Jonatan Westin åker ur miljonturneringen

✅ Svensken kämpar väl - men Abubakar Nurmagomedov vinner domslutet på PFL 6 ✅ Jonatan Westin är nu utslagen ur miljonturneringen efter två raka nederlag

PFL 6 pågår för fullt i Atlantic City, New Jersey i skrivande stund och nyligen fick vi se svenske Jonatan Westin kliva in i buren för sin andra match i organisationens stora miljonturnering.

Detta var en ödesmatch för Westin eftersom han förlorade debuten och nu ställdes han i ännu en tuff welterviktsdrabbning mot Dagestans Abubakar Nurmagomedov – kusin till den obesegrade UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov.

Dessvärre fick Westin, 28, återigen bita i det sura äpplet. Även om svensken levererade en klart bättre prestation den här gången – så blev Nurmagomedovs brottning och toppkontroll helt enkelt för mycket för honom.

Nurmagomedov var inte särskilt aktiv från topp när han säkrade sina nedtagningar, men han var stark med sin press och gjorde tillräckligt för att få behålla positionerna. En stenhård vänster på marken öppnade dessutom upp ett blödande sår över ögonbrynet på Westin.

I de två sista ronderna var Westin väldigt aktiv med försvar, svepförsök och egna slag från bottenposition och mot slutet av matchen var han till och med nära att få in ett plötsligt armlås. Men Allstars-fightern fick ändå inte tillräckligt mycket gjort för att knipa poängvinsten – som istället enhälligt gavs till Nurmagomedov.

Officiellt resultat: Abubakar Nurmagomedov besegrade Jonatan Westin via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28).

Kategorier
Jonatan WestinPFLSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara