Petr Yan svarar iskallt på Jon Jones hyllning av Aljamain Sterling!

✔ "Anthony Smith skulle ha tagit din titel!"

Turerna kring det skandalomsusade avslutet på Petr Yan och Aljamain Sterlings titelmatch på UFC 259 fortsätter.

Sterling vann matchen via diskvalifikation efter att ha träffats av ett otillåtet knä. Efteråt ville han först inte se sig som mästare men poserade sedan på bilder i sociala medier med bältet.

Åsikterna i MMA-världen har varit delade om Sterling borde få kalla sig mästare. Någon som ryckt ut till Sterlings försvar är den före detta lätt tungviktsmästaren Jon Jones som på Twitter menar att Sterling är en äkta mästare.

– Aljamain kom till matchen i fantastisk form, han kämpade framåt varje sekund av den matchen. Det var inte hans fel att han blev otillåtet knäad. Grattis mästare, du gjorde det.

Utspelet togs inte emot väl av Yan som svarade med att påminna Jones om den gången han själv gav en motståndare ett otillåtet knä.

– Anthony Smith skulle ha tagit din titel


HETAST JUST NU


Jon Jones kunde också ha förlorat bältet via diskvalifikation

Kommentaren syftar på Jones titelförsvar mot Anthony Smith i mars 2019 där Jones landade ett otillåtet knä i fjärde ronden. Till skillnad från helgens match avbröts inte den matchen utan Smith valde istället att fortsätta efter att ha tagit en paus.

Matchen slutade med poängseger för Jones. Det är oklart hur mycket knät påverkade Smith i resterande delen av matchen, men  hade Smith sagt att han inte kunde fortsätta hade han troligen vunnit på diskvalifikation precis som Sterling gjorde.

I så fall hade Jones haft en till förlust på sitt matchfacit via diskvalifikation. Den första kom 2009 då han blev diskad för otillåtna armbågar mot Matt Hamill vid The Ultimate Fighter 10-finalen.

Efter matchen mot Jones sa Smith att alla som tyckte att han skulle låtit bli att fortsätta och istället accepterat vinsten var fegisar. Frågan är om han tycker att det applicerar på Sterlings sätt att vinna bältet på också.

 

Håller du med Petr Yan eller Anthony Smith?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Petr YanSenaste NyttUFC 259

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...