Publikfavoriten Mike Perrys löfte: sluta använda n-ordet

✔ Efter flertalet kontroverser vill nu "Platinum" skärpa sig

UFC-welterviktaren “Platinum” Mike Perry har stått för en hel del kontroverser under de senaste åren, inte minst för sin användning av n-ordet.

Under en längre tid har Perry använt ordet i offentliga sammanhang, på sociala medier och i videor han laddat upp på nätet. I ett särskilt kontroversiell bråk använde Perry ordet mot den afroamerikanska skådespelaren Michael Jai White i ett öppet bråk på Twitter.

Det bör vara en självklarhet att inte använda ett sådant uttryck, men det är först nu som Perry väljer att sluta använda det laddade ordet, som bottnar i historisk rasism mot svarta.

– Jag vet att vissa inte kommer bry sig men vissa kanske uppskattar det, skrev Perry på sociala medier. Detta är för min son och för mig som [vill vara] en bättre far än min pappa. I samband med Black History Month vill jag be om ursäkt för alla gånger jag sagt n***a, ni kommer aldrig att höra det från mig igen.


MISSA INTE


Mike Perry erkänner alkoholmissbruk

Dessvärre är Perrys användning av n-ordet knappast hans enda oroväckande kontrovers. Welterviktarens exfru Danielle Nickerson talade i fjol ut om deras ohälsosamma relation och påstår att Perry bland annat hotat att bränna ner deras hus.

Han har dessutom hamnat i ett flertal slagsmål. Senast förra sommaren slog han ner en äldre man och använde rasistiska glåpord i en restaurang. Efter den uppmärksammade händelsen erkände Perry alkoholmissbruk och UFC annonserade att organisationen vidtagit åtgärder.

Ungefär ett halvår senare släppte Perry en oroväckande video på Twitter där han låg i en pöl av sitt eget blod. Enbart några dagar senare födde Perrys flickvän Latory Gonzalez parets första barn.

Nu verkar Perry ha lugnat ner sig och tagit mer ansvar. Han har uttryckligen sagt sig vilja vara en bra förebild till sin son, så förhoppningsvis upphör kontroverserna framöver.

Kategorier
Mike PerrySenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara