Polis tillkallas när Cris Cyborg ska dopingtestas i Thailand

Men "Cyborg" själv hävdar att hon gick med på kontrollen utan att tveka.

UFC:s fjäderviktsmästarinna Cristiane Justino tränar för närvarande i Thailand och nyligen var det dags för ett slumpmässig dopingtest för brasilianskan. Detaljerna är oklara, men klart står att någon tillkallade polisen i samband med kontrollen – möjligen i ett försök att förhindra att testet togs in för analys.

Enligt “Cyborg” gick hon dock med på dopingtestet utan att tveka – även om hon kände att allt inte riktigt stämde med den agent som utförde kontrollen.

Vidare menar “Cyborg” att det var hotellpersonalen – och inte någon från hennes team – som tillkallade polisen.

USADA tog hjälp av en thailändsk antidopingbyrå

Det var Bloody Elbows Iain Kidd som avslöjade nyheten.

Enligt uppgifter från en källa inom US Anti-Doping Agency (USADA), som ansvarar för dopingtester inom UFC, utfördes kontrollen av en antidopingbyrå som USADA tidigare har tagit hjälp av – och som följer riktlinjerna från World Anti-Doping Agency (WADA). Den aktuella antidopingbyrån ska ha använts eftersom Thailands nationella antidopingbyrå inte hade möjlighet att utföra testet i tid.

Olika antidopingbyråer kan ha små skillnader i sina procedurer, såsom vilken typ av kopp som används och hur konversationen innan testet låter, men följer i det stora hela samma riktlinjer för att försäkra att kontrollerna går rätt till. Om fighters känner sig osäkra kan de kontakta USADA – vilket “Cyborg” inte ska ha gjort.

Agenten greps – men släpptes senare

Agenten som utförde testet ska enligt uppgifter ha gripits, men senare blivit frisläppt. Det är oklart om gripandet var förknippat med agentens visum.

Att dopingkontrollanter hamnar i trubbel med polisen är inte särskilt vanligt, även om det dock har inträffat tidigare. Deras jobb innefattar ofta att vänta vid olika gym, hotell och andra ställen under längre tid – vilket av förståeliga skäl kan verka misstänksamt.

Trots röran ska dopingtestet ha kunnat tas in som vanligt – och är enligt USADA på väg till ett WADA-ackrediterat labb i Japan för analys.

Kategorier
Cristiane JustinoSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...