Rapport: Mackenzie Dern möter TUF-finalisten under UFC 224

✅Dern är obesegrad med sex raka vinster ✅Hennes motståndare är 3-3 i sin professionella karriär

Det har gått knappa två veckor sedan Mackenzie Dern gjorde sin efterlängtade UFC-debut under UFC 222 i början av månaden. Den amerikansk-brasilianska BJJ-mästarinnan har haft ögonen på sig sedan hon MMA-debuterade i mitten av 2016 och sedan dess har hon tagit steget från Legacy FC/LFA till Invicta FC och slutligen UFC med ett obesegrat matchfacit på sex raka vinster.


Rätt domslut? Superhypade Mackenzie Dern besegrar Yoder i sin debut!


Mackenzie Dern vs. Amanda Cooper

MMABrasil var först med att rapportera att Dern landat sin andra UFC-match då hon ställs mot Amanda Cooper under UFC 224 i Brasilien. Galan går av stapeln den 12 maj och källor nära till kvinnornas team har bekräftat uppgifterna.

Med sex raka vinster, varav tre är avslut via submission, så kan Dern komma att ta ytterligare ett steg mot toppen av stråviktsklassen. Efter sin senaste vinst tog Dern tillfället i akt att be om en match i Brasilien och nu verkar som att hon fått sin önska beviljad.

Cooper deltog i den tjugotredje säsongen av The Ultimate Fighter och tog sig till finalen där hon besegrades av Tatiana Suarez. Hon är 2-2 i sin UFC-karriär och har ett samlat matchfacit på 3-3. I sin senaste match besegrade Cooper den kontroversiella fightern Angela Magaña via TKO i andra ronden.

UFC 224 tar vid i Rio de Janeiro, Brasilien och kommer bland annat att bjuda på en titelmatch i kvinnornas bantamviktsklass då mästarinnan Amanda Nunes tar sig an Raquel Pennington i sitt tredje titelförsvar. 

Vem tror du tar hem vinsten?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Rykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]