Vann efter pinsam domarmiss – försvaras: “Låt honom vara i fred”

✔ Får oväntat stöd: "Utnyttjade bara situationen"

Den stora snackisen från föregående helgs UFC-gala var utan tvekan mötet mellan Ed “Short Fuse” Herman och Mike Rodriguez – eller åtminstone den domarmiss som inträffade under matchens gång.

LÄS MER: UFC-domarens supertabbe: “Värsta jag sett”


Det var i den andra ronden som Rodriguez träffade Herman med två välplacerade knän mot kroppen, varpå den senare sjönk ihop. Matchdomare Chris Tognoni fick dock helt felaktigt för sig att knäna träffat Herman i skrevet, och beordrade timeout.

I stället för att matchen stoppades där och då fick Herman tid att vila upp sig – och tog senare hem matchen via submission.

En av de som reagerade starkast på tabben var UFC-bossen Dana White, som kallade misstaget “vidrigt” och “det värsta han någonsin sett”.

Oväntade försvaret: “Utnyttjade bara situationen”

Nu försvaras dock Herman oväntat av Rodriguez själv, som uppmanar folk till att inte rikta någon ilska mot Herman efter Tognonis domarmiss.

– Det var en besvärlig händelse inom vår sport. Vi borde bara acceptera det och gå vidare. Skicka inga hatmeddelanden till Ed Herman eller något sånt. Snälla, gör det inte. Han är en bra kille. Det enda han gjorde var att utnyttja situationen. Det var det enda, säger Rodriguez till MMA Fighting.

LÄS OCKSÅ: ”The Mauler” skulle vinna UFC-bältet – då tog domaren saker i egna händer

Rodriguez har efter förlusten mot Herman bara två vinster på sina sex senaste UFC-fighter. “Short Fuse”, däremot, tog hem sin tredje raka seger för organisationen i och med vinsten.

Det ska dock tilläggas att UFC betalade ut Rodriguez vinstbonus, trots att han officiellt förlorade matchen.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara