Otäcka hjärnskadan sätter stopp för Bellator-mästaren

✅ "Undvikit kommissioner som gör hjärnröntgen"

Det var varit tufft den senaste tiden för Bellator-mästaren Rafael Lovato Jr. BJJ-esset har inte kunnat tävla i MMA sedan han erövrade mellanviktstiteln från stjärnan Gegard Mousasi i en riktigt tight match.

Under natten gästade Lovato Jr. JRE MMA Show med UFC-kommentatorn Joe Rogan – där han avslöjade att han haft på känn att något var fel.

Under karriären har han undvikit att fightas på platser som kräver hjärnröntgen – men tvingades genomgå detta inför titelfighten.

Det var då läkaren upptäckte att något inte stod rätt till.

“Läkaren sade ‘Har du sett din hjärna förut? Det är något du måste se!’. Han tog med mig in i ett rum och visade något på skärmen som såg ut som bollar. Det såg ut som att något var fel – inte en vanlig röntgenbild,” berättade Lovato Jr.

Enligt läkarna har mästaren något som kallas “cavernom”. Cavernom är en så kallad cerebral malformation, alltså en oregelbundenhet i hjärnan. Det drabbar blodkärl i hjärnan och sjukdomen gör blodkärlens väggar så tunna att de läcker. (Definition enligt Sallsyntadiagnoser.se)


LÄS MER: Efter chockvinsten – Lovato Jr. öppen för retur mot Mousasi

LÄS OCKSÅ: AVSLÖJAR: Bellator kommer till Sverige 2020!


Lovato Jr kommer att fortsätta forska kring ämnet, men kommer den närmsta framtiden inte kunna fightas.

Vad som händer med hans mellanviktstitel är i skrivande stund oklart. Amerikanen har ett matchfacit på 10-0 och har vunnit åtta av sina matcher via avslut.

Se hela podden med Rafael Lovato Jr i videorutan ovan!

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara