RDA fortfarande ute efter McGregor: “Du kan välja viktklass”

✅Brassen vill göra upp med McGregor: "Vi har oavslutade affärer" ✅ Skulle ha mötts på UFC 196 - Nate Diaz fick hoppa in

Det råder inget tvivel om saken: vad man än tycker om Conor McGregor så vill de flesta ha med honom att göra. Den kontroversiella, före detta UFC-mästaren klargjorde nyligen en önskan om att gå match i Brasilien, efter att ha sett UFC: Fortaleza gå av stapeln i det sydamerikanska landet.

RELATERAT: 

Den forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo har visat intresse för en returmatch mot McGegor, men han är inte den enda forne mästaren som vill ta emot irländaren i sitt hemland. Den forne lättviktsmästaren Rafael dos Anjos snappade nyligen upp på McGregors meddelande, och erbjuder irländaren en match i valfri viktklass.

Skulle ha mötts på UFC 196

Dos Anjos och McGregor var tidigare inbokade för att mötas i huvudmatchen på UFC 196 år 2016. Då var McGregor regerande fjäderviktsmästare, och han var ute efter chansen att bli dubbelmästare genom att utmana dos Anjos – som då höll i lättviktstiteln.

Som numera känd skadade dock brassen sig, och tvingades hoppa av matchen. Nate Diaz ersatte istället och bjöd på en av de största skrällarna under 2016 genom att strypa ut McGregor i den andra ronden.

Eddie Alvarez blev istället den näste att utmana om lättviktstiteln, och gjorde det galant då han slog ut dos Anjos i den första ronden. McGregor gick vidare till att besegra Diaz i en returmatch, och knockade sedan Alvarez för att vinna två UFC-titlar.

Efter en följande förlust mot Tony Ferguson flyttade dos Anjos upp till weltervikt där han vann tre raka segrar, inklusive över den forne UFC-mästaren Robbie Lawler. Han har dock sedan dess förlorat två raka matcher mot Colby Covington och Kamaru Usman.

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara