Redaktionstipset: UFC 220: Miocic vs. Ngannou

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC 220!

I natt är det dags för UFC 220: Miocic vs. Ngannou, som äger rum i Boston, Massachusetts.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.


RELATERAT: UFC 220: Miocic vs. Ngannou – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Stipe Miocic vs. Francis Ngannou

Ashah Tafari

 

 

Precis som resten av MMA-världen är jag oerhört taggad inför titelmatchen mellan Stipe Miocic och Francis Ngannou, där mycket står på spel. Antingen kommer Miocic utmärka sig som den mest dominanta tungviktsmästaren i UFC:s historia med tre framgångsrika titelförsvar – eller så får vi se en ny fruktad titelhållare med potential att bli en stor stjärna i form av Ngannou.

Rent tekniskt är Miocic bättre både ståendes och framförallt på marken. Men Ngannou är enorm med en så pass enastående slagkraft att jag tror att det väger upp. Vi har helt enkelt inte fått se en så här läskig knockoutartist i UFC tidigare.

Förstå mig rätt, jag är väl medveten om att även Miocic har gott om krut i nävarna och kommer in med fem raka knockoutvinster. Men han har också blivit träffad på ett annat sätt än vad som kan sägas om Ngannou, som mer eller mindre kört över sina motståndare totalt. Jämför man deras respektive matcher mot Alistair Overeem så kan man exempelvis se att Miocic blev golvad innan han tog sig upp igen och till slut vann. När Ngannou träffar honom på det sättet tror jag snarare att han kommer ligga kvar medvetslös på mattan…

Det här blir Ngannous tuffaste test hittills men jag kan ändå inte se hur Miocic kan lyckas stoppa honom. Därför är jag väldigt säker på att vi får se en ny tungviktsmästare i natt.

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.72).

Matias Andres

Wow, det är galet vad denna match har hypats och lite underligt så har fokus legat på Ngannou istället för den regerande mästaren. När man tar en närmare titt på Ngannou så verkar det mer och mer vettigt dock.

Ngannou är en fighter med oanad kraft och i takt med hans MMA-karriär så fortsätter han att utveckla sin arsenal. Jag har länge lutat åt att satsa på Miocic men jag kan inte se hur tungviktsmästaren kan hålla Ngannou nere eller hota med submissions. Jag tror helt enkelt att Miocics groundgame inte är tillräckligt starkt samtidigt som Ngannou visat att han är bekväm på mattan och kan avsluta där också.

Jag har inte heller sett något som tyder på att Ngannou kommer sakta ned något särskilt i de senare ronderna och med tanke på hans ihärdiga arbete på UFC Performance Institute så tror jag att han kommer vara mer än förberedd. Jag tror att detta kommer att bli Ngannous kväll till slut.

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.72).

Stefan Romare

De två farligaste namnen i tungviktsdivisionen möter varandra. Ngannou har gjort kometkarriär sedan han debuterade mot Luis Henrique för lite mer än två år sedan. Miocic har mött alla de största aktiva namnen i tungviktsdivisionen och har vunnit sina senaste fem matcher via knockout.

Miocic har tidigare mött fighters som slår otroligt hårt, blivit skakad men ändå kommit tillbaka (som mot Overeem). Miocic kan inte spela samma spel med Ngannou och måste göra allt i sin makt för att inte bli träffad med någon av Ngannous bomber. I slutändan tror jag att Miocic kalla huvud och erfarenhet tar honom till en vinst i de senare ronderna.

Vinnare: Stipe Miocic via T/KO (odds: 2.89).

Johan Taliercio

UFC kör igång året direkt med ett av organisationens mest upphypade möten någonsin – titelmatchen i tungvikt mellan den regerande dominante mästaren Stipe Miocic och giganten Francis Ngannou, som spridit skräck i tungviktsdivisionen under 2017.

Den otroligt kraftfulle Ngannou kan avsluta matchen när som helst – men det samma gäller Stipe, som knockat båda sina tidigare titelutmanare i första ronden, och dessutom vann bältet mot Fabricio Werdum genom knockout i första.

Det här lär bli hur spännande som helst, och jag tror som många andra att den här matchen inte går längre än den första ronden. Det känns hårt att avfärda Stipe, men Ngannou har sett så läskig ut att jag tror att han tar hem knocken i den första.

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.72).

Daniel Cormier vs. Volkan Oezdemir

Ashah Tafari

Volkan Oezdemir är en tuffing som chockat många när han klättrat upp i rankingen i raketfart. Nu står han dock inför en helt annan typ av utmaning när han tar sig an den regerande mästaren Daniel Cormier.

Cormier må ha förlorat sin senaste match mot Jon Jones via knockout (som sedan ändrades till en No Contest), men han har ett starkt psyke och känns otroligt självsäker – samtidigt som han också vet att han har något att bevisa innan han kan stoltsera med bältet igen.

Oezdemir är utan tvekan den bättre strikern och han kan definitivt avsluta matchen på “nolltid” – men “DC” har å andra sidan en väldigt bra haka. Det finns en anledning att han aldrig blev avslutad innan den senaste matchen och även där fick Jones jobba en del med flera stenhårda slag på marken för att få jobbet gjort. Någon “one punch” från Oezdemir kommer inte räcka här.

Även om deras slagkraft skiljer sig avsevärt så vill jag samtidigt påstå att Cormier kan göra det jämnare ståendes än många tror. Och på marken är det inget snack – där kommer Cormier kunna dominera Oezdemir, som den olympiska brottare han är.

Bilden jag får upp när jag försöker spela upp matchen i mitt huvud är att Oezdemir träffar och skakar Cormier i den första ronden – men att “DC” snabbt återhämtar sig, tar ner “No Time” på marken och kontrollerar honom därifrån. Efter en liknande matchbild som i Cormiers match mot Anthony Johnson tror jag att mästaren får jobbet gjort med en ny submissionvinst – troligtvis via en rear-naked choke.

Vinnare: Daniel Cormier via submission (odds: 2.42).

Matias Andres

Jag tillhör den grupp av människor som faktiskt tycker om Cormier. Han har en talang som sträcker sig bortom MMA och han har gång på gång visat att han har vad som krävs för att besegra de bästa i divisionen.

In kommer Volkan, som på ett bananskal. Hans resa till toppen säger mer om divisionen än om hans förmågor men det går inte att förneka att han har ett hejdundrans krut i nävarna. Comier har dock mött och besegrat otaliga motståndare som har den kraften och jag tror att Volkans vinster är ett resultat av att folk underskattat honom, något som inte Cormier kommer att göra.

Cormier kommer säkerligen att vilja bevisa att han kan slåss stående men jag hoppas att han snabbt tar ned Volkan och visar honom vad det innebär att möta en olympisk brottare.

Vinnare: Daniel Cormier via T/KO (odds: 2.91).

Stefan Romare

Cormier gör comeback efter sin andra förlust mot Jon Jones, denna gång via TKO. Cormier har en oslagbar vinnarskalle och om det är någon som kan komma tillbaka bättre efter den tuffaste förlusten i karriären så är det Cormier.

Oezdemir är ännu en fighter som gjort kometkarriär i UFC efter tre vinster mot topp 10-rankat motstånd, nu senast mot Jimi Manuwa. Oezdemir är farlig och har power i sina slag men jag tror Cormier är för erfaren och smart för att låta Oezdemir föra matchen.

Vinnare: Daniel Cormier via submission (odds: 2.42).

Johan Taliercio

I den här matchen ser jag bara att Volkan har “the punchers chance”. Lyckas han inte sänka Cormier relativt tidigt så tror jag att han får svårt att ta för sig mot “DC”, som kommer att ta ned honom och dominera honom med sin brottning.

Trots att han snart är 40 år gammal hyser jag inga tvivel om att “DC” kommer att lyckas hantera Volkans striking och till sist avsluta schweizaren på marken.

Vinnare: Daniel Cormier via submission (odds: 2.42).


RELATERAT: Boostat odds på Stipe och Volkan – här får du 20 gånger pengarna!


Calvin Kattar vs. Shane Burgos

Ashah Tafari

Calvin Kattar vs. Shane Burgos är en riktigt spännande fjäderviktsdrabbning mellan två fighters med stor potential. Kattar går sin andra UFC-match – nu på hemmaplan – efter en fin skrällvinst i debuten, medan Burgos å andra sidan går sin första UFC-match utanför New York efter att ha kammat hem tre raka segrar i oktagonen.

