Redaktionstipset: UFC 218: Holloway vs. Aldo 2

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC 218!

I natt är det dags för UFC 218: Holloway vs. Aldo 2, som äger rum i Detroit, Michigan.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher. Alla ger även sina tips för svenske David Teymurs match mot obesegrade Drakkar Klose som avgörs på underkortet.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.

RELATERAT: UFC 218: Holloway vs. Aldo 2 – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Max Holloway vs. Jose Aldo

Ashah Tafari

Den förra matchen var jämn och det lär även returmatchen bli. Aldo lär även denna gång finna viss framgång i början med sina snabba slagväxlingar och möjligen även sina sparkar om han utnyttjar dem mer den här gången. Men i slutändan tror jag ändå att Holloway så småningom drar upp tempot och säkrar ett liknande avslut som i somras.

Vinnare: Max Holloway via T/KO (odds: 1.91).

Matias Andres

Det har inte gått ett halvår innan Max Holloway och Jose Aldo kommer att mötas på nytt. I förra matchen så ledde Aldo med två ronder innan Holloway pressade på och lyckades avsluta honom i tredje. Vad är då som tyder på att även denna kommer sluta på liknande sätt? Först och främst finns chansen att Aldo lyckas avsluta Holloway i de två första ronderna denna gång men största skillnaden kommer att vara Aldos bensparkar, något som han på grund av en skada inte kunde använda sist. Bensparkarna kan komma att göra all skillnad men om Holloway håller ett högt tempo som kan komma att slita på Aldo i de senare ronderna om han misslyckas med att neutralisera Holloways rörelse tidigt. Jag tror dock att vi kommer få en comeback från Aldos glada dagar och att han på nytt kommer att visa varför han är en legend i fjädervikt.

Vinnare: Jose Aldo via T/KO (odds: 9.10).

Stefan Romare

På grund av Frankie Edgars skada, ersätter före detta mästaren Aldo som får det som han bett om sedan förlusten mot Holloway: en returmatch. Aldos camp menar att Aldo inte är skadad denna gång och i så fall kan använda sina livsfarliga leg kicks. Holloway är förmodligen mycket mer självsäker än i deras första match och man kan anta att han har det mentala övertaget. Enda problemet med Aldos förväntade leg kicks är Aldos något kortare reach. Jag ser framför mig hur Holloway äter en spark mot benet och kontrar med slag.

Vinnare: Max Holloway via T/KO (odds: 1.91).

Johan Taliercio

Senast de möttes vann Aldo de 2 ronderna – men det var innan Holloway listade ut honom. Aldo brukar alltid vara bättre i returmatcher och detta lär inte bli något undantag. Han går dock in med en otroligt stor press, då en förlust skulle betyda att han kan säga hejdå till en fortsatt framgångsrik karriär som fjäderviktare. Aldo är i slutet av sin prime och jag har svårt att se honom slå Holloway som själv bara har börjat (killen fyller 26 på måndag!) utan jag tror att vi får se Aldo klara fem ronder för att förlora via en klar decision.

Vinnare: Max Holloway via domslut (odds: 3.90).

Alistair Overeem vs. Francis Ngannou

Ashah Tafari

Nu får vi se om Ngannou är så bra som alla tror. Overeem är utan tvekan hans största test någonsin och denna match kommer visa om Ngannou hör hemma bland toppen av tungviktsdivisionen. Overeem är den bättre tekniske fightern både ståendes liksom på marken och bör kunna vinna ett domslut, men hans haka är å andra sidan inte den bästa – medan Ngannou har några av världens hårdaste slag. Så även om Overeem styr matchen i början känner jag ändå att det är en tidsfråga innan Ngannou säkrar knockoutvinsten.

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.72).

Matias Andres

MMA-fans är ökända för att ha dåligt minne och det verkar vara fallet i matchen mellan Alistair Overeem och Francis Ngannou. Overeem är en av de mest dekorerade kämparna att tävla i UFC och har över 20 år av erfarenhet inom fighting på högsta nivå medan Ngannou är en minst sagt lovande fighter som fått sin livs chans. Frågan är dock om Overeems haka håller eller om han kommer att kunna använda sin teknik och fotarbete för att undvika Ngannou i tre ronder och vinna via domslut?

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.72).

Stefan Romare

Två av de läskigaste tungviktarna som någonsin fightats i UFC. Ngannou har gjort kometkarriär med tanke på att han inte ens kände till MMA för 5 år sedan. Overeems karriär har gått upp och ned men är i dagsläget på väg uppåt. Om Overeem gör matchen till en kickboxningsmatch och håller sig på utsidan av Ngannous reach kan det bli en lång natt för Ngannou. Jag tror dock att Ngannou kommer att träffa och det kan mycket väl räcka med en enda träff för att Overeem ska slockna.

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.72).

Johan Taliercio

Den här matchen är otroligt spännande på förhand – på ena sidan har vi den fruktade och hypade Francis Ngannou som spridit skräck med sina knockoutsegrar i tungviktsdivisionen, senast mot den forne mästaren Andrei Arlovski. På andra sidan den betydligt mer rutinerade och tekniskt skickligare strikern Alistair Overeem, med sina K1-meriter. Den här matchen kan ta slut när som helst och om Overeem inte lyckas undvika Ngannous otroligt kraftiga slag lär han få säga godnatt tidigt. Här måste holländaren undvika direkta slagutbyten och hålla sig på distans, och med tanke på att han tidigare visat att han har en glashaka kommer det bara krävas en smäll för ”The Predator” – och jag tror att det kommer ta slut redan i första.

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.72).

RELATERAT: Boostat odds på Aldo och Overeem – här får du hela 18 gånger pengarna!

Henry Cejudo vs. Sergio Pettis

Ashah Tafari

Cejudo vs. Pettis är ett riktigt spännande och jämnt toppmöte i flugvikt. Överlag känns Pettis som den mer kompletta fightern, medan Cejudo kompenserar för detta med exceptionell brottning och slagkraft. I slutändan känner jag att matchningen mellan stilarna gynnar Cejudo mest, som jag tror lyckas säkra sin andra raka knockoutvinst.

Vinnare: Henry Cejudo via T/KO (odds: 3.88).

Matias Andres

Sergio Pettis har utvecklats enormt den senaste tiden, tråkigt nog så har hans motståndare Henry Cejudo gjort detsamma. Cejudo bygger dock på en brottargrund av världsklass och visade sist att hans stående arsenal är på en helt annan nivå än sist. Jag har väldigt svårt att se något annat än ännu en uppvisning signerad Cejudo och jag ser fram emot att se honom mot Demetrious Johnson i framtiden.

Vinnare: Henry Cejudo via T/KO (odds: 3.88).

Stefan Romare

Denna match är väldigt svårbedömd. Cejudo är extremt bra på två saker, medan Pettis är bra all round. Cejudo såg fantastisk ut i sin senaste match men som Pettis säger, Reis var för orörlig och det var därför enkelt för Cejudo att träffa med sina slag. Pettis har aldrig mött någon av Cejudos kaliber så det är svårt att säga hur han kommer att prestera. Jag tror definitivt att han är ett framtidsnamn men jag har svårt att se honom prestera så pass bra att han faktiskt kan vinna mot Cejudo. Jag tror vi får se Cejudo bestämma var matchen äger rum och förmodligen kommer matchen vara jämn.

Vinnare: Henry Cejudo via domslut (odds: 1.89).

Johan Taliercio

En svårtippad match på förhand men OS-guldmedaljören Cejudo såg otroligt vass ut i sin senaste match mot tidigare titelutmanaren Wilson Reis och jag tror att han är på god väg att jobba sig till en ny chans på Mighty Mouse. Pettis har många raka vinster, dock alla via decision, och jag tvekar på att han kan utmanövrera Cejudo i den här matchen.

Vinnare: Henry Cejudo via submission (odds: 9.07).

Eddie Alvarez vs. Justin Gaethje

Ashah Tafari

Den här matchen kan med stor sannolikhet komma att bli årets bästa. Frågan är dock om Alvarez väljer att gå in i ett krig med Gaethje, eller om han kanske istället försöker överraska honom med att ta fram sin mer “tråkiga” och kontrollerande brottarstil. Vad många inte vet är å andra sidan att Gaethje är en väldigt vass brottare själv och något säger mig att han är förbered för sådana moment. I slutändan tror jag att Gaethje blir den som kommer lyckas diktera rytmen och tippar faktiskt på ännu en knockoutvinst för “The Highlight”.

Vinnare: Justin Gaethje via T/KO (odds: 2.11).

Matias Andres

Matchen mellan Eddie Alvarez och Justin Gaethje kan komma att bli ett helt galet krig mellan två kämpar som inte drar sig för att bjuda fansen på en uppvisning i viljestyrka. Gaethje har en förmåga att suga in sina motståndare i en tornado av kaos som han själv är väl förberedd inför. Alvarez är dock en farlig motståndare att utbyta slag mot så jag förväntar mig att Gaethje blixtsnabbt pendlar mellan att låta attackerna flyga och analysera hur mycket skada Alvarez tagit. Alvarez största chans vore att neutralisera Gaetje på samma sätt som mot Anthony Pettis men jag tror att viljan att kriga kommer att bli för stor, något som slutligen kommer att stå honom dyrt.

Vinnare: Justin Gaethje via T/KO (odds: 2.11).

Stefan Romare

Förmodligen fight of the year, ingen match som kan göras har enligt pappret en större chans att bli fight of the year. Båda två är bra på att ta stryk och bra på att ge. Gaethjes debut visade vilken typ av fighter han är, då han blev skakad av Michael Johnson men aldrig tog ett steg bakåt. Alvarez blev dominerad av Poirier tills han slängde sina otillåtna knän men har inför uppladdningen låtit som att han ser fram emot matchen och att bli testad av Gaethje. Det är en perfekt inställning för en sådan som Gaethje som aldrig backar. ”I want to see how I perform when I feel a little bit of that fear” sa Alvarez under mediadagen – han har tidigare överraskat sig själv när han fightats och känt adrenalinet från rädslan. Trots detta känner jag att Gaethjes mentalitet är för bra och han kommer således ta segern.

Vinnare: Justin Gaethje via T/KO (odds: 2.11).

Johan Taliercio

Eddie Alvarez känns inte som sig själv sedan förlusten mot McGregor och nu får han ta sig an den lika galne (om än på annat sätt) Justin Gaethje. Jag tror inte att Alvarez har det som krävs för att avsluta Gaethje – han tog emot några riktigt rejäla smällar mot hårdslående Michael Johnson – och ser ingen annan utgång än ett fullständigt krig där Justin Gaethje står som segrare och behåller sitt obesegrade record.

Vinnare: Justin Gaethje via T/KO (odds: 2.11).

Tecia Torres vs. Michelle Waterson

Ashah Tafari

Torres vs. Waterson är ett riktigt jämnt och intressant toppmöte i den kvinnliga stråvikten, som för vinnaren närmare en chans på bältet. De båda kommer från karatebakgrunder och matcher varandras förmågor väldigt väl, men “The Karate Hottie” har mer erfarenhet och har dessutom visat att hon kan avsluta sina motståndare vilket man inte riktigt kan säga om Torres som senast kammade hem sitt allra första avslut. Jag tror att Torres kommer ligga snäppet före ståendes och lyckas samla poäng på domarkorten, innan matchen hamnar på marken där jag misstänker att Waterson kommer vara snäppet vassare och lyckas få till en submission.

Vinnare: Michelle Waterson via submission (odds: 6.77).

Matias Andres

Tecia Torres får inte den cred hon förtjänar trots att hon är 9-1 i sin MMA-karriär och 5-1 i sin UFC-karriär. Hon har endast förlorat mot mästarinnan Rose Namajunas och har sedan dess tagit hem två raka domslut där hon bevisat att hon kan avsluta matcher. Hon möter Michaelle Waterson i en karate vs. karate-match som kan komma att bli väldigt intressant. Jag tror dock att Torres är snabbare och starkare trots att Waterson är längre.

Vinnare: Tecia Torres via domslut (odds: 1.71).

Stefan Romare

Karate Hottie mot Tiny Tornado. Två av de mest säljbara namnen i UFCs stråviktsdivision för damer. Waterson har inte tävlat sedan förlusten mot mästarinnan Rose Namajunas och Tecia Torres kommer från sitt första avslut som proffs mot Juliana Lima. Torres självförtroende lär vara på topp medan man kan ställa sig frågande till Watersons självförtroende. I intervjuer tycker jag dock båda två har helt rätt inställning och tror därför att vi kommer få se en väldigt teknisk och jämn fight. ”It’s not about who’s better, it’s about who makes the first mistake” sa Waterson under mediadagen. Hon har nog lärt sig en del från förlusten mot Rose och hennes nya kost och träningsprogram gör att hon ser mer muskulös ut än vanligt, vilket krävs mot någon så biffig som Torres. Jag tror dock att Torres får jobbet gjort i slutändan.

Vinnare: Tecia Torres via domslut (odds: 1.71).

Johan Taliercio

I den här matchen tror jag stenhårt på Karate Hottie – sin senaste match förlorade hon via submission mot (nuvarande mästaren) Thug Rose Namajunas, annars har hon sett väldigt stark ut under sin UFC-karriär, med vinster via submission mot Angela Magana och Paige VanZant. Hon tar hem även den här fighten och ger ”Tiny Tornado” hennes första förlust via avslut.

Vinnare: Michelle Waterson via submission (odds: 6.77).

David Teymur vs. Drakkar Klose

Ashah Tafari

Teymur får en tuff och obesegrad motståndare i form av Klose, som kommer vilja täcka avståndet, klincha och brottas med svensken. Teymur är utan tvekan den bättre strikern och att döma av hans tidigare matcher har han dessutom väldigt bra brottningsförsvar, så jag är inte allt för orolig för Kloses hot. Jag tror att Teymur lyckas kamma hem en ny knockoutseger.

Vinnare: David Teymur via T/KO (odds: 2.72).

Matias Andres

Lättviktsmatchen mellan David Teymur och Drakkar Klose är något av en risk för Teymur då Klose inte är ett väletablerat namn men fortfarande är talangfull nog för att kunna vinna matchen. Teymur har dock visat att han har förmågan att hålla huvudet kallt och det kommer säkerligen bli något att påminna sig själv om då Klose gillar att snacka skit både i och utanför buren. Klose har både slagkraft och viljestyrka men om Teymur dikterar tempot, finner sitt momentum och fightas taktiskt så finns det lite Klose kan göra förutom att duka under Teymurs muay thai i världsklass, Det kommer bli intressant att se om Klose kommer försöka sig på några nedtagningar.

Vinnare: David Teymur via T/KO (odds: 2.72).

Stefan Romare

Svensken David Teymur mot Drakkar Klose, båda med obesegrade matchfacit i UFC möts på underkortet. Teymur kommer från en imponerande vinst mot Lando Vannata och visade att han kunde gå tre ronder mot rutinerat motstånd. Klose har två domslutsvinster i UFC och vann senast mot Marc Diakiese. Han har inte alls imponerat på samma sätt som Teymur och haft något lättare motstånd. Klose har giftiga bensparkar och byter nivå från ståendes till brottning på ett väldigt smidigt sätt.  Kan Teymur hålla det stående tror jag på honom som vinnare.

Vinnare: David Teymur via domslut (odds: 2.62).

Johan Taliercio

Svenske David Teymur kommer från en riktig fin decisionseger i sin senaste UFC-match mot duktige Lando Vannata. Han gör nu upp med en annan bra fighter i Drakkar Klose – som besegrade oerhört hypade Marc Diakese i sin UFC-debut. Här tror jag att vi kommer få se en riktigt bra match som jag tror att Teymur, med sina minst sagt gedigna strikingmeriter, tar hem via decision.

Vinnare: David Teymur via domslut (odds: 2.62).

Stefan tillbaka i ledning

Så här ser ställningen ut i Redaktionstipset sedan den femte augusti, då Ashah, Matias, Stefan och Johan började dela med sig av sina tipsrader inför varje UFC-gala:

1. Stefan Romare: 42 rätt, 22 fel

2. Ashah Tafari: 41 rätt, 23 fel

2. Johan Taliercio: 40 rätt, 24 fel

3. Matias Andres: 40 rätt, 24 fel

Hur ser dina tips ut inför nattens storgala?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC 218

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...