Redaktionstipset: Floyd Mayweather vs. Conor McGregor

I ett specialinslag av Redaktionstipset tippar tre av MMAnytts skribenter helgens megafight mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor.

Det drar ihop sig inför helgens stora superfight, där den obesegrade boxningsstjärnan Floyd Mayweather tar sig an UFC-mästaren Conor McGregor i sin 50:e proffsmatch.

Redaktionstipset är vanligen reserverat för UFC-galor, men även om ingen av MMAnytts skribenter är några boxningsexperter så ville vi göra ett undantag för boxningsmatchen som hela världen talar om.

I skrivande stund ser oddsen från vår samarbetspartner Ohmbet.se ut som följande:

Nedan kan du se hur Ashah TafariMatias Andres och Stefan Romare tippar megafighten.

Foto: Esther Lin/Showtime

Ashah Tafari

Jag är helt säker på att Conor McGregor kommer att vinna.

Han borde inte kunna göra det, men han är inte vem som helst. De flesta som har följt hans resa har sett honom trotsa oddsen, inte bara en utan otaliga gånger. Nu ser han ut att vara i bättre form än någonsin och har dessutom visat sig kunna ge en tidigare världsmästare stora problem i ringen.

Visst, vi har bara fått se kortare klipp av sparringen mot Paulie Malignaggi och kan därav bara spekulera i hur hela bilden såg ut, men de klippen har visat vad han är kapabel att göra mot en rutinerad toppboxare. Jag talar då inte specifikt om den ökända nedslagningen/knuffen – utan egentligen mest om allt annat runtomkring.

Mayweather är utan tvekan världens bästa boxare just nu och skulle troligtvis besegra de flesta andra i vanlig stil, men McGregor är en helt annan människa som inte har samma respekt för honom. McGregor vet att han kan besegra Mayweather tämligen enkelt i en “riktig fight”, vilket ger honom enormt mycket större självförtroende än alla de andra boxare som har försökt och misslyckats.

Vidare har McGregor en rad fördelar i form av ålder, storlek och vikt – för att inte tala om bytet till 8-oz handskar som gynnar honom mer än Mayweather i min mening. Han må inte ha gått en enda professionell boxningsmatch – men har han boxats i hela sitt liv och använt främst sina handtekniker för att ta sig till den absoluta toppen av UFC.

McGregor kommer troligtvis inte vinna en teknisk boxningsmatch under 36 minuter, men det krävs bara en fullträff för att avgöra en match. Och den ser jag honom få in, förr eller senare. Han kommer överrumpla honom och komma in med en approach som han aldrig har sett tidigare. McGregor är dessutom en mästare på att manipulera rytmen i sina matcher och lyckas få motståndarna att agera annorlunda mot honom, något som analytikern Robin Black bryter ner på ett väldigt bra sätt.

Vissa kanske tror att jag är helt galen när jag skriver det här, andra inte. Men jag är övertygad om att McGregor kommer knocka Mayweather – vänta så får ni se, ni som fortfarande tvivlar!

Vinnare: Conor McGregor via T/KO (odds: 4.33).

Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Matias Andres

Matchen mellan Conor McGregor och Floyd Mayweather är definitivt inget jag har gått och längtat efter, men det vore årets lögn om jag skulle påstå att den senaste tidens intriger inte krupit under huden på mig.

Det som gör mötet extra intressant är de många X-faktorerna som hänger över matchen. Ja, McGregor har kraften att knocka Mayweather men kommer han att lyckas träffa honom? Ja, Mayweather är obesegrad toppboxare men hur seriöst har han tagit matchen och hur mycket spelar hans ålder in i ekvationen?

Personligen tror jag att Mayweathers långvariga bakgrund inom boxning kommer att göra all skillnad. Med det sagt så tror jag samtidigt att McGregors personliga X-faktor kommer spela lika stor roll. Se bara hur han lyckades kliva in i huvudet på en otroligt erfaren fighter som Eddie Alvarez och fick honom att glömma den gameplan som säkerligen hade fått matchen att se väldigt annorlunda ut.

Med livet som insats skulle jag dock satsa på Mayweather men mest av allt hoppas jag på en underhållande match som får folk att förstå att MMA inte är här för att delta men för att ta över, oavsett resultat.

Vinnare: Floyd Mayweather via domslut (odds: 3.75).

Foto: Noah K. Murray-USA TODAY Sports

Stefan Romare

Jag började skriva detta tips med en lång utläggning om varför jag trodde Mayweather skulle vinna.

  • Hans självförtroende och orubbliga vinnarskalle.
  • Hans momentum.
  • Hans otroliga defensiva förmåga, precision och snabbhet.
  • Han historia av att få rutinerade boxare att se ut som nybörjare.

Sedan tog jag mig samman och tänkte efter: Det är slut med att tvivla på Conor McGregor.

McGregor rör sig inte som en boxare, tänker inte som en boxare, han fightas helt enkelt inte som en boxare. McGregors otroliga förmåga att förutspå saker och sedan ha laserfokus för att uppnå sina mål, mål som var satta långt innan han blev en superkändis.

”The man has made a grave error”, SMS:ade McGregor till Kavanagh när matchen med Mayweather blev officiell, “this is some Bruce Lee shit, the water becoming the cup”. En sådan inställning, ett sådant psyke, kombinerat med det otroliga drivet, viljan att jobba hårt för att inte tala om hans naturliga talang.

Allt detta i kombination kommer nå sin kulmen natten mellan den 26:e och 27:e augusti. Det är då ”The Notorious” Conor McGregor knockar Floyd ”Money” Mayweather Jr, vår tids bästa boxare och den bästa defensiva boxaren någonsin. Från att pensionera sig som en obesegrad legend med 50-0, kommer Mayweather istället att pensionera sig som en i mängden 49-1. Legenden som förlorade mot en boxare som gjorde sin proffsdebut.

Det blir ingen staty för Mayweather.

Vinnare: Conor McGregor via T/KO (odds: 4.33).

Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Vinn gratis PPV-koder!

Hur ser dina tips ut?

Skriv hur du tror att superfighten slutar här i MMAnytts forum – så är du med och tävlar om två gratis PPV-koder från Viaplay!

Kategorier
Mayweather vs. McGregorRedaktionstipsetSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara