Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Rapport: #6 Lineker klar för UFC 224 – Möter orankade stjärnskottet

✅Lineker är ute efter karriärens 31 vinst ✅Fightas på nytt i Brasilien

Det ser ut som att UFC 224 i Rio de Janeiro, Brasilien inom kort kommer få ytterligare ett tillskott i form av en spännande bantamviktsmatch. MMA-sidan Combate kunde för några timmar sedan nämligen avslöja att den #6-rankade John “Hands of Stone” Lineker kommer att möta det orankade stjärnskottet Brian “Boom” Kelleher på hemmaplan den 12 maj.


Jack Hermansson klar för ny match – ställs mot ärrad veteran på UFC 224


Har vunnit nio av sina tio senaste

Kelleher har på kort tid blivit ett familjärt ansikte i UFC då han med hjälp av sin charm och talang bland annat fick möjligheten att möta den före detta bantamviktsmästaren Renan Barao i sin senaste match. Efter tre ronder stod det klart att “Boom” Kelleher tagit hem karriärens största seger då han vann via enhälligt domslut och förlängde sin vinstsvit till två raka.

Den 31-åriga amerikanen har nu vunnit nio av sina tio senaste matcher och tog tillfället i akt efter sin senaste vinst att på nytt utmana Lineker – och nu verkar det som att han får som han vill.

Lineker återvände till vinstkolumnen i sin senaste match då han i slutet av oktober besegrade Marlon Vera via enhälligt domslut. Det var Linekers enda match under 2017 och den första sedan den hårda förlusten mot den regerande bantamviktsmästaren T.J. Dillashaw. Det var prat om att Lineker skulle ersätta Dominick Cruz och möta Jimmie Rivera under UFC 219 i december men även den matchen blev inställd efter att Lineker fick hälsoproblem.

UFC 224 tar vi den 12 maj i Rio de Janeiro och kommer bland annat att bjuda på en titelmatch i kvinnornas bantamviktsklass då den regerande mästarinnan Amanda Nunes tar sig an #2-rankade Raquel Pennington.

 

Vem tror du tar hem vinsten?

 

Ohmbet Störst på MMA | Här hittar du bästa oddsen på MMA & UFC - Klicka här
Kategorier
John LinekerSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson är bokad och klar för UFC 232! Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...