober. Den andra är en superfight som det länge spekulerats kring: Khabib vs. Georges St.Pierre.

Enligt Khabibs manager Ali Abdelaziz så kommer lättviktsmästaren endast att gå ytterligare två matcher innan han lägger handskarna på hyllan.

Med ett obesegrat matchfacit på 28 vinster betyder det att han totalt kommer att gå 30 matcher, med St.Pierre som sin avskedsmatch. Khabib siktar på att möta den kanadensiska legendaren i april 2021.


Relaterat:


UFC Superfight: Khabib vs Georges St.Pierre

UFC-chefen White uttalade kring superfighten mellan Khabib och St.Pierre men nämnde också McGregor som potentiell motståndare.

White sade dock att Khabib först måste besegra Gaethje men att matchen efter det definitivt kommer att bli något utöver det vanliga.

 – Han ska slåss mot Gaethje härnäst, efter det vet jag inte vem han kommer att möta för att komma upp till 30 matcher. Lyssna, en match mot Conor McGregor… jag vet att Conor har velat ha den matchen sen deras första möte. Det är en matchen att försöka få till.

Det är inte första gången som Khabib uttryckt en önskan att få möta “GSP,” denna gång är dock UFC mer villiga att underhålla tanken.

 – Visst, det skulle vara hans sista match, sade White om Khabib vs. St.Pierre.

– Han har varit riktigt bra för både vårt företag och för sporten. Jag gillar verkligen Khabib Nurmagomedov. Jag gör vad han än önskar.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Dana WhiteGeorges St. PierreKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara