Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Redaktionstipset med Ohmbet – UFC Fight Night Stockholm

Fem timmar återstår inför UFC-galan i Globen. Nu är det dags att tippa de tolv matcherna!

Klockan 16.00 drar UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira igång i Globen i Stockholm.

Galan bjuder på totalt tolv matcher där vi får se fem svenskar. Så här ser oddsen ut från vår samarbetspartner Ohmbet.se – den ultimata bettingsidan för MMA:

Nedan följer mina tips för hela matchkortet.

 

Lätt tungvikt

 

Det är alltid svårt att inte vara partisk när man tippar svenskar, men jag är faktiskt extremt säker på att Alexander Gustafsson vinner huvudmatchen mot Glover Teixeira.

“The Mauler” känns snäppet bättre i de flesta avseenden, utom jiu-jitsu och möjligen ren slagkraft. Gustafssons brottning lär ändå ge honom fördelen på marken och ståendes är han tekniskt bättre, snabbare och dessutom uthålligare i längden.

Ett avslut kan komma närsomhelst, men jag lutar åt att Gustafsson besegrar Teixeira via domslut.

Vinnare: Alexander Gustafsson via domslut (odds: 3.09).

 

Lätt tungvikt

 

Av någon anledning är Volkan Oezdemir högre rankad än Misha Cirkunov, trots att han endast gått en match i UFC som dessutom slutade i en tvivelaktig domslutsvinst.

Jag är inte säker på att han ens hör hemma i topp 10 ännu och ser Cirkunov som klart bättre överallt.

Här blir det slakt både ståendes och på marken. Cirkunov gillar att avsluta via submission så även om han nog kan få jobbet gjort hur han vill, så känns det som det säkraste tipset.

Vinnare: Misha Cirkunov via submission (odds: 2.04).

 

Weltervikt

 

Peter Sobotta vs. Ben Saunders är en match som jag tror kommer leverera stor underhållning – i synnerhet för de som uppskattar högklassig grappling.

I vad som på förhand är en av kortets jämnaste matcher ger jag den knappa fördelen till Saunders, som jag tror kommer lyckas göra det lilla extra för att plocka hem domslutsvinsten efter tre ronder.

Vinnare: Ben Saunders via domslut (odds: 3.00).

 

Weltervikt

 

Det obesegrade krafthuset Abdul Razak Alhassan har avslutat alla sina sju matcher via knockout i den första ronden, och spenderat 86 sekunder som längst i en och samma match.

Det blir sannolikt en aning tuffare mot Omari Akhmedov, som blir hans första test mot en fighter av UFC-klass. Dock tror jag ändå han får jobbet gjort i liknande stil, kanske efter ett par tre minuter denna gång.

Vinnare: Abdul Razak Alhassan via T/KO (odds: 1.72).

 

Weltervikt

 

Oliver Enkamp ska inte vinna denna match på papper och han går in utan något att förlora, när han tar sig an den betydligt mer erfarne Nordine Taleb.

Enkamp har aldrig mött någon på samma nivå som Taleb och det är därför väldigt svårt att tippa hur han kommer prestera. Ståendes får han det nog svårt – men i grapplingen kan han samtidigt överraska.

Jag har lutat åt Taleb sedan matchen blev officiell – även om jag förstås hoppas att Enkamp tar hem detta. Efter närmare analyser av matcher liksom Enkamps intervjuer har jag dock ändrat mig och väljer nu att satsa på en skräll här.

Det känns som att Enkamp är på rätt plats rent mentalt och jag tror att han kommer leverera. Han kommer definitivt stöta på flera problem och går matchen till domarna ligger han nog under på poängkorten. Dock misstänker jag att han hittar det rätta läget på marken och får till en submission, efter att ha varit illa ute.

Vinnare: Oliver Enkamp via submission (odds: 9.09).

 

Mellanvikt

 

Jack Hermansson vs. Alex Nicholson är teknisk och atletism mot tuffhet och knockoutkraft.

“The Joker” verkade prestera bra med svenskstödet i Hamburg och jag ser honom här dominera matchen från början till slut. Nicholson kan dock avsluta precis närsomhelst med en fullträff, vilket han gång på gång visat genom karriären.

Så även om två ronder av dominans från Hermansson passerat, är det fortfarande högst möjligt att Nicholson vinner. Med detta i åtanke är det dock klart mer sannolikt att Hermansson lyckas undvika de värsta smällarna med sin fina rörelse och helt enkelt plocka hem en tydlig domslutsvinst efter tre ronder.

