Rasar efter hånen mot Joanna – kräver mer respekt för kvinnor i MMA

✔ "Helt j*vla hemskt - respektera det vi gör"

Weili Zhang och Joanna Jedrzejczyk bjöd på en av tidernas bästa matcher i kvinnlig MMA då de gjorde upp om stråviktstiteln under helgens UFC 248.

Men allt snack efteråt kom ändå inte att handla om själva fighten. Under matchens fjärde rond uppstod en rejäl svullnad i Joannas panna, som resulterade i flera skämt och memes online.

Joanna MMA UFC Weili Zhang UFC 248

Joannas skada (vänster) var nära att stoppa den fullständigt galna titelmatchen under föregående helgs UFC 248. Foton via Viaplay

Kräver respekt: “Sluta göra narr av Joanna”

Detta är något som fått lagkamraten Valerie Loureda att tröttna rejält. I ett nyligt Twitter-inlägg går Bellatorstjärnan till attack mot de som gör sig lustiga över Joannas skada, och uppmanar till större respekt för sportens kvinnor.

Läs mer: UFC 248: Adesanya vs. Romero – Resultat

– Alla måste sluta göra narr av Joanna. Det är helt jävla hemskt. Hon slogs som en krigare. Ingen grappling, ingen brottning, de där tjejerna stod där och visade upp vackra slagutbyten. Ni måste ha mer respekt för kvinnor i den här sporten och det vi gör, skriver Loureda.

Loureda, 21, gjorde sin professionella debut tidigt förra året på Bellator 216: MVP vs. Daley. Hittills har hon radat upp två raka vinster i organisationen.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...