Ray Borg drar sig ur UFC: Chile – UFC söker ersättare mot Brandon Moreno

✅ Fick glassplitter i ögat efter McGregors bussattack ✅ Personliga problem tvingar Borg dra sig ur

Den forne titelutmanaren Ray “The Tazmexican Devil” Borg (11-3) har drabbats av fenomenal otur på sistone. Han tvingades dra sig ur en toppmatch mot Brandon Moreno (14-4) på UFC 223 efter att han fått glassplitter i ögat efter Conor McGregors bussattack. Matchen flyttades till UFC Fight Night 129 i Chile, men nu har Borg tvingats dra sig ur matchen än en gång, detta meddelar Combates Raphael Marinho via Twitter.

Anledningen till att Borg än en gång dragit sig ur är att hans nyfödda son tvingats genomgå en komplicerad hjärnoperation. Som tur är var operationen lyckad, men det har varit så pass emotionellt utmattande för Borg att han inte klarar av att genomföra matchen. UFC söker nu en ersättare för Moreno – Som inte tävlat på över åtta månader.

Moreno – En av Mexikos hetaste talanger

Foto via USA Today

Latinamerikanen Moreno är endast 24 år gammal, men har redan hunnit skapa ett namn för sig själv som flugviktsmästare i World Fighting Federation mellan 2014-2016. Han fick en chans i den 24:e säsongen av The Ultimate Fighter, och trots förlust o öppningsronden tilldelades han en match i UFC på grund av en otippat stark insats mot Alexandre Pentoja. UFC-debuten skedde mot den då stigande talangen Louis Smolka, som Moreno besegrade via submission i den första ronden.

Därefter radade Moreno upp ytterligare två segrar innan han ställdes mot topprankade Sergio Pettis i huvudmatchen på UFC 114. Mexikanen gjorde ännu en stark insats, men det räckte inte för att säkra seger, och det var Pettis som lämnade arenan som vinnare.

Vem vill du se Moreno möta i Chile?  

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 129

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara