Redaktionstipset: UFC 214: Cormier vs. Jones 2

I ett nytt inslag av Redaktionstipset delar Stefan Romare, Johan Taliercio och Ashah Tafari med sig av sina tipsrader inför helgens stora UFC-gala.

Under lördagsnatten går årets största UFC-gala hittills av stapeln i Anaheim, Kalifornien. Redaktionstipset är nu tillbaka och denna gång ger tre av MMAnytts skribenter – Johan Taliercio, Stefan Romare och Ashah Tafari – sina tipsrader för det fullspäckade huvudkortet på UFC 214: Cormier vs. Jones 2.

Så här ser oddsen ut från vår samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

LÄS MER: UFC 214: Cormier vs. Jones 2 – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Daniel Cormier vs. Jon Jones

Johan Taliercio

En match där oddsen på förhand nästan bör vara jämnare då två av sportens bästa pound-for-pound gör upp – men där jag ändå är säker på att Jones tar hem vinsten. Han har aldrig förlorat och såg minst sagt imponerande ut i det senaste mötet med Cormier på UFC 182. Då bevisade Jones att han med råge kunde matcha Cormiers brottning när han tog ner olympiern flertalet gånger.

Jones har dock inte avslutat sin motståndare på fem matcher, då den senaste gången var mot Chael Sonnen på UFC 152 den 27 april 2013. Därför tror jag att han tar hem matchen via domslut efter ännu en dominant prestation.

Vinnare: Jon Jones via domslut (odds: 2.03).

Stefan Romare

Cormier har inte utvecklats sedan UFC 182. Jones är hungrigare och mer disciplinerad än någonsin. Cormier är äldre och Jones är fortfarande i sin prime. Frågetecken finns kring ringrost men skill-differensen är tillräckligt stor för att Jones ska vinna ändå. Ingen 100%-ig Cain Velasquez att träna med gör dessutom att Cormiers chanser minskar.

Vinnare: Jon Jones via domslut (odds: 2.03).

Ashah Tafari

Jones tog hem ett relativt jämnt domslut i den första matchen mot Cormier, men denna gång är förutsättningarna helt annorlunda. “DC” har hunnit ta bältet och försvara det i Jones frånvaro och kommer in med betydligt större självsäkerhet, samtidigt som vi inte riktigt vet vilken Jones vi kommer få se efter hans frånvaro och livsstilsförändringar.

En annan sak som jag inte tror många tänker på är de nya reglerna, som mycket väl kan leda till poängavdrag för Jones som gärna sträcker ut fingrarna och ofta petar sina motståndare i ögonen.

Jag väljer att gå emot strömmen och tippa på en skräll här. Cormier har lärt sig från det första mötet, jobbar bra i klinch och säkrar vinsten efter fem hårda ronder.

Vinnare: Daniel Cormier via domslut (odds: 4.57).

Tyron Woodley vs. Demian Maia

Johan Taliercio

Jag hoppas att Maia kan få fram det där lilla sista och avsluta Woodley via submission – men det lär bli en riktigt tuff utmaning. Woodley verkar inte ha några planer på att förlora sitt bälte och har synts träna med en ryggsäck i förberedelserna inför matchen med BJJ-esset Maia. Mästaren har också gjort klart inför matchen att han tar Maias BJJ på största allvar.

Trots att Maias standup har förbättrats avsevärt under den senaste åren tror jag att Woodley kan explodera och få in en av sina klockrena träffar och avsluta brassen.

Vinnare: Tyron Woodley via T/KO (odds: 1.93).

Stefan Romare

Matchen kommer vara lik Woodley vs. Thompson I & II, Woodley avvaktande och exploderar när tillfälle ges utan risker. Woodley har sett Maia dra halvguard mot Masvidal och kommer inte falla för det. Det är Maias enda sätt att få ned Woodley.

Vinnare: Tyron Woodley via T/KO (odds: 1.93).

Ashah Tafari

Från början kändes denna match väldigt intressant på papper, men ju närmare vi kommit galan har jag insett att jag har extremt svårt att se Maia vinna över Woodley. Maias enda väg till vinst är att få ner mästaren på marken, kontrollera honom och eventuellt dra ut honom. Men detta blir inte helt lätt mot en så pass vass brottare som Woodley.

Ståendes är “T-Wood” mycket bättre och har där förmågan att släcka ljuset på Maia med en fullträff – som han visat kan komma precis när som helst under en femrondare.

Woodley kommer här säkra sitt tydligaste titelförsvar hittills och troligen knocka Maia tidigt.

Vinnare: Tyron Woodley via T/KO (odds: 1.93).

