Foto: Noah K. Murray-USA TODAY Sports

Rätt domslut? ”Big” John McCarthy om den kontroversiella matchen

✅Ströp Ricky Simon ut Merab Dvalishvili? Varför dömdes matchen isåfall som en TKO-vinst?

Helgen kom att bjuda på en hel del spännande matcher och imponerande avslut men en match kom att stå ut lite extra: Ricky Simon vs. Merab Dvalishvili. De båda bantamviktarna bjöd på ett actionfyllt möte som såg ut att gå till Dvalishvili via domslut men med ungefär en minut kvar på tredje ronden så gick matchen till mattan där en minst sagt förvirrande incident utspelade sig.


UFN 128: Ricky Simon stryper ut Merab Dvalishvili – vinner via TKO


Simon vann via TKO

Efter att Dvalishvili tog ned Simon så såg det ut som att han åtminstone tillfälligt knockade sig själv och sedan vaknade upp i ett submission-försök från Simon.

Trots att Dvalishvili befann sig i ett mycket svårt läge så fortsatte han att kämpa emot och gav bland annat tummen upp till domaren och sprattlade med sina ben.

Trots att Dvalishvili aldrig slutade att röra på sig och slutsignalen ljöd så valde domarna ändå att ge vinsten till Simon då de ansåg att Dvalishvili varit medvetslös. Inte nog med det, domarna gav vinsten till Simon via TKO trots att det inte rådde någon tvekan om att det var Simons submission som skapade problem för Dvalishvili.

”Big” John McCarthy oense om domslutet

Veterandomaren ”Big” John McCarthy luftade sina tankar om matchen på sociala medier och skrev att han inte tyckte att det var rätt att döma matchen som en  TKO-vinst för Simons.

McCarthy höll dock med domarna om att Dvalishvili förlorade men i hans tycke skulle matchen ha dömts som en submission-vinst för Simon.

”At the 56 sec mark the fighter is knocked silly if not out by his own takedown. That is why Simon moves to mount and the neck crank so easily. At the end the fighter is out for a second therefore he has been submitted and loses as such. It should never be ruled as a TKO #AskBJM”


Domare Marc Goddard höll med McCarthy då han efter galan gav en liknande åsikt:

“(The win) actually should be recorded as a submission – a technical submission,” sade Goddard till FS1 .

“Even though he came around pretty sharp afterwards, he most definitely lost the fight under the ruling, and the right guy went away with the win.”

 

Håller du med domarna?

 

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
UFC Fight Night 128z-Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]