Redaktionstipset: UFC 219: Cyborg vs. Holm

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC 219!

I natt är det dags för nyårsgalan UFC 219: Cyborg vs. Holm, som äger rum i T-Mobile Arena i Las Vegas.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med årets sista inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.


RELATERAT: UFC 219: Cyborg vs. Holm – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Cristiane Justino vs. Holly Holm

Ashah Tafari

Galans huvudmatch är otroligt spännande. Cris Cyborg försvarar bältet mot Holly Holm i vad som lär bli hennes tuffaste match hittills – och vinner hon även denna gång är det högst oklart om det finns någon kvar som kommer kunna mäta sig med henne.

Holm kommer behöva hålla avstånd och jobba med fotarbete och kontringar. Holms sparkar är riktigt vassa, men det lär inte bli lätt att knocka Cyborg så hon bör istället fokusera på att samla poäng om hon ska ha en chans att vinna denna match.

Även om Holm är högst kompetent som en av tidernas bästa kvinnliga fighters, så ställer jag mig dock tvekande till huruvida hon har vad som krävs för att besegra Cyborg. Det kan bli hyfsat jämnt inledningsvis, men jag tror ändå att Cyborgs press och brutalt hårda slag kommer bli för mycket för Holm i slutändan.

Vinnare: Cristiane Justino via T/KO (odds: 1.55).

Matias Andres

Cris Cyborg vs. Holly Holm är en av de kvinnliga divisionernas viktigaste matcher, kanske någonsin? Två giganter möts under huvudmatchen och den som vinner kan komma att betraktas som en av de bästa genom tiderna. Holm har dock en enorm utmaning framför sig då hon inte bara tar sig an en motståndare med mycket kraft och erfarenhet, “Cyborg” har definitivt också tekniken både ståendes och på mattan och klarar dessutom av att hålla ett högt tempo under många ronder. Holms främsta vapen, huvudsparken, kommer att vara hennes enda vän under matchen som tyvärr kommer sluta som den alltid gör: med Cyborg som vinnare.

Vinnare: Cristiane Justino via T/KO (odds: 1.55).

Stefan Romare

Matchen mellan Holm och Cyborg har jag sett fram länge då Holm har en väldigt intressant stil för att ta sig an ett monster som Cyborg. På mediadagen och invägningen såg de lika stora ut så för en gångs skull kommer inte Cyborg se ut att vara flera viktklasser större än sin motståndare.

Cyborg har dock sett väldigt sharp ut när hon tränat med Jason Parillo, medan Holm har varit full av energi hela fight week. Holm verkar ha en bra inställning men när man möter någon som Cyborg räcker inte det. Jag tror att Holm kan hålla sig undan till en början, men att när Cyborg väl träffar är det över. Även om Holm bara blir skakad är Cyborg giftig även på marken, Cyborg vinner förmodligen på avslut.

Vinnare: Cristiane Justino via T/KO (odds: 1.55).

Johan Taliercio

Den här matchen är högintressant och blir Cyborgs största utmaning hittills i karriären. Den mest fruktade kvinnan inom MMA-världen tar sig nu an den före detta mästaren som puttade ner Ronda Rousey från hennes tron.

Jag tror att Cyborg tar hem matchen – hennes standup är tillräckligt bra för att mätas med Holms, och om hon vill kan hon ta ner Holm och dominera ovanifrån.

Vinnare: Cristiane Justino via T/KO (odds: 1.55).


RELATERAT: Superoddset: Här får du 20 gånger pengarna på Holly Holm!


Khabib Nurmagomedov vs. Edson Barboza

Ashah Tafari

Khabib Nurmagomedov är tillbaka och ställs nu i ett tufft toppmöte där han tar sig an Edson Barboza. Detta är en riktigt intressant matchning eftersom deras specialiteter är i väldigt olika områden.

Nurmagomedov kan mycket väl vara den bästa brottaren och grapplern i UFC. Han har lyckats hålla sig obesegrad i 24 (!) proffsmatcher där han i princip har dominerat varenda motståndare hittills. Barboza är å andra sidan en farlig striker som har några av UFC:s läskigaste sparkar.

Vad som helst kan hända i denna match. Nurmagomedov har uppvisat en del luckor i det stående och om Barboza lyckas tajma hans nedtagningar kan det bli god natt närsomhelst. Jag håller dock Nurmagomedov som stark favorit då jag tror att han kommer kunna dominera Barboza på marken så fort han säkrar en första nedtagning.

Vinnare: Khabib Nurmagomedov via submission (odds: 3.76).

Matias Andres

Edson Barboza är definitivt en av mina absoluta favoriter i buren. Hans stil är det närmaste vi kommer ett tv-spel och ingen sparkar lika skoningslöst som brasilianaren. Med Khabib kommer han dock att få händerna fulla då den Dagestan-födda kämpen kommer att leta efter varje tillfälle för att plocka ned Barboza och kväva honom. Hjärnan säger Khabib för likt Maia så behöver han endast en liten lucka för sin magi men frågan är om han kommer bli knockad innan dess? Michael Johnson visade att Khabibs stand-up inte är det bästa och detsamma gäller hans haka. Jag är otroligt kluven men jag tror faktiskt att Nurmagomedov kommer att fånga Barboza till slut.

