Rebook tar avstånd från Covington efter uttalanden om Black Lives Matter

✔ UFC-stjärnans uttalanden väcker avsky ✔ Klädjätten tar avstånd från "Chaos"

UFCs officiella klädpartner Reebok tar nu avstånd från Colby Covington efter hans uttalanden om människorättsrörelsen Black Lives Matter.

Det amerikanska företaget uttalade sig emot den topprankade welterviktaren efter hans påståenden i samband med helgens match mot Tyron Woodley. Covington refererade bland annat till rörelsen som “en fullständig bluff” och kallade dess anhängare för “terrorister.”

  – “Black Lives Matter” är en fullständig bluff, sa Covington i intervjun efter matchen. Det är ett skämt. De tar med människor som är terrorister. De tar med människor som är brottslingar. Dessa människor är inte hårt arbetande amerikaner, de är inte amerikanska arbetare. De är dåliga människor och de är brottslingar.

– De borde inte attackera polisen. Om du bryter mot lagen och hotar polisen med vapen så förtjänar du vad du får. Polisen skyddar oss alla. Om vi inte har deras brottsbekämpning så skulle det vara vilda västern.

 


Relaterat


Reebok uttalar sig emot Covington

I ett uttalande till Bloody Elbow så yttrade sig Reebok emot Covington.

Reebok är leverantör av kläder för UFC, men vi sponsrar inte Colby Covington. Vi håller inte med hans tankar och vi står fast i vår tro att svarta människors liv spelar roll. Vi tar ställning för idrottare och ett samhälle som kämpar för förändring.

Covington besegrade ex-mästaren Woodley via TKO (revbensskada) under helgens huvudmatch. Det var Woodleys tredje raka förlust medan Covington återvände till vinstkolumnen efter sin förlust i titelmatchen mot Kamaru Usman i december 2019.

Covington har kommit att bli en av organisationens mest kontroversiella fighters. Han har vid flera tillfällen skapat stor uppståndelse då han uttalat sig rasistisk och aggressivt om diverse folkgrupper.

Flera fighters har nu börjat tala ut om Covington, som istället får stort beröm från USA:s president Donald Trump.

Kategorier
Colby CovingtonSenaste NyttTyron Woodley

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara