Redaktionstipset: UFC 221: Romero vs. Rockhold

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC 221!

Under natten går UFC 221: Romero vs. Rockhold av stapeln i Perth, Australien.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC 221: Romero vs. Rockhold – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Yoel Romero vs. Luke Rockhold

Ashah Tafari

När jag tittar närmare på denna matchning inser jag att Luke Rockhold har flera fördelar på pappret. Förutom fysiska övertag i form av längd och räckvidd har han också bättre kondition, vilket utan tvekan är vitalt i en femrondare. Därtill är Rockhold en väldigt komplett fighter med många olika sätt att vinna på.

Yoel Romero är dock definitionen av en “freak athlete” som förutom sin enastående brottning framförallt har förmågan att leverera en explosiv knockout när man minst anar det.

Rockhold gynnas desto längre denna match pågår och jag ser honom ta ledningen i poängställningen. Rockhold har dock en tendens att börja sina matcher något slött och nonchalant – och något säger mig dock att Romero kommer lyckas utnyttja det i den första ronden. Jag går på känsla här och tippar på en knockoutvinst för “The Soldier of God”.

Vinnare: Yoel Romero via T/KO (odds: 2.92).

Matias Andres

Topprankade Romero och Rockhold kommer att bli en intressant match, oavsett vem som vinner. Rockhold har fördelen när det kommer till längd och räckvidd men kommer han att kunna hålla matchen stående mot den olympiska brottaren Romero? Det jag är osäker på är om Rockholds haka klarar av Romeros attacker men samtidigt tror jag att Rockhold kommer att sikta på strategi och plocka isär Romero på avstånd. Speciellt hårda kroppssparkar kommer vara vägen till framgång för Rockhold, något som kommer sakta ned den explosiva kubanen.

Vinnare: Luke Rockhold via domslut (odds: 4.22).

Stefan Romare

En otroligt svårtippad match med två av de största mellanviktarna i organisationen. Båda har grymma grappling-skills där Romero är brottare och Rockhold är vassare när det gäller BJJ. Denna matchen kommer förmodligen avgöras i:

1. Stående biten – kommer Rockhold vara lika nonchalant som har var mot Bisping? Då kan det bli en kort natt för Rockhold.

2. Scrambles – kan Rockhold övervinna Romero i scrambles och hamna i topposition? Hamnar Rockhold under Romero och har svårt att ta sig upp kan han bli tvungen att äta många armbågar.

Rockhold är mer teknisk stående men Romero är ett monster med otrolig explosivitet, en riktig 50/50-match i mina ögon.

Vinnare: Luke Rockhold via domslut (odds: 4.22).

Johan Taliercio

Galans huvudmatch har stor möjlighet att en spännande tillställning mellan två grymma strikers. Rockhold kommer vara ute efter att hålla Romero på avstånd med sina sparkar och har en fördel vad gäller räckvidd gentemot kubanen. Romero å sin sida kommer att försöka ta ner Rockhold på marken och kontrollera honom med sin brottning. Romero är också en mycket explosiv striker som alltid är farlig om han kommer för nära, och Rockhold måste se upp då han visat på brister i sin boxning förut.

Den här matchen är svårtippad, men jag tror ändå att en taggad Rockhold tar hem den här drabbningen om han gör det han ska.

Vinnare: Luke Rockhold via domslut (odds: 4.22).

Mark Hunt vs. Curtis Blaydes

Ashah Tafari

Mark Hunt är tillbaka och ställs nu mot den unga talangen Curtis Blaydes, där det faktiskt är “The Super Samoan” som är underdog.

Blaydes är utan tvekan ett lovande framtidslöfte och hans brottning kan definitivt ställa till med stora problem för Hunt. När det kommer till strikingen anser jag dock att det är en rätt stor nivåskillnad till Hunts fördel.

Jag skulle inte bli allt för förvånad om Blaydes lyckades kontrollera Hunt med nedtagningar och toppkontroll i tre ronder för att vinna ett domslut, men det mest troliga scenariot är enligt mig att Hunt får in en fullträff ståendes och lämnar buren som vinnare via knockout.

Vinnare: Mark Hunt via T/KO (odds: 3.18).

Matias Andres

Det är intressant att se hur Blaydes flugit något under radarn och slutligen hamnat i gapet på Mark Hunt. 26-åringen har redan delat bur med Francis Ngannou och det är den enda förlusten i hans MMA-karriär. Nu står han inför ännu en motståndare med galen kraft men Hunt är långsammare än Ngannou. Blaydes rör sig dock bra för sin storlek och bör kunna räkna ut Hunt som har blivit en ganska förutsägbar fighter den senaste tiden. Så länge Blaydes inte ställer sig framför Hunt och utbyter slag så borde domslutsvinsten vara hans.

Vinnare: Curtis Blaydes via domslut (odds: 2.72).

Stefan Romare

Mark Hunt har otrolig power i sina händer, men Blaydes visade i matchen mot Ngannou att han har otrolig haka. Blaydes är en JUCO-mästare och Hunts svaghet har alltid varit brottningen. Återigen en svår match att tippa, kan Hunt stoppa nedtagningen? Kan Blaydes överleva Hunts power?

Jag väljer att tippa med hjärtat på denna match.

Vinnare: Mark Hunt via T/KO (odds: 3.18).

Johan Taliercio

Hunt kan fortfarande knocka vem som helst, men 43 år tar ut sin rätt och australiensaren kan inte käka slag på samma sätt som förut. Dessutom har Hunt det svårt att ta sig upp från marken, något som den hårdslående Blaydes lär utnyttja genom en nedtagning och efterföljande ground and pound.

Blaydes har vunnit mot alla han ställts mot så här långt i sin karriär förutom Francis Ngannou, och nu tror jag att det är dags för hans största seger hittills.

Vinnare: Curtis Blaydes via T/KO (odds: 3.00).


RELATERAT: Superoddset på Luke Rockhold och Mark Hunt – här får du hela 15 gånger pengarna!


Tai Tuivasa vs. Cyril Asker

Ashah Tafari

Den unga och obesegrade talangen Tai Tuivasa imponerade stort i sin UFC-debut och får nu chansen att kamma hem ännu en seger på ett huvudkort framför den australienska publiken.

Denna gång ställs “Bam Bam” mot Cyril Asker i en match som enligt mig kan bli jämnare än många tror. Askers kontrollerande stil skulle kunna bli tuff för Tuivasa om han gör vissa misstag och det gäller för Tuivasa att lyckas hålla det ståendes.

Tuivasa kan mycket väl tvingas ta sig förbi tillfälliga motgångar i denna match, men jag tror ändå att han kommer lyckas hålla matchen på sitt avstånd och hitta avslutet.

Vinnare: Tai Tuivasa via T/KO (odds: 1.54).

Matias Andres

Vi har endast sett en match från Tuivasa i oktagonen men det lilla han visade upp var definitivt tillräckligt för att få en intresserad av hans nästa match där han möter Cyril Asker. Tuivasa är rejält förhandstippad men trots att Asker inte direkt är någon maskin så är han ändå en all-around fighter som också kan hota med ett avslut på mattan. Asker skulle gagnas av att se hur Miocic behandlade Ngannou och göra något liknande. Tyvärr tror jag att Tuivasa är alldeles för stor och snabb för Asker.

Vinnare: Tai Tuivasa via T/KO (odds: 1.54).

Stefan Romare

Cyril Asker har inte direkt imponerat på mig men Tuivasa såg riktigt grym ut i sin debut. På hemmaplan känns Tuivasa som en självklar vinnare och jag tror Asker blir avslutad redan i första ronden.

Vinnare: Tai Tuivasa via T/KO (odds: 1.54).

Johan Taliercio

Tai Tuivasa imponerade stort i sin UFC-debut mot Rashad Coulter som han knockade via ett flygande knä i den första ronden. Den här matchen ställs han återigen mot en beprövad UFC-fighter, och den här matchen har stor potential att sluta med en liknande KO-seger för den upphypade australiensaren. Asker har blivit knockad i båda sina UFC-förluster, och så länge Tuivasa kan undvika att matchen hamnar på marken har han en stor chans att knocka Asker inom den första ronden.

Vinnare: Tai Tuivasa via T/KO (odds: 1.54).

Jake Matthews vs. Li Jingliang

Ashah Tafari

Hemmafavoriten Jake Matthews tar sig an kinesen Li Jingliang i en spännande matchning som troligtvis kommer lämna den australienska publiken besvikna. Matthews är en lovande talang, men jag ser inte hur han skulle kunna besegra Jingliang som imponerat stort på sistone.

Det skulle inte förvåna mig om matchen går tiden ut, men det mest troliga är ändå att Jingliang vinner via knockout igen.

Vinnare: Li Jingliang via T/KO (odds: 3.10).

Matias Andres

“The Leech” Jingliang har blivit något av en personlig favorit då han den senaste tiden har visat att han är en fighter av världsklass. Den största skillnaden är att Jingliang har blivit mycket mer självsäker i sin stående arsenal, något som han bör använda emot den Matthews som kommer från en brottarbakgrund. Om Matthews lyckas få momentum är han mycket farlig men jag tror “The Leech” kommer att pressa honom till den punkt att Matthews inte kommer få chansen att visa sin talang.

Vinnare: Li Jingliang via T/KO (odds: 3.10).

Stefan Romare

Två riktigt grymma welterviktare som möts på huvudkortet i Perth. Matthews har fördelen att vara på hemmaplan men Jingliang är riktigt svår att avsluta. Jag tror dock att Matthews med publiken i ryggen lyckas besegra Jingliang.

Vinnare: Jake Matthews via domslut (odds: 2.99).

Johan Taliercio

Jingliang kommer till mötet i storform med fyra raka vinster i UFC varav tre via tidig knockout. Han ställs nu mot Matthews, som själv har gått igenom en tuff period med två förluster på sina tre senare. Matthews återkomst till weltervikt blev dock lyckad då han i sin senaste match tog hem vinsten mot Bojan Velickovic via delat domslut, men det lär inte räcka mot Jingliang som slår riktigt hårt och inte lär tillåta några nedtagningar.

Vinnare: Li Jingliang via domslut (odds: 2.72).

Tyson Pedro vs. Saparbek Safarov

Ashah Tafari

Huvudkortet inleds av en lätt tungviktsdrabbning mellan hemmafavoriten Tyson Pedro och ryssen Saparbek Safarov – som jag också tror slutar via knockout. Det finns inte mycket som tyder på annat, sett till bägge fighters tidigare matcher.

Saparbek är farligare än han ser ut och Pedro ska absolut inte ta något för givet. Men det är ändå Pedro som har både det fysiska och tekniska övertaget, vilket med största sannolikhet kommer resultera i en ny vinst för australiensaren.

Vinnare: Tyson Pedro via T/KO (odds: 2.73).

Matias Andres

Pedro återvänder till buren efter att hans match mot Ilir Latifi skickade honom tillbaka till ritbordet. Matchen mot Safarov kommer passa Pedro mycket bättre och trots att han varit borta från tävlan i över ett år så har jag svårt att se hur Safarov förändrats märkbart från hans senaste match mot Gian Villante. Det här borde Pedro ta hem tämligen lätt.

Vinnare: Tyson Pedro via T/KO (odds: 2.73).

Stefan Romare

Tyson Pedro såg riktigt giftig ut i sin tidiga UFC-karriär, tills han stötte på “Lyftkranen från Rosengård” Ilir Latifi. Safarov gjorde sin debut mot Gian Villante och blev avslutad i andra ronden.

Återigen tror jag Pedro med hemmapubliken i ryggen besegrar Safarov.

Vinnare: Tyson Pedro via T/KO (odds: 2.73).

Johan Taliercio

Pedro kommer att vara grymt taggad när han tar sig an Safarov på hemmaplan efter förlusten mot svenske Ilir Latifi senast. Safarov visade inte heller mycket av värde i sin UFC-debut senast mot Gian Villante för drygt ett och halvt år sedan, och jag har svårt att se framför mig vad han ska kunna åstadkomma mot Pedro i den här matchen.

Vinnare: Tyson Pedro via submission (odds: 2.93).


RELATERAT: UFC 221: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!


Matias kvar i ledningen

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan och Johan delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

1. Matias Andres: 11 rätt, 8 fel

2. Stefan Romare: 9 rätt, 10 fel

2. Ashah Tafari: 9 rätt, 10 fel

3. Johan Taliercio: 8 rätt, 11 fel

2017 gick Matias segrande med 54 rätt och 31 fel sedan den uppdaterade versionen av Redaktionstipset drog igång den femte augusti.

Hur ser dina tips ut inför UFC 221?

Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC 221

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.