"Hans stående är livsfarligt"

PFL 3: Svenske Sadibou Sy förlorar via domslut

🎥 VIDEO+TEXT ✅ "Sadi" åker på tuff poängförlust efter jämn match ✅ UFC-veteranens brottning blev för mycket i slutet

Alldeles nyss fick vi se den svenske mellanviktaren Sadibou Sy kliva in i buren på PFL 3 i Washington D.C. Sy ställdes mot den tidigare UFC-fightern Bruno Santos från Brasilien i ett av de pågående gruppspelen, där fighters samlar ihop poäng för att kvalificera sig till slutspelen i sex turneringar – med hela 1 miljon dollar (ca. 8 miljoner kronor) på spel i varje viktklass.

Sy, som representerar Stockholmsklubben Pancrase Gym, åkte emellertid på en tuff poängförlust efter full tid.


RELATERAT: VIDEO: Jonatan Westin avslutad av UFC-veteranen på PFL 3


Jämn match som avgjordes i sista ronden

Matchen inleddes väldigt jämt och avvaktande. Sy landade ett par hårda sparkar och även en hyfsat fin höger, men Santos pressade å andra sidan lite mer samtidigt som han fick in ett par egna träffar och gick på ett par nedtagningsförsök.

Efter att ha vunnit varsin rond avgjordes matchen av den tredje och sista ronden – där Santos säkrade en nedtagning med gott om tid kvar att jobba från topp. Sy lyckades inte få mycket gjort från rygg – varken offensivt eller defensivt – och Santos kunde i lugn och ro passera från guard till halvguard, vidare till side control och slutligen mount där han även fick till en del ground and pound.

Därmed tog Santos (17-2) hem två av matchens tre ronder och tilldelades slutligen segern via enhälligt domslut, vilket ger honom tre poäng i turneringen.

Officiellt resultat: Bruno Santos besegrar Sadibou Sy via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28).

Kommer att få en ny chans

Alla fighters som deltar i turneringarna är garanterade två matcher vardera under gruppspelet, vilket innebär att vi kommer få se Sy tävla i PFL igen inom kort.

Förutom vinster tjänar fighters även extrapoäng vid avslut – fler poäng ju snabbare de avgör. Detta innebär med andra ord att Sy (6-3) skulle kunna komma ikapp och trots allt få en plats i kvartsfinalerna om han imponerar i sin nästa fight, exempelvis med ett avslut i första ronden som skulle ge honom sex poäng.

Läs mer om PFL:s turneringsformat och poängsystemet här.

Kategorier
PFLSadibou SySenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara