Randy Couture berömmer Jake Paul och kritiserar Conor McGregor

✔ "Varför är Jake Paul den enda?"

Randy Couture är förvånad över att Jake Paul leder kampen mot högre löner för MMA-fighters. Enligt honom borde superstjärnor som Conor McGregor gjort mer.

Paul har drivit på för att fighters ska få mer betalt, särskilt MMA-fighters. Nyligen uttalade sig Paul på en presskonferens om UFC-chefen Dana White och hans atleter. Han sa att White borde betala sina fighters mer och uttryckte stark kritik mot honom.

Den före detta UFC-mästaren Couture har själv utmanat UFC-chefen om fighters löner tidigare i sin karriär. I en intervju med MMA Fighting pratade han nu om den nya uppståndelsen kring UFC-löner.

– Varför är Jake Paul den som sätter sig emot Dana White och visar vad som försiggår, frågade Couture. Om det krävs en Jake Paul att få saker att hända, bra. Så länge det blir gjort. Det känns bara galet att det kommer därifrån och att vi inom [MMA] inte kan komma samman och få organisationerna att hålla en högre standard.


HETAST JUST NU


Randy Couture ger Conor McGregor ansvaret

Enligt Couture skulle det ha varit den största UFC-stjärnan, “The Notorious  McGregor som skulle ha visat vägen. Särskilt i samband med matchen mot Floyd Mayweather.

– Grabben som verkligen hade en chans att sprida lite ljus på det (fighters löner) var Conor McGregor, sade Couture. Han fick en boxningslicens. När han fick det, fick han även skyddet från “The Ali Act”. Och han valde att ta med sig Dana White och [UFC] in i bilden, istället för att hantera det själv och ta alla pengar till han själv och sprida lite ljus problemet inom MMA. Han valde att inte göra det. Han tjänade 100 miljoner dollar från fajten med Mayweather. Ärligt talat, det är mer än vad han förmodligen någonsin tjänat i MMA.

“The Muhammad Ali Boxing Reform Act” eller “The Ali Act” som Couture refererar till skapades år 2000 för att försvara och skydda boxare.Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Conor McGregorJake PaulSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...