Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Rapport: Kelvin Gastelum vs. Chris Weidman på gång inför UFC i New York

Enligt MMA-journalisten Ariel Helwani så är en match mellan den före detta mellanviktsmästaren Chris Weidman och stjärnskottet Kelvin Gastelum på gång inför UFC-galan i New York den 22 juli

Det har inte varit lätt att heta Chris Weidman den senaste tiden. I december 2015 förlorade han sitt mellanviktsbälte mot Luke Rockhold och efter det har han blivit brutalt knockad av Yoel Romero och förlorat en något underlig match mot Gegard Mousasi.

Weidman gick därmed från att ha varit obesegrad och hålla i bältet till att förlora tre raka och därmed riskera sin plats i toppen av mellanviktsdivisionen.

Nu kommer det rapporter om att Weidman kommer få en ny chans att vända den negativa trenden. Enligt MMA-journalisten Ariel Helwani så är en mellanviktsmatch mellan Weidman och Kelvin Gastelum på gång.

Gastelum är fortfarande avstängd

Gastelums karriär har gått i en helt annan riktning än Weidman då han slagit sig upp i toppen av mellanviktsdivisionen efter att ha lämnat welterviktsklassen bakom sig efter ett par misslyckade försök att klara vikten.

I 2016-2017 lyckades han ta hem tre mycket imponerande vinster över den före detta mästaren Johny Hendricks, toppfightern Tim Kennedy och nu senast den före detta mästaren Vitor Belfort.

Han bokades in för att möta Anderson Silva i under UFC 212 i Brasilien men efter att ha testat positivt för marijuana så avbokades matchen och hans vinst mot Belfort ogiltigförklarades. Inte nog med det, Gastelum blev även tvungen att böta och blev avstängd i 90 dagar, ett straff som han fortfarande avtjänar.

Den 11 juni kommer Gastelums straff att vara över och det öppnar upp en möjlighet för honom att möta Weidman på hemmaplan den 22 juli under UFC on Fox 25.

För närvarande ser UFC on Fox 25 ut som följande:

  • Mellanvikt: Chris Weidman vs. Kelvin Gastelum *
  • Lätt tungvikt: Gian Villante vs. Patrick Cummins
  • Lättvikt: Chris Wade vs. Frankie Perez
  • Bantamvikt: Jimmie Rivera vs. Thomas Almeida

*ej bekräftat

 

Vill du se Gastelum vs. Weidman och vem tror du vinner?

 

 

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
Rykten & Skvaller om MMAUFC on Fox 25z-Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...