Rapport: Nunes var klar för ny titelmatch – Tills utmanaren bröt benet

En titelmatch i den kvinnliga bantamviktsklassen var klar inför UFC 219 men tvingades ställas in efter en allvarlig trafikolycka.

UFC 219 är organisationens sista galan under året och än så länge saknar matchkortet en officiell huvudmatch. Nu rapporterar dock den brasilianska MMA-sidan Combate att ett möte redan var klart inför galan innan det oväntade hände.

UFC 219: Nunes vs. Pennington

Enligt Combate så ska bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes och den #4-rankade Raquel Pennington kommit överens om att mötas under UFC 219. Dessa planer fick sig dock en rejäl törn då Pennington ska ha varit i en allvarlig bilolycka som lämnade henne med ett brutet ben.

Det är ännu oklart om UFC kommer att försöka hitta en ersättare för Pennington eller om titelmatchen försvinner helt från matchkortet.

Nunes tävlade senast i september då hon försvarade bältet mot den topprankade Valentina Shevchenko i en mycket jämn match, Hon utökade därmed sin vinstsvit till sex raka och brasilianskan har avslutat fyra av dessa motståndare.

Pennington har i sin tur inte tävlat på nästan ett år då hon pensionerade den före detta mästarinnan Miesha Tate. “Rocky” Pennington har fyra raka vinster mot bland annat Jessica Andrade.

Relaterad läsning:

 

Vem vill du se Nunes möta istället?

 

Kategorier
Amanda NunesRykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara