Publikfavoriten välkomnar A-klasstalangen till proffs-MMA på FCR 9!

✔ Underdog-kungen gör efterlängtad proffsdebut mot UFC-stjärnans sambo!

Fight Club Rush (FCR) 9 är drygt en månad bort och matchkortet blir starkare och starkare! Den svenska organisationen annonserade i helgen ett bantamviktsmöte mellan den underhållande publikfavoriten Ilaz Zabelaj och A-klasstalangen Basir Safdari – som gör sin proffsdebut på galan.

Utöver det kommer galan att toppas av med ett möte mellan den obesegrade svenske knockoutartisten Sahil Siraj och den Bellator-rutinerade toppfightern Arbi Mezhidov.

FCR 9 går av stapeln den fjärde september på Västerås Arena och kan ses på plats av ett begränsat antal åskådare. Kan man inte se den där sänds galan på den världsledande streamingtjänsten UFC Fight Pass.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)


HETAST JUST NU


Hade en av årets bästa svenskmatcher – I proffsdebuten!

Zabelaj är ursprungligen från Stockholmstrakterna men är numera baserad i Malmö där han bor tillsammans med sin sambo – UFC-fightern Pannie Kianzad. Han har besegrat bland annat Västeråstalangen Alexander Lööf via submission i den första ronden och har en publikvänlig stil som bjuder in för avslut och våld.

Han gjorde sin proffsdebut på FCR 6 mot Europamästaren Amir Malekpour och  var nära på att vinna på knockout i den första ronden. I den andra ronden hamnade han på rygg och tvingades klappa ut till en submission. Det var dock ett tvättäkta krig där båda fighters hade sina stunder och det var inte enbart galans “Fight of the Night” men även en av det årets allra bästa svenskmatcher.

I sitt senaste framträdande mötte Zabelaj ännu en meriterad fighter: Svenska mästaren Jonny Touma. Trots en stark förstarond från Zabelaj lyckades Touma hinna ikapp och vann slutligen ett domslut i en oerhört underhållande drabbning.

Safdari tränar på Pancrase Gym under MMA-veteranen Omar Bouiche och har länge varit en av de mest underskattade A-klasstalangerna i Sverige. Han har skrällt mot segertippade toppfighters som landslagstalangen Daniyal Shamkalov och Abdurakhman Nasrutdinov – som går delad huvudmatch på FCR 9 efter en succédebut som proffs. Sist Safdari tävlade besegrade han David Hedlund via domslut.

Fight Club Rush 9: Matchkort

 • Lättvikt: Sahil Siraj vs Arbi Mezhidov
 • Catchvikt 59 kilo: Abdurakhman Nasrutdinov vs Jonny Touma
 • Lättvikt: Eladio Bravo vs TBA
 • Weltervikt: Jeanpier Basauri vs TBA
 • Mellanvikt: Khaled Laalaam vs Danijel Grbic
 • Flugvikt: Zoran Milic vs Shawn Marcos Claudina Da Silva
 • Lättvikt: Rahmads Stromanis vs Emran Sakhizaada
 • Bantamvikt: Ilaz Zabelaj vs Basir Safdari

 

Ilaz Zabelaj vs Basir Safdari – Vem vinner?

Foto: Stefan Romare

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Fight Club RushSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...