Vinnare: Khabib Nurmagomedov via T/KO (odds: 3.73).

Stefan Romare

Khabib Nurmagomedov är tillbaka efter hans fiaskon vad gäller vikt och skador. På invägningen såg han ut att vara i sjuk form och verkade inte ha haft jättejobbig bantning för att klara lättvikt. Barboza har verkat nonchalant och lugn inför sin match men jag tror att mot “The Eagle” spelar det ingen roll.

Om Barboza lyckas pricka Khabib med många bensparkar, vilket kan hindra Khabibs nedtagningar något, kan Barboza jobba sig in i matchen. Khabib måste nog använda mer nedtagningar via överkroppen, att skjuta in på Barboza har visat sig väldigt farligt, vilket man kunde se i matchen mot Dariush i somras.

Med tanke på Khabibs numera “clean diet” och hans otroliga viljestyrka blir det svårt att välja någon annan än Khabib.

Vinnare: Khabib Nurmagomedov via T/KO (odds: 3.73).

Johan Taliercio

Den här matchen blir Nurmagomedovs största test hittills, då Barboza utan tvekan är den bästa strikern som den obesegrade dagestaniern har mött hittills. Vi har tidigare sett Khabib blivit skakad av Michael Johnson, och om Barboza får in en bra träff så kan det ta slut tidigt. Däremot tror jag att Nurmagomedov kommer kunna använda sin suveräna brottning och kontrollera Barboza, och ta hem segern via domslut.

Vinnare: Khabib Nurmagomedov via domslut (odds: 2.44).

Dan Hooker vs. Marc Diakiese

Ashah Tafari

Marc Diakiese är en lovande talang, men jag är faktiskt lite förvånad över att den mer erfarne Dan Hooker är underdog i denna match. Jag tror faktiskt att Hookers rutin och långa räckvidd kommer till en vinst för “The Hangman”.

Mitt tips är att Hooker får till en ny knockoutvinst, när Diakieses vågade attacker lämnar honom öppen.

Vinnare: Dan Hooker via T/KO (odds: 6.76).

Matias Andres

Matchen mellan Dan Hooker och Marc Diakese kommer definitivt att bli ett intressant möte då både fighters sitter på mycket potential. Diakese har definitivt en underhållande stil med snurrsparkar och okonventionella slag medan Hooker håller sig till mer traditionella attacker. Hooker har förluster mot fighters som liknar Diakese men än så länge tror jag inte att “Bonecrusher” Diakese har nått samma nivå som exempelvis Yair Rodriguez. Speciellt i matchen mot Drakkar Klose så visade även Diakese att han blir tämligen neutraliserad om han blir attackerad med bensparkar, något som jag förväntar mig att Hooker kommer att utnyttja. Oavsett vem som vinner så kommer detta att bli en mycket underhållande fight.

Vinnare: Dan Hooker via T/KO (odds: 6.76).

Stefan Romare

Diakiese förlorade sin senaste match i en jämn kamp mot Drakkar Klose via delat domslut. Både Hooker och Diakiese verkade självsäkra under mediadagen och väl medvetna om varandras styrkor och svagheter.

Diakiese var redo att ta matchen dit den kommer och Hooker tror att Diakiese har övertaget i brottning. Oavsett vem som vinner tror jag det kommer att bli en intressant match där vinnaren har en bra position för att fortsätta klättra i lättviktsrankingen. Jag känner nog att jag håller med Hooker och tror att Diakiese använder sin brottning för att bryta ned Hooker.

Vinnare: Marc Diakiese via domslut (odds: 2.43).

Johan Taliercio

Marc Diakese var en av UFC:s mest hypade fighters tills han förlorade sin obesegrade svit mot Drakkar Klose i sin senaste match. Klose var en motståndare som inte alls passade Diakieses stil och han får nu chansen till revansch mot Hooker, som är en fighter som är van att pressa framåt. Detta kommer skapa öppningar för Diakiese att bestraffa och det skulle inte förvåna mig om han tar hem segern via knockout.

Vinnare: Marc Diakiese via T/KO (odds: 2.99).

Cynthia Calvillo vs. Carla Esparza

Ashah Tafari

Cynthia Calvillo vs. Carla Esparza är ett jämnt och spännande toppmöte där en ung talang får chansen att mäta sig med en mer rutinerad tidigare titelhållare.

Ståendes lär Calvillo ha övertaget men denna match lär troligtvis utspela sig på marken större delen av tiden. Esparza är nog den som kommer stå för de flesta nedtagningarna, men jag kan se Calvillo lyckas med vändningar och svep för att sedan kunna lyckas få en del uträttat i grapplingen.

Jag misstänker att vi kommer få se tre ronder innan Calvillo tar hem en jämn poängvinst.

Vinnare: Cynthia Calvillo via domslut (odds: 1.57).

Matias Andres

Cynthia Calvillo är den kvinnliga versionen av “Cowboy” då hon går sin femte match under 2017 och denna gång mot den före detta mästarinnan Carla Esparza. Calvillo har på kort tid gjort rejäla förbättringar på hela sitt game och är redan bättre än Esparza när det kommer till slag och fotarbete. Det är egentligen hennes nedtagningsförsvar och groundgame som kommer att bli den avgörande faktorn. Calvillo är dock större och starkare och har redan ett tillräckligt bra nedtagningsförsvar för att hålla Esparza borta. Calvillo kommer avsluta året med flaggan i topp.

Vinnare: Cynthia Calvillo via T/KO (odds: 4.90).

Stefan Romare

Calvillo har haft ett otroligt flyt med matchplacering sedan debuten i år, då alla hennes matcher har gått på huvudkort. Hon är obesegrad i UFC och i sin MMA-karriär med ett gäng imponerande vinster.

Carla Esparza däremot har haft det lite tuffare sedan hon förlorade sin titel mot Joanna Champion. Två vinster och en förlust där alla matcher gått tiden ut.

Både Calvillo och Esparza har verkat självsäkra under fight week och Calvillo såg riktigt vass ut när vi fick chansen att titta på hennes träning på UFC Performance Institute. Med det i åtanke, och att jag aldrig varit speciellt imponerad av Esparza, väljer jag att tro på den tuffa och karismatiska Cynthia.

Vinnare: Cynthia Calvillo via domslut (odds: 1.57).

Johan Taliercio

Talangen Calvillo möter den tidigare mästaren och duktiga brottaren Esparza och en seger här skulle vara precis det som Calvillo behöver för en chans på titeln. Calvillo har sett riktigt bra ut med segrar i sina tre inledande matcher i UFC och jag tror att hon fortsätter sin obesegrade bana och tar hem en domslutvinst mot Esparza.

Vinnare: Cynthia Calvillo via domslut (odds: 1.57).

Carlos Condit vs. Neil Magny

Ashah Tafari

Äntligen får vi se Carlos Condit tillbaka och Neil Magny känns som den perfekta motståndaren att återvända mot. Condit kommer från ett par tuffa förluster och ryktas även ha en del problem i sitt privatliv vilket gör det svårt att veta hur han kommer prestera – men “The Natural Born Killer” lär ändå ha tillräckligt att ge för att kunna besegra Magny.

Jag tror vi får se en underhållande trerondare med mycket striking, där Condit återvänder till segerspåret med en domslutsvinst.

Vinnare: Carlos Condit via domslut (odds: 3.18).

Matias Andres

Carlos Condit återvänder äntligen till welterviktsklassen och trots att hans resultat den senaste tiden har lämnat mycket att önska så kvarstår det faktum att Condit fortfarande är en fighter av världsklass. Han möter Neil Magny som också haft svårt den senaste tiden. Magny kommer att ha en rejäl fördel i sin räckvidd men Condit vet hur man tar sig nära nog att landa. Jag tror Condit kommer att ta ned Magny men inte gå för ett avslut, istället kommer vi få se hur Condit sakta men säkert får tillbaka sitt självförtroende och bevisar varför han kommer vara en kraft att räkna med under 2018.

Vinnare: Carlos Condit via domslut (odds: 3.18).

Stefan Romare

Äntligen är en av mina absoluta favoriter tillbaka i oktagonen. Carlos “The Natural Born Killer” Condit återvänder efter besvikelsen mot Demian Maia där han aldrig fick en chans att komma in i matchen.

Magny, som enligt egen utsago inte har en enda fördel gentemot Condit – förutom kanske kondition, har egentligen inte många verktyg för att vinna. Condit lär vara hungrig efter en förlust som lämnade honom någorlunda oskadd. Under sin tid borta från buren har han, som många andra, börjat intressera sig för kaffe.

Magnys stora chans är nog i slutet av sista ronden om Condit mot förmodan skulle bli trött. Men jag har svårt att se hur Magny ska ta sig dit med tanke på Condits livsfarliga striking-arsenal och hans vassa ground game.

Vinnare: Carlos Condit via T/KO (odds: 2.66).

Johan Taliercio

“The Natural Born Killer” återvänder efter över ett års frånvaro och välkomnas av duktige Neil Magny. Magny kommer att behöva använda sig av sin längd och räckvidd för att vinna poäng mot Condit som antagligen kommer att använda sig av sin aggressiva stil för att få in träffar på insidan. Jag tror att Condit kommer att återvända i gammal fin stil och ta hem vinsten via avslut.

Vinnare: Carlos Condit via T/KO (odds: 2.66).


RELATERAT: UFC 219: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 5000 kronor i vinstpotten!


Stefan och Matias på delad förstaplats

Så här ser ställningen ut i Redaktionstipset sedan den femte augusti, då Ashah, Matias, Stefan och Johan började dela med sig av sina tipsrader inför varje UFC-gala:

1. Stefan Romare: 51 rätt, 29 fel

1. Matias Andres: 51 rätt, 29 fel

2. Ashah Tafari: 49 rätt, 31 fel

3. Johan Taliercio: 48 rätt, 32 fel

Hur ser dina tips ut?

Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC 219

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.