Burgos är en ung och obesegrad talang men i natt tror jag att han förlorar den statusen. Kattar må vara underdog men jag upplever att han är underskattad och många verkar glömma att han faktiskt har gått nästan dubbelt så många matcher som sin motståndare.

Bägge två är otroligt kompetenta och det är små marginaler som kommer avgöra denna match. Jag tror att att Kattar får jobbet gjort med en domslutsvinst efter full tid.

Vinnare: Calvin Kattar via domslut (odds: 3.10).

Matias Andres

Burgos tar med sig ett obesegrat matchfacit till buren då han möter Kattar i en spännande match. Burgos har sett bra ut mot några namnvärdiga motståndare och Kattar lyckades överraska med en enhällig domslutsvinst över Andre Fili, en glad överraskning som satte hans namn på kartan.

Jag tror dock Burgos kommer att bli för mycket för Kattar. Burgos som har riktigt långa armar och är beredd att ta en smäll för att ge en. Jag skulle dock inte bli alltför förvånad om Kattar lyckas finna sitt momentum och ta hem vinsten. Skulle Burgos vinna så bör rankat motstånd vänta honom. Det är dags!

Vinnare: Shane Burgos via domslut (odds: 2.54).

Stefan Romare

Den obesegrade Burgos möter “The Boston Finisher” med 7 raka vinster via domslut. Kattar har endast en match i UFC, en vinst mot Andre Fili i somras. Burgos har tre raka vinster i UFC mot namn som Godofredo Pepey och Charles Rosa.

Jag förväntar mig att Burgos förlänger sin vinstsvit till elva raka efter denna match.

Vinnare: Shane Burgos via domslut (odds: 2.54).

Johan Taliercio

En spännande fight som hamnat lite i skymundan där två duktiga fjäderviktare gör upp om en viktig seger för att kunna etablera sig i toppskiktet av divisionen. Här tror jag att Burgos, som är något mer rutinerad med fler UFC-vinster än Kattar, tar hem domslutet efter tre tuffa ronder.

Burgos är en duktig boxare och har ett övertag i räckvidd gentemot Kattar, något som kommer vara avgörande.

Vinnare: Shane Burgos via domslut (odds: 2.54).

Gian Villante vs. Francimar Barroso

Ashah Tafari

Den lätta tungviktsdrabbningen mellan Gian Villante och Francimar Barroso kan antingen bli en tråkig trerondare – eller bjuda på ett imponerande avslut. Jag tror och hoppas på det sistnämnda scenariot.

Jag är inte ett dugg imponerad av Barroso hittills i UFC-karriären, medan Villante å andra sidan har visat på en hel del potential även om hans insatser inte alltid har räckt hela vägen fram. Villante, som har mött klart bättre motstånd och säkrat vinster över större namn, har dessutom förmågan att släcka ljuset för sina motståndare med en fullträff.

Barroso kommer försöka dra ner tempot med sin aviga stil men hans brister i det stående tror jag kommer lämna luckor för Villante, som jag ser som vinnare via knockout.

Vinnare: Gian Villante via T/KO (odds: 2.66).

Matias Andres

Vad denna match gör på huvudkortet kan jag inte förstå. Både Villante och Barroso är slöa lätt tungviktare som har en tendens att hålla sig passiva. Jag hoppas på en tidig KO-vinst men tror snarare att det kommer bli en lång och utdragen match med massor av hårda luftslag och ett sövande tempo.

Hoppas Villante överraskar med ett högt tempo för att pressa Barroso men samtidigt skulle det ge en möjlighet för Barrosa att kontra. Usch, detta kommer att resultera i en riktig tråkig match och ett oinspirerat domslut. Zzzzz…

Vinnare: Gian Villante via domslut (odds: 2.99).

Stefan Romare

Gian Villante har länge varit en av mina favoritfighters men har bara vunnit en av sina senaste fyra. Detsamma gäller Barroso, som dock också har en oavgjord av sina senaste fyra matcher.

Villante har alltid känts som någon med otroligt mycket potential om han bara lyckas få ut det i oktagonen. Under kvällen kommer han bli coachad av bästa vännen Chris Weidman, något som inte hänt tidigare. Är “The Chris” lyckocharmen som Villante behöver? Jag hoppas det.

Vinnare: Gian Villante via domslut (odds: 2.99).

Johan Taliercio

Gian Villante har haft det svårt att få det att hända under sin UFC-karriär, och blandar knockoutvinster med riktigt tråkiga domslutsförluster. Nu tar han sig an Francimar Barroso, som själv inte har avslutat en fight sedan 2013.

Det finns tyvärr en risk att den här matchen blir rätt avslagen, och jag väljer att ge Villante segern enbart på grund av att han har visat att han kan avsluta sina motståndare under den senaste tiden. Han tar hem matchen via domslut.

Vinnare: Gian Villante via domslut (odds: 2.99).

Thomas Almeida vs. Rob Font

Ashah Tafari

I den första matchen på huvudkortet får vi se två lovande talanger göra upp i ett bantamviktsmöte, där Thomas Almeida tar sig an Rob Font. Här lär det smälla då bägge två kommer komma in taggade och söka sig tillbaka till vinstkolumnen efter sina senaste förluster.

Detta är två fighters som alltid går för avslut och vad som helst kan egentligen hända här. Bägge två har två förluster vardera i UFC som uteslutande har kommit mot rankat motstånd.

Går matchen till mattan ger jag fördelen till Font, men jag förväntar mig emellertid ett stående krig. Och även om bägge två lär finna viss framgång inledningsvis, så tror jag att Almeida blir den som får in de avgörande smällarna och säkrar sin 18:e knockoutvinst.

Vinnare: Thomas Almeida via T/KO (odds: 2.81).

Matias Andres

Både Almeida och Font befinner sig i en liknande position då de förlorade sin senaste match och desperat behöver återvända till vinstkolumnen för att inte hamna ännu längre bak. Skillnaden är att Almeida förlorat mot den absoluta toppen medan Font i sin senaste match blev utstrypt av den nyligen rankade Pedro Munhoz. Ingen skam i det.

Jag förväntar mig ett stående krig men även att Font vid något tillfälle kommer att försöka ta matchen till mattan för att se hur bra Almeida klarar sig. Det som kommer avgöra är hur Almeida kommer reagera när Font landar, något som jag tror kommer störa honom mentalt och sedan leda till hans förlust.

Font har grym stand up och jag förväntar mig vackra kombinationer av amerikanen. Jag tror inte Almeida har skallen för att hantera motgångar i en match och verkar snarare stänga ned när han behöver sätta ned foten.

Vinnare: Rob Font via T/KO (odds: 3.18).

Stefan Romare

En matchning mellan två riktigt grymma namn i bantamviktsdivisionen. Båda är otroligt tekniska ståendes med Almeida har en tendens att vara lite mer vild.

Almeida har endast förlorat mot toppnamn i UFC, nämligen Garbrandt och senast Jimmie Rivera. Detsamma går att säga om Font som bara förlorat mot Lineker och Pedro Munhoz. Denna match kommer bli otroligt jämn och känns som en klassisk “toss up” där vem som helst kan vinna. Baserat på känsla så tror jag på Rob Font.

Vinnare: Rob Font via T/KO (odds: 3.18).

Johan Taliercio

Thomas Almeida hypades upp som nästa stora stjärna fram tills han blev knockad av Cody Garbrant. Brassen har 17 vinster via knockout och är alltid ett hot för vem han än möter, och dessutom har Font tidigare visat att han inte tar smällar särskilt bra.

Jag tror att Almeida kommer få in några bra träffar och sedan avsluta Font, men den här matchen kan bli en riktigt spännande slugfest som egentligen kan sluta hur som helst.

Vinnare: Thomas Almeida via T/KO (odds: 2.81).


RELATERAT: UFC 220: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 5 000 kronor i vinstpotten!


Matias fortfarande i ledning

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan och Johan delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

1. Matias Andres: 2 rätt, 2 fel

2. Stefan Romare: 1 rätt, 3 fel

2. Johan Taliercio: 1 rätt, 3 fel

3. Ashah Tafari: 0 rätt, 4 fel

2017 gick Matias segrande med 54 rätt och 31 fel sedan den uppdaterade versionen av Redaktionstipset drog igång den femte augusti.

Hur ser dina tips ut inför storgalan UFC 220?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC 220

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...