Publikfavoriten Fernando Flores tillbaka – för match mot finsk veteran!

✔ Motståndaren har gått mer än 30 matcher!

Efter att ha säkrat en storslagen seger tidigare i år är nu den svenske publikfavoriten Fernando “El Toro” Flores (9-8) tillbaka för ett möte med den härdade finnen Jerry “ADHD” Kvarnström (15-18)!

Matchen äger rum på Superior Challenge 23 den 25:e september, det var organisationen som annonserade fjäderviktsmötet. Galan tar plats vid Fryshuset i Stockholm och kommer kunna ses av publik på plats alternativt på Viaplay.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by SuperiorChallenge (@superiorchallenge)


HETAST JUST NU


Båda har vinster över Simon Sköld

Flores är en veteran inom svensk MMA, har tävlat sedan 2014, och har besegrat lokala namn som Martin Fouda och Michel Ersoy. “El Toro” fick blandade resultat under sin karriär med förluster mot toppnamn som danske Jonas Mågård och Västerssonen Tobias Harila, samt en seger över britten Pietro Menga – som gick vidare till att få UFC-kontrakt.

För tillfället har Flores vinster i tre utav sina fyra senaste. Han avslutade år 2020 med en submissionvinst över den meriterade tysken Michel Diega-Scheck i Brave. Han följde sedan upp med en strålande insats mot Robert Nyström där “El Toro” kammade hem ett enhälligt domslut.

Därefter fick han en huvudmatch mot supertalangen Felipe Lima. Dessvärre blev det en ensidig match där Lima dominerade och Flores visade mycket hjärta – men i slutändan förlorade svensken via solklart enhälligt domslut. Sist han var aktuell mötte han den svenske stjärnan Simon Sköld på Superior Challenge 22 och vann ett delat domslut efter tre jämna ronder.

Kvarnström har tävlat sedan 2005 och har rest runt hela världen för att göra så. I maj 2018 mötte han Simon Sköld i Superior Challenge och skrällde med en submissionvinst i den tredje ronden. Herrarna möttes igen ett par månader senare där Sköld vann ett jämnt, delat domslut. Sedan dess har Kvarnström endast vunnit en utav sina åtta följande matcher och har en förlust mot obesegrade Usman Nurmagomedov.

Superior Challenge 23 – preliminärt matchkort

  • Weltervikt: Andreas Ståhl vs TBA
  • Lätt tungvikt: Kenneth Bergh vs Ederson Macedo
  • Lättvikt: Adam Westlund vs TBA
  • Bantamvikt: Bartosz Wójcikiewicz vs TBA
  • Fjädervikt: Fernando Flores vs Jerry Kvarnström
  • Weltervikt: Moraad Moreno vs TBA
  • Weltervikt: Christian Stigenberg VS TBA

Foto: Stefan Romare

Fernando Flores vs Jerry Kvarnström – vem vinner?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttSuperior ChallengeSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...