"Suga" Rashad Evans. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Rashad Evans byter viktklass igen – klar för ny match på UFC 225

✅ "Suga" är inte redo att gå i pension än ✅ Forne mästaren återvänder till buren - trots fyra raka förluster

Trots att han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig är The Ultimate Fighter 2-vinnaren och forne lätt tungviktsmästaren Rashad Evans inte redo att lägga handskarna på hyllan ännu. Efter ett misslyckat försök att ta sig tillbaka till vinstkolumnen genom att gå ner till mellanvikt, återvänder “Suga” nu till lätt tungvikt för ta sig an Anthony Smith på UFC 225.

Matchningen offentliggjordes nyligen av UFC-representanter via ESPN.

Har inte vunnit en match sedan 2013

Senaste gången Evans (19-7-1 MMA, 14-7-1 UFC) vann en match var i november 2013 då han avslutade Chael Sonnen via teknisk knockout. Därefter förlorade han ett enhälligt domslut mot Ryan Bader innan han sedan blev knockad av Glover Teixeira. Det var efter förlusten mot Teixeira som Evans bestämde sig för att testa lyckan i mellanvikt – men det gick inte riktigt som han hade hoppats. Evans åkte istället på ytterligare två förluster mot Daniel Kelly och Sam Alvey – bägge via delade domslut – och står alltså nu med fyra raka nederlag.

Smith (28-13 MMA, 4-3 UFC) går precis som Evans upp till lätt tungvikt, även om “Lionheart” har en betydligt längre mellanviktskarriär bakom sig. Smith har vunnit tre av sina senaste fyra matcher och stod nyligen med en segersvit på tre raka matcher, som bland annat inkluderade en knockoutvinst över Hector Lombard, innan han senast åkte på en tuff förlust mot topp 15-rankade Thiago Santos via teknisk knockout.

Anthony “Lionheart” Smith. Foto: Jason Silva-USA TODAY Sports

Uppdaterat matchkort för UFC 225

UFC 225 äger rum i United Center i Chicago den nionde juni. Galans uppdaterade matchkort följer nedan.

  • Titelmatch i mellanvikt: (C) Robert Whittaker vs. #1 Yoel Romero*
  • Kvinnlig stråvikt: #3 Claudia Gadelha vs. #6 Carla Esparza
  • Flugvikt: #1 Joseph Benavidez vs. #5 Sergio Pettis
  • Tungvikt: #2 Alistair Overeem vs. #5 Curtis Blaydes
  • Tungvikt: Rashad Coulter vs. Allen Crowder
  • Lätt tungvikt: Rashad Evans vs. Anthony Smith

*Whittaker vs. Romero är ej officiellt bekräftad av UFC.

Kategorier
Senaste NyttUFC 225

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.