Redaktionstipset: UFC 216: Ferguson vs. Lee

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC 216!

Under natten går UFC 216: Ferguson vs. Lee av stapeln i T-Mobile Arena i Las Vegas.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.

LÄS MER: UFC 216: Ferguson vs. Lee – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Tony Ferguson vs. Kevin Lee

Ashah Tafari

Det är alltid lite spännande att se en lägre rankad fighter få chansen att ta klivet upp och utmana toppen, i synnerhet när det rör sig om unga och självsäkra talanger som Kevin Lee. Men ärligt talat lär Kevin Lee inte ha mycket att sätta emot Tony Ferguson i denna interimtitelmatch.

Ferguson är klart bättre ståendes där han kommer in med en stil som är lika farlig som svårläst. Lee har samtidigt visat en del hål i sitt stående game och blivit skakad av betydligt sämre motstånd och därav ser jag denna match bli väldigt ensidig ståendes.

När det kommer till marken så ska Lee ha cred för sin brottning som definitivt är av världsklass och som i det stora hela är vad som tagit honom så här långt. Men även om han har fördelen i den aspekten så kommer Fergusons lömska grappling bli en unik utmaning för honom som jag inte riktigt tror att han kommer kunna hantera.

Jag tror att “El Cucuy” öppnar starkt och styr den första ronden med sin striking och möjligen skakar Lee tidigt. Må hända att Lee kommer tillbaka starkare i den andra ronden och får ner honom – men Ferguson kommer inte att ge upp ryggen och klappa ut till någon rear-naked choke. Istället ser jag Ferguson ta sig ur all eventuell knipa på marken för att sedan själv lyckas avsluta matchen via submission, möjligen med en d’arce choke som visat sig vara något av hans specialitet.

Vinnare: Tony Ferguson via submission (odds: 2.67).

Matias Andres

Kvällens huvudmatch kan komma att bjuda på rejäla fyrverkerier och jag hoppas att vi får se så många ronder som möjligt innan det blir ett avslut. Helt riktigt så har Ferguson oddsen på sin sida och i min bok är han en av organisationens mest spännande fighters. Fergusons kreativitet och Fight-IQ gör att han är väl förberedd inför en mer traditionell brottare som Lee.

Speciellt i de första ronderna tror jag att vi kommer få se en mer konservativ Ferguson som kommer att använda sin jabb som sitt primära vapen. När han mjukat upp Lee kommer vi däremot att få se ”El Cucuy” i sitt esse, komplett med galna spins och dans, då han inte längre behöver oroa sig för explosiva attacker från Lee.

”The Motown Phenom” ska dock inte räknas bort och speciellt i de två första ronderna kan han komma att överraska Ferguson, jag har dock svårt att se att han lyckas ta det hela vägen även om han lyckas landa eller ta ned Ferguson.

Vinnare: Tony Ferguson via submission (odds: 2.67).

Stefan Romare

Tony Ferguson är utan tvekan den läskigaste fightern i lättviktsdivisionen som matchas upp bra mot allt motstånd. Han har en solid brottningsbakgrund med väldigt oortodox ståendes och grappling. Hans grappling passar som handen i handsken tillsammans med Eddie Bravo.

Fergusons stora problem är dock att han blir träffad, han har ett ovanligt rörelsemönster men det lämnar honom ibland öppen för att bli träffad som exempelvis mot Lando Vannata. Om Kevin Lee träffar och lyckas följa upp blir det god natt för Tony Ferguson. Lee har inga direkt spektakulära knockoutvinster men jag tycker mig ändå skymta kraftfulla slag från Lee.

Vinnare: Kevin Lee via T/KO (odds: 7.99).

Johan Taliercio

Ferguson tar hem interimbältet. Hans spektakulära fightstil och mångsidighet kommer att vara avgörande och jag skulle inte bli förvånad över att se honom ta hem matchen på marken. Kevin Lee är dock ingen dålig motståndare och har många fina år framför sig, men “El Cucuy” är fortfarande på en annan nivå.

Vinnare: Tony Ferguson via submission (odds: 2.67).

Demetrious Johnson vs. Ray Borg

Ashah Tafari

Många undrar varför det inte är mer hype kring Demetrious Johnsons potentiellt historiska titelförsvar, men jag har ett enkelt svar på den frågan – han valde ju att möta Ray Borg och inte TJ Dillashaw, som faktiskt hade varit ett stort hot för en gångs skull.

Borg är en ung talang som visserligen kommer från en fin vinst mot topprankade Jussier Formiga – men som i det stora hela inte riktigt har gjort något större intryck i sin drygt tre år långa UFC-karriär. För majoriteten av fansen är han troligtvis mest känd för att dra sig ur i sista minuten – och det finns enligt mig inte mycket som tyder på att han skulle kunna skrälla mot UFC:s bästa fighter pound-for-pound.

Om Dustin Ortiz och Justin Scoggins kan besegra Borg – ja, då kan “Mighty Mouse” definitivt göra det. Johnson kan troligtvis vinna matchen lite hur han vill och jag ser flera tänkbara scenarion – men i slutändan tippar jag på en submissionvinst.

Vinnare: Demetrious Johnson via submission (odds: 2.68).

Matias Andres

Demetrious Johnson titelförsvar är inte det mest spännande mötet trots att ”Mighty” står inför en rekordmatch. Borg tros helt enkelt inte vara redo för en utmaning av Johnsons kaliber och det finns mycket lite som talar till hans fördel.

Ja, Borg är snabb men Johnson är snabbare. Ja, Borg är teknisk men Johnson är på en annan nivå. Ja, Borg kan komma att överraska men frågan är hur? Johnson är en komplett fighter och jag har ännu inte sett några direkta svagheter för Borg att kunna utnyttja.

Förvänta dig att se en kreativ Johnson som freestylar sig igenom de första ronderna och sedan avslutar Borg. Rekordet är i Johnsons händer och han kommer ännu en gång att bevisa varför han är UFCs P4P-mästare.

Vinnare: Demetrious Johnson via submission (odds: 2.68).

Stefan Romare

Borg låter väldigt övertygad om att han har vad som krävs för att avsätta kungen av flugviktsdivisionen. Han menar att hans brottning och skicklighet mellan positioner ska kunna inte bara vinna mot Johnson, utan till och med möjliggöra ett avslut.

Det gör matchen väldigt intressant att Borg kommer till matchen med ett stort självförtroende. Jag tror dock ändå att ”Mighty Mouse” är för bra på allt och kommer hitta Borgs svaghet och utnyttja den.

Vinnare: Demetrious Johnson via T/KO (odds: 2.74).

Johan Taliercio

Demetrious “Mighty Mouse” Johnson har chansen att slå rekord i helgen och det finns inte mycket som pekar på att utmanaren Ray Borg har mycket att sätta till mot pound-for-pound-ettan. Johnson kan egentligen avsluta den här matchen på vilket sätt som helst och jag tror att han vill stå för ett statement efter att ha blivit snuvad på huvudmatchen. Jag tror heller inte att Borg kan ta hem en seger via domslut mot Johnson, som är van vid femronderskrig.

Vinnare: Demetrious Johnson via T/KO (odds: 2.74).

LÄS MER: Diskussion: Vilka går hem med bältena efter UFC 216? (Ohmbet lottar ut 5000 kronor!)

Fabricio Werdum vs. Derrick Lewis

Ashah Tafari

Jag vet inte riktigt varför. Kanske är det lite önsketänkande då jag inte riktigt tycker om Fabricio Werdum – men något säger mig att Derrick Lewis kommer skrälla med en knockoutvinst.

Den forne mästaren Werdum är mer erfaren, bättre ståendes rent tekniskt och ljusår före Lewis på marken. Den enda fördelen som “The Black Beast” har är att han slår extremt hård – vilket har räckt för honom hela vägen upp till toppen.

Lewis gameplan kommer enligt honom själv vara att slänga sina hårda bomber och hoppas att någon träffar tillräckligt bra. Jag tror faktiskt att han kommer göra det. Förhoppningsvis är han bara inte dum nog att hoppa in i Werdums guard när han sänker honom.

Vinnare: Derrick Lewis via T/KO (odds: 3.71).

Matias Andres

Den före detta mästaren Fabricio Werdum kommer äntra buren som klar favorit mot Derrick Lewis under helgens match och jag håller med oddsen. Werdum får inte tillräckligt med erkännelse för vad han lyckats åstadkomma under sin långa karriär. Derrick Lewis må ha satt ihop en imponerande vinstsvit innan förlusten mot Mark Hunt men i många av matcherna underpresterade ”The Black Beast”.

Det ska bli intressant att se i vilken form som Lewis dyker upp i då han numera säger sig träna som en professionell atlet. Han är dock långt ifrån Werdums nivå och så länge brasilianaren inte underskattar honom så bör det vara en relativt enkel match för Werdum. Jag tror definitivt att Werdum lärt sig efter Miocic-matchen och istället kommer att vara mer metodisk.

Vinnare: Fabricio Werdum via submission (odds: 3.17).

Stefan Romare

När jag hörde att matchen var officiell fick jag en känsla som jag inte kunnat skaka av mig sedan dess. Jag fick en känsla av en stor hand som träffar en brasiliansk käke. Fabricio Werdums största chans är självfallet på golvet, där hans BJJ är bland de bästa i världen och definitivt bäst i UFC:s tungviktsdivision.

Tyvärr har han inga vidare nedtagningar och enda chansen att få ned Lewis är genom att skaka honom. Detta kommer inte ske genom Werdums sparkar då jag tror att han håller sig utanför Lewis räckvidd.? Derrick Lewis har läskig kraft i sina slag och har sett ovanligt snabb ut i sina träningsvideos.

Vinnare: Derrick Lewis via T/KO (odds: 3.71).

Johan Taliercio

Derrick Lewis har legat i hårdträning sedan den tuffa förlusten mot Mark Hunt där han blev riktigt trött framåt de senare ronderna. Jag tror att en “Black Beast” på diet kan vara riktigt farlig för vem som helst, men jag är samtidigt inte villig att avfärda den 40-årige legendaren Werdum riktigt ännu. Han skämde inte alls ut sig sist mot Alistair Overeem när han förlorade via majoritetsdomslut och har stora chanser att ta hem en seger via domslut mot Lewis eller strypa ut honom. Han måste dock se upp då han vid flertalet tidigare matcher har öppnat upp för hårda slag och kontringar, något som verkligen kan straffa sig mot “The Black Beast”.

Vinnare: Fabricio Werdum via domslut (odds: 2.71).

Mara Romero Borella vs. Kalindra Faria

Ashah Tafari

I en kvinnlig flugviktsmatch får vi se två UFC-debutanter göra upp, där italienskan Mara Romero Borella tar sig an den mer erfarna brasilianskan Kalindra Faria.

Faria verkar vara snäppet vassare än Borella och kommer in som tydlig oddsfavorit. Det finns en risk att Borella kan finna framgång stundvis genom att få upp Faria mot buren och säkra nedtagningar – men överlag ger jag ändå fördelen till Faria som jag tror kommer lyckas göra nog för att säkra en domslutsvinst efter full tid.

Vinnare: Kalindra Faria via domslut (odds: 2.27).

Matias Andres

Matchen mellan Mara Romero Borella och Kalindra Faria är ett välkommet tillskott efter att matchen mellan Paige VanZant och Jessica Eye blev inställd. Titan FCs mästarinna Faria skulle egentligen ha mött Legacy FCs mästarinna Andrea Lee men jag gillar även den här matchningen.

Faria får i Borella en något enklare match då hon är mer erfaren och mött betydligt bättre motstånd i buren under åren. Borella är dock stark både stående och på mattan och tar dessutom med sig fem raka segrar till UFC. Faria borde kunna ta hem det relativt enkelt om hon håller huvudet kallt medan Borella skulle göra rätt i att pressa henne från start.

Vinnare: Kalindra Faria via domslut (odds: 2.27).

Stefan Romare

Två damer jag inte vet så mycket om. Borella verkar vara mer en kontringsfighter och Faria gillar att pressa och är ganska vild. Romero verkar vara mer polerad ståendes medan Faria är desto bättre på marken.

Efter att ha tittat på ett par klipp av de två så väljer jag att lägga min röst på Kalindra Faria på grund av hennes erfarenhet och tuffhet.

Vinnare: Kalindra Faria via submission (odds: 4.89).

Johan Taliercio

Borella kommer till UFC-debuten obesegrad i sex raka matcher och tar sig an en annan debutant i Faria, som också vunnit sina tre senaste matcher varav två via avslut. Jag gissar på att Borella fortsätter sitt segertåg och vinner via armbar,en metod som hon tidigare har vunnit fyra gånger med.

Vinnare: Mara Romero Borella via submission (odds: 7.94).

Beneil Dariush vs. Evan Dunham

Ashah Tafari

Beneil Dariush kommer in som tydlig favorit mot Evan Dunham – men denna lättviktsdrabbning vill jag påstå är jämnare än många tror. Dunham är en tuff veteran som levererat flera fina vinster på sistone och en skräll skulle inte förvåna mig så värst, även om jag dock tror att Dariush kommer ha lite fler verktyg i lådan.

Jag tror att dessa herrar kommer bjuda på tre spännande ronder med både striking och grappling, där Dariush ändå får mest gjort och säkrar poängvinsten efter full tid.

Vinnare: Beneil Dariush via domslut (odds: 2.42).

Matias Andres

Beneil Dariush vs. Evan Dunham har varit en fight som flugit under radarn men passande nog ändå fått en plats på huvudkortet. Båda lättviktarna har testats i buren och ofta kommit ut med vinsten i behåll.

Dunham har fyra raka och har sett grym ut i sina senaste framträdanden mot bland annat Rick Glenn och Joe Lauzon där han visat att han har vad som krävs för att ta det till nästa nivå. Dariush må ha förlorat sin senaste match mot Edson Barboza men hade inga större problem innan han blev släckt med ett flygande knä.

Det här kan komma att bli ett mycket spännande krig men i slutändan tror jag inte att Dunham har vad som krävs för att hantera Dariush press ståendes och på mattan.

Vinnare: Beneil Dariush via domslut (odds: 2.42).

Stefan Romare

Två av UFC:s bästa grapplers i en mycket intressant match. Dunham är en riktig veteran som varit med sedan 2009 och har mött många av de tyngsta namnen i lättviktshistorien i UFC. Dariush är också en otrolig grappler som hela tiden blir bättre ståendes tack vare Rafael Cordeiro och Kings MMA.

Dunhams taktik borde vara att få ned Dariush och använda sin scrambling-förmåga för att dominera matchen. Kort och gott tror jag också det är det som kommer hända, Dunham försöker tajma Dariush slag, ta ned honom och dominera i topposition.

Vinnare: Evan Dunham via domslut (odds: 3.35).

Johan Taliercio

Ett spännande möte mellan två topplättviktare där jag tror att Dunham kommer vilja kontrollera matchen på marken. Dariush är inte så dålig på marken själv, men jag tror att han tar hem segern via ett kontrollerat domslut om han lyckas hålla fighten ståendes. Dunham kommer dock från en vinstsvit på fyra raka matcher och har sett riktigt bra ut, så den här matchen kan sluta lite hur som helst.

Vinnare: Beneil Dariush via domslut (odds: 2.42).

LÄS MER: UFC 216: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!


Den här artikeln publicerades ursprungligen på MMAnytt.se den sjätte oktober klockan 19.00.

Hur ser dina tips ut?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC 216

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...