Vinnare: Jack Hermansson via domslut (odds: 2.28).

 

Bantamvikt

 

Bantamviktsdrabbningen mellan Pedro Munhoz och Damian Stasiak är en rätt ensidig match där Munhoz är den klara favoriten.

Vi lär få se en hel del grappling och Stasiak kan säkert överraska lite stundvis. Förr eller senare lär dock Munhoz säkra submissionvinsten.

Vinnare: Pedro Munhoz via submission (odds: 2.63).

 

Mellanvikt

 

Mellanviktsmatchen mellan Trevor Smith och Chris Camozzi är hyfsat jämn mellan två veteraner. Det finns en liten risk att matchen blir rätt tråkig, men samtidigt har de båda även en del underhållande matcher bakom sig så vi får hoppas på det bästa.

De två är rätt kompletta som fighters, men Camozzi lär vara snäppet bättre överlag och kamma hem poängvinsten i slutändan.

Vinnare: Chris Camozzi via domslut (odds: 2.36).

 

Lättvikt

 

Reza Madadi tog matchen mot obesegrade Joaquim Silva på kort varsel, men han tränar ändå hårt även när han inte har någon match bokad och lär således vara i rätt bra form ändå.

Silva har fördelen ståendes, men Madadi är den bättre brottaren och grapplern. Något av en klassiker, med andra ord.

“Mad Dog” brukar alltid leverera på hemmaplan och jag tror han lyckas även denna gång. Det lär bli jämnt och jag är inte så säker på avslut, men tror att Madadi kommer göra nog för en domslutsvinst.

Vinnare: Reza Madadi via domslut (odds: 2.93).

 

Weltervikt

 

Nico Musoke är äntligen tillbaka efter mer än två års frånvaro från buren och möter nu Bojan Velickovic.

Det återstår att se huruvida ringrost spelar in, men Musoke vidhåller att Nico 2.0 är på väg till buren. Han har endast förlorat mot toppmotstånd i UFC och är väldigt komplett som fighter.

Velickovic har inte övertygat i UFC och jag ser Musoke som den bättre fightern. Det kanske inte blir galans mest underhållande match, men Musoke lär få jobbet gjort med en poängvinst.

Vinnare: Nico Muoske via domslut (odds: 2.36).

 

Catchvikt (176 lbs)

 

Darren Till är en ung och spännande talang som återvänder efter mer än ett och ett halvt års frånvaro, för att ta sig an Jessin Ayari som under tiden hunnit debutera och vinna en jämn match i UFC.

Till är en exceptionell thaiboxare som kan bli något stort. Hos oddsmakarna är han tydlig favorit och jag tror på slakt – förmodligen via knockout.

Vinnare: Darren Till via T/KO (odds: 2.26).

 

Lättvikt

 

I galans första match ställs Marcin Held mot Damir Hadzovic i vad som blir hans tredje (och förmodligen sista) chans på sin första vinst i UFC.

De flesta tyckte att han borde ha vunnit sin senaste match, men domarna såg det annorlunda. Nu möter han Hadzovic – en riktigt tuffing som gör comeback efter mer än ett års frånvaro.

Held är klart mer erfaren och har mött bättre motstånd. Hadzovic är lovande, men jag vet inte om han är redo för ett namn som Held riktigt ännu. Ståendes kan han nog överaska en aning, men Helds grappling lär avgöra denna match.

Vinnare: Marcin Held via submission (odds: 2.65).

 

MMA Pick’Em med Ohmbet

MMA Pick’Em med Ohmbet är ungefär som stryktipset för fotboll. Tippa hela matchkortet och var med när 25 000 kronor står på spel i vinstpotten!

Med tipsen ovan ser min Pick’Em-kupong ut som följande:

Totalodds: 464.64.

Varje deltagare tillåts skicka in tre kuponger, vilket öppnar för möjligheten att täcka upp risken genom att byta vinnare i de matcher där du är som mest osäker. Läs mer om Ohmbets MMA Pick’Em här.

 

Hur ser dina tips ut?

OHMNYTT

Kategorier
RedaktionstipsetSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
  • Batman
    28 May 2017 at 12:10

    Jag noterade att ni tippat seger för alla svenskar. Jag tippar inte alls så, men jag hoppas att ni får rätt!
    Jag tror tyvärr att det är svåra matcher för alla svenskar och ser en viss risk att det blir 5 st svenska förluster.
    Jag hoppas dock på motsatsen så klart!!

  • Svara