ANNONS

Cris Cyborg vs. Tonya Evinger

Johan Taliercio

All heder till Evinger för att hon tar matchen mot Cyborg efter att Invicta FC:s fjäderviktsmästare Megan Anderson tvingats ställa in. Tyvärr ser jag inga chanser till seger för Tonyas del. Allt talar här för att Cyborg återigen kör över sitt motstånd och avslutar fighten tidigt.

Vinnare: Cris Cyborg via T/KO (odds: 1.31).

Stefan Romare

Evinger är för liten och Cyborg är för stark och explosiv. Evinger har aldrig blivit avslutad på knockout men hon har heller inte mött någon som slår så hårt som Cyborg. Om inte knockout fungerar kan Cyborg använda sitt bruna bälte i BJJ och vinna på rear-naked choke. Evinger klarar sig oavsett inte till andra ronden.

Vinnare: Cris Cyborg via T/KO (odds: 1.31).

Ashah Tafari

Här är det inget snack om saken. Evinger må vara tuff och kan säkerligen vinna över en del namn i bantamviktens toppskikt – men mot ett monster som “Cyborg” i en högre viktklass har hon ingen chans.

Detta tar slut tidigt och brutalt, som de flesta andra av brasilianskans matcher.

Vinnare: Cris Cyborg via T/KO (odds: 1.31).

Robbie Lawler vs. Donald Cerrone

Johan Taliercio

Lawler och Cerrone brukar inte bjuda på trista matcher, och detta blir nog inget undantag. Det finns dock vissa frågetecken om hur Lawler har återhämtat sig efter den brutala KO-förlusten mot Woodley för ett år sedan, och han har inte gått någon match sedan dess. Cowboy kommer från en TKO-förlust men vann sina fyra föregående matcher via avslut. Jag tror därför att en revanschlysten Cowboy tar hem segern via avslut

Vinnare: Donald Cerrone via T/KO (odds: 5.06).

Stefan Romare

Cerrone är snabbare, är vassare stående samt har bättre BJJ. Lawler är enformig ståendes och vill nog inte fightas på marken med Cowboy. Lawlers chans är första ronden då Cerrone är trögstartad. Jag tror dock Cerrone använder sina sparkar och jabbar för att hålla Lawler borta. Frågetecken kring att det är så långt tid som Cerrone vetat om matchen, något som inte brukar gynna honom.

Vinnare: Donald Cerrone via domslut (odds: 4.24).

Ashah Tafari

En sak är säker och det är att vi här har galans starkaste “Fight of the Night”-kandidat.

Det är svårt att veta hur Lawler kommer se ut nu när han återvänder till buren, nästan precis ett år efter att ha förlorat bältet via knockout. Men den forne mästaren har övervunnit flera motgångar tidigare i sin karriär och bör vara snäppet vassare än Cerrone.

“Cowboy” är för tuff för sitt eget bästa. Han har nyligen kantats med skadebekymmer och bör förmodligen inte fightas egentligen. Sist blev han brutalt avslutad och även om detta må bli en jämnare match, så tror jag att “Ruthless” återvänder i stil och får jobbet gjort med en sen knockoutvinst.

Vinnare: Robbie Lawler via T/KO (odds: 2.53).

Jimi Manuwa vs. Volkan Oezdemir

Johan Taliercio

Här tror jag att Manuwa är numret större än Oezdemir. Det stående kommer att vara avgörande och där tror jag att Manuwa kommer att ligga ett steget före och lyckas avsluta honom.

Vinnare: Jimi Manuwa via T/KO (odds: 1.97).

Stefan Romare

Oezdemir är med i matchen tills Manuwa hittar sin timing. Möjligt att Oezdemir får någon takedown men Manuwa känns större och starkare och kan förmodligen ta sig upp. När Manuwa till slut träffar Oezdemir kommer han att somna.

Vinnare: Jimi Manuwa via T/KO (odds: 1.97).

Ashah Tafari

Matchen mellan Manuwa och Oezdemir lär inte gå tiden ut. Vi snackar här om två toppstrikers som bägge två har förmågan att avsluta sina motståndare med en enda fullträff och någon av dem lär åka ner i backen.

Detta ser jag som en mycket jämnare match än vad oddsen visar. Det kan egentligen gå åt vilket håll som helst i min mening, men i slutändan väljer jag att tippa på ännu en skräll från Oezdemir som jag tror fortsätter sin snabba klättring i rankingen.

Vinnare: Volkan Oezdemir via T/KO (odds: 3.20).

LÄS MER: Tippa årets största UFC-gala hittills – 25 000 kronor i vinstpotten!


Den här artikeln publicerades ursprungligen på MMAnytt.se den 28 juli klockan 20.45. Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.

 

Hur ser dina tips ut?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...