Quentin Tarantino till Joe Rogan: “Bruce Lee hade ingen respekt”

✔ VIDEO: Se när Tarantino gästar Joe Rogan Podcast!

En av de mest välkända filmregissörerna Quentin Tarantino tyckte inte om kritiken till hans gestaltningen av Bruce Lee.

Tarantino iscensatte en tolkning av Lee i filmen Once Upon a Time in Hollywood. Flertalet fans har uttryckt missnöje med tolkningen och under sitt besök till UFC-kommentatorn Joe Rogans podcast gick Tarantino till motattack.

I filmen spelades Lee av skådespelaren Mike Moh. I en scen fick vi se hur “Lee” slogs mot stuntmannen Cliff Booth, spelad av Brad Pitt.

Till en början fick vi se en väldigt disciplinerad Lee. Han verkade säker på sin sak, men uttryckte en egocentriskt världsbild. Till exempel sade Lee i filmen att han skulle ha besegrat Muhammad Ali, en av de bästa tungviktsboxarna genom tiderna.

Dock hade Lee svårt att slåss mot Booth, och lyckas inte att besegra sin motståndare. Tarantinos tolkning på Lee kan beskrivas på ett enkelt sätt: mycket snack och lite verkstad. Det var dock något som många Lee-fans inte tyckte om.

Tarantino fick en fråga på Joe Rogans podcast om han tyckte att kritiken var rättvis eller inte.

– Jag kan förstå att hans dotter har problem med det, sade Tarantino. Det är hennes farsa! Jag köper det. Men alla andra, åh, sug en kuk!

– Bruce hade ingen respekt för amerikanska stuntmän, fortsatte Tarantino. Han träffade dem alltid med sina sparkar. Det kallas “tagging” när du slår en stuntman på riktigt. Han taggade alltid dem med sina fötter och händer, och det gick så långt att de inte ville jobba med Bruce. Stuntmän gillar inte det. Det är inte professionellt.HETAST JUST NU


Bruce Lees påverkan på MMA

Lee är ofta omtalad som en av grundarna inom MMA, från ett underhållningsperspektiv.

Han har sannerligen influerat flertalet MMA-fighters och haft en stark påverkan på utvecklingen av MMA. UFC-stjärnor som Conor McGregor och UFC-bossen Dana White har båda uttryckt tacksamhet och hyllningar till Lee. Även boxningsstjärnan Sugar Ray Leonard har tackat Lee för sin framgång.

Lee gick bort 1973 när han endast var 32 år gammal. Fram till sin död gjorde Lee flertalet filmer, till exempel Enter the Dragon.

Once Upon a Time in Hollywood utspelar sig 1969, och Tarantino väljer att hylla Lee på sitt sätt, genom att ha med honom i sin film. Även om gestaltningen inte visar på en hjälte eller frälsare är den ändå väldigt nyanserad och välarbetad.

 

Vad tycker du om Tarantinos tolkning av Bruce Lee?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Bruce LeeJoe RoganSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.
UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...