Svenske UFC-domaren sågas totalt: “Fruktansvärt”

✅ MMA-världen rasar - efter märkliga besluten ✅ Experternas kritik: "Var flera saker ..."

Under helgens UFC-gala i Danmark fick vi se den svenske domaren Rebin Saber tillbaka i oktogonen. Hans insatser har dock blivit föremål för skarp kritik från flera framstående MMA-profiler.

I matchen mellan hemmastjärnan Nicolas Dalby och brasilianaren Alex “Cowboy” Oliveira fick vi nämligen se ett flertal tvivelaktiga ingripanden från Saber. Det började först med att Oliveira själv initierade timeout för vad han ansåg var en ögonpetning. Domaren hakade då på och stoppade matchen tillfälligt, trots att han inte själv verkade ha sett vad som skett.

– Det här är en vana som vi måste sluta med, att fighters kan stoppa matcherna själva. Det här är orutin från domaren, sa expertkommentatorn Dan Hardy bland annat.

Paul Felder: “Nej, starta dem där nere!”

Senare var Oliveira i topposition – innan Dalby vände runt och själv hamnade överst. Dansken hann då inte göra något innan han möttes av en oavsiktlig upkick från motståndaren, som försökte slänga upp benen för att förbättra sin position. Detta ledde återigen till timeout varpå Oliveira varnades.

Problemet var bara att matchen sedan startades om ståendes. Detta trots att Dalby – som fick ta emot den otillåtna träffen – var den som precis hade lyckats med en fin vändning.

– Nej, starta dem där nere! vrålade fightern och kommentatorn Paul Felder.

Motståndarens foul straffade sig alltså mer för dansken. Kort senare tog han emot en hård vänsterkrok, som han sannolikt hade undvikit om det inte vore för Sabers märkliga val.

Kan ha påverkat resultatet

Vidare jobbade Oliveira med en hel del fina slag på marken i den tredje och sista ronden. Den partiska hemmapublikens burop verkade dock ha en direkt påverkan på domaren – som snabbt ställde dem upp på fötter igen. Dalby räddades således från en knivig sits

I slutändan vann Dalby via enhälligt domslut, men vissa menar att det kunde ha sett helt annorlunda ut om Oliveira hade fått fortsätta jobba på marken.

– Jag tycker tyvärr att det var flera saker med domaren i den här matchen, och en av de stora sakerna var den där uppställningen, sa Felder efteråt.

MMA-världen reagerar på Twitter: “Domaren suger”

Twitter har både fans, fighters och journalister kommit med starka reaktioner mot Sabers domarinsats.

MMAnytt har sökt Rebin Saber för en kommentar utan framgång.

Vad tycker ni om domarinsatserna från Rebin Saber? Håller ni med kritiken? Kommentera!

Kategorier
Senaste NyttUFC Danmark

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...