Pernell Whitaker blev 55 år gammal.

Legendariske boxaren död – blev 55 år gammal: “En av de bästa”

✅ Sonen om tragiska beskedet: "Är chockad" ✅ Polisen utreder händelsen

Pernell Whitaker har gått bort.

Boxningslegendaren avled under söndagskvällen – endast 55 år gammal. Detta efter att han ska ha blivit påkörd av en bil runt 22-tiden vid Virginia Beach i den amerikanska delstaten Virginia.

Polisen håller just nu på att utreda händelsen.

– När poliserna ankom till dödsplatsen lokaliserade de ett offer, en vuxen man, som hade blivit påkörd av en bil. Offret avled av skadorna på plats. Bilföraren höll sig kvar på platsen med polisen, skriver L.M. Bauder, talesperson för Virginia Beach Police Department, i ett uttalande (via ESPN).

Floyd Mayweather: “En av de bästa någonsin”

Whitaker, även känd som”Sweet Pea,” vann världstitlar i fyra olika viktklasser och ansågs länge vara en av världens absolut bästa boxare oavsett viktklass. Innan proffskarriären tog han hem ett OS-guld 1984 och under 2006 valdes han in i International Boxing Hall of Fame.

– En av de bästa någonsin, skriver superstjärnan Floyd Mayweather om Whitaker i ett inlägg på Instagram:

Sonen: Pernell Whitaker var en “skön lirare”

Whitakers yngsta son, Devon Whitaker, blev chockad av det tragiska dödsbeskedet och säger att hans far var en “skön lirare.”

– Det är allt jag kan säga om honom. Jag kan inte riktigt säga hur jag känner mig för jag är chockad. Jag försöker fortfarande smälta allt. Men han var en skön lirare, säger Devon Whitaker till tidningen The Virginian-Pilot

Whitaker blir ihågkommen som en mästerlig boxare som bland annat gjorde sig känd för sitt skickliga försvar. Hans professionella matchfacit blev 40-4-1 (17 knockoutvinster) – men två av förlusterna och den enda oavgjorda matchen kommer alla efter kontroversiella domslut. Många anser med andra ord att Whitakers record bör vara 43-2.

Klicka här för fler artiklar om boxning.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BoxningNyheterSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara