Redaktionstipset: UFC 223: Khabib vs. Iaquinta

✅ Har Al Iaquinta någon chans mot Khabib Nurmagomedov? ✅ Kolla in MMAnytt-redaktionens analyser och bettingtips inför nattens UFC 223!

I natt är det dags för UFC 223: Khabib vs. Iaquinta, som äger rum i Las Vegas, Nevada.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC 223: Khabib vs. Iaquinta – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Khabib Nurmagomedov vs. Al Iaquinta

Ashah Tafari

“Ragin’ Al” må vara en riktigt tuff lättviktare med en imponerande vinstsvit och gott om krut i nävarna – men “The Eagle” är på en annan nivå. Ståendes kommer Al Iaquinta troligen finna en hel del framgång men så fort Khabib Nurmagomedov lyckas komma nära nog för en nedtagning är det kört för honom.

Alla Iaquintas förluster har kommit via submission och mot en sambospecialist som Nurmagomedov ser jag honom klappa ut igen – i synnerhet när det är en femrondare.

Vinnare: Khabib Nurmagomedov via submission (odds: 2.42).

Matias Andres

Iaquinta är den tredje motståndaren som ställd emot Khabib Nurmagomedov inför UFC 223. “Raging” Al skulle egentligen ha mött Paul Felder i en trerondare men hoppar nu in som ersättare och möter “The Eagle” Nurmagomedov under fem ronder. Har då Iaquinta det som krävs för att ta hem lättviktstiteln och besegra en av organisationens mest fruktade fighters? Iaquinta är till att börja med en elev till Matt Serra och Ray Longo, något som betyder att han har grym jiu-jitsu och grappling, även om han inte är lika kreativ och farlig som Ferguson.

Iaquinta har dock något som varken Ferguson och Holloway har: rejält med kraft i nävarna. Han skulle faktiskt kunna vara den motståndare med mest kraft som Khabib mött i buren och om man följt Iaquinta på sociala medier så kan man också se att han arbetat aktivt med att förbättra sin kvickhet och teknik.

Om Iaquinta klarar av att hålla Khabib på avstånd och pricka honom på samma sätt som Michael Johnson gjorde så kan matchen sluta tidigt med ett bälte åt “Raging” Al.

Khabib kommer säkerligen att försöka pressa på samma sätt som han gjort i sina två senaste matcher och ta ned matchen på mattan när tillfälle ges. Hamnar matchen där kan vi komma att få se en repris av den demolering som Khabib välsignade Johnson och Edson Barboza med. Hjärnan säger Khabib men hjärtat säger Iaquinta.

Vinnare: Khabib Nurmagmedov via T/KO (odds: 2.18).

Stefan Romare

Vilken twist! Det sista man kunnat tro när veckan började var att en av mina personliga favoriter faktiskt skulle få chansen att möta den bästa lättviktaren på jorden just nu. Iaquinta är riktigt giftig ståendes och har en brottarbakgrund samt bra BJJ.

Normalt kanske Iaquinta hade haft en större chans men när man möter Nurmagomedov så ska man vara något alldeles extra för att vara favorit. Hur mycket mitt hjärta än bankar för fightern och mäklaren Iaquinta så tror jag att Khabib är ostoppbar på lördagsnatten.

Vinnare: Khabib Nurmagmedov via T/KO (odds: 2.18).

Johan Taliercio

Efter en hel del stök står det klart att Al Iaquinta hoppar in och möter Khabib, och eftersom det sker med väldigt kort varsel kommer “Raging” Al att få det tufft. Khabib kommer att ta ned Iaquinta och det gäller för amerikanen att undvika marken till varje pris – dock tror jag att det kommer vara i stort sett omöjligt.

Jag ser framför mig en match där Khabib dominerar den första ronden på marken och sen går på avslut i den andra eller tredje ronden.

Vinnare: Khabib Nurmagomedov via submission (odds: 2.42).

Sebastian Vendel-Martinez

Iaquinta gör en hjälteinsats och räddar UFC 223 genom att ställa upp på kort notis. Har han en chans? Ja, fast mindre än Holloways, som har bättre nedtagningsförsvar. Allt kan hända i MMA, men det som händer här lär vara en kross.

Vinnare: Khabib Nurmagmedov via T/KO (odds: 2.18).


RELATERAT: Superoddset på Khabib Nurmagomedov – vinn 12 gånger pengarna hos Ohmbet!


Rose Namajunas vs. Joanna Jedrzejczyk

Ashah Tafari

Joanna Jedrzejczyk verkar ha gjort en hel del rätt inför returmatchen mot Rose Namajunas. Men av döma av de olika intervjuerna där hon beskyllt både det ena och det andra för förlusten, så ser det också ut som hon brustit en aning i sitt sätt att hantera nederlaget.

Jedrzejczyk är en fascinerande fighter som var otroligt dominant som mästare. Men jag tror inte att hon har vad som krävs för att besegra “Thug Rose”. Namajunas striking är farlig och okonventionell – samtidigt som hon är en riktigt bra grappler som inte tvekar att försöka sig på kreativa submissions.

Vinnare. Rose Namajunas via submission (odds: 3.87).

Matias Andres

Jag är säkerligen en av få som faktiskt tror att Jedrzejczyks viktminskning spelade en stor roll i deras senaste match. Namajunas är en riktigt bra fighter men man får samtidigt inte glömma bort allt som Joanna åstadkommit i buren fram till hennes titelförlust.

Joanna är hungrigare än någonsin men kommer samtidigt att vara mer taktiskt nu när hon vet att Namajunas har krut i nävarna. Jag tror att Joanna på nytt kommer att påminna oss om varför hon är en av historiens bästa fighters och hon kommer göra det över ett flertal ronder.

Vinnare: Joanna Jedrzejczyk via domslut (odds: 2.61).

Stefan Romare

Returmötet från förra årets upset of the year då Rose Namajunas knockade Joanna Jedrzejczyk redan i första ronden. Efter matcher kom det rapporter om hur hemsk viktnedgång Joanna hade haft, något som inte verkar vara ett problem denna gång.

Redan två dagar innan invägningen vägde Joanna 120 lbs och hade således bara 5 lbs kvar att gå ned. Rose har förmodligen större självförtroende än någonsin och verkar vara på en mentalt bra plats. Hon verkar inte ha förändrat träningsrutinerna så mycket utan tränat fortfarande under pojkvännen Pat Barrys vakande öga.

Som Dana White sa har denna match stor potential att bli kvällens bästa match och dessa två damer kan nog komma att gå en trilogi-match, kanske redan i år?

Vinnare: Joanna Jedrzejczyk via domslut (odds: 2.61).

Johan Taliercio

En rematch från titelmatchen i höstas där “Thug” Rose fullständigt körde över den tidigare så dominanta polskan Jedrzejczyk. Den här gången tror jag att mötet kan bli jämnare – oavsett vad man tycker om ursäkterna verkar det klart att viktminskningen inför det senaste mötet påverkade Joannas prestation.

Däremot tror jag på ett liknande utfall, men den här gången tar Namajunas hem fighten via submission. Namajunas är en tung striker, även om Joanna är mer teknisk, och det verkar som att Rose har ett psykologiskt övertag på den forna mästarinnan, även om det är oklart hur McGregor-incidenten påverkat henne. Jag tror i alla fall att stråviktsdivisionen går in i en ny era och den här matchen blir kronan på verket.

Vinnare. Rose Namajunas via submission (odds: 3.87).

Sebastian Vendel-Martinez

Hade Rose Namajunas tur första gången hon besegrade Joanna Jedrzejczyk? Det är just det vi kommer få svar på. I det första mötet såg Namajunas ut att ha hittat rytmen och timingen som krävdes för att besegra polskan, men Jedrzejczyk har sedan dess skyllt på en dålig viktminskning som en avgörande anledning till formen i den matchen.

Logiskt sett borde Jedrzejczyk vinna denna returmatchen, då viktproblemen inte gäller och hon säkerligen inte underskattar sin motståndare en andra gång. Detta lär bli en betydligt jämnare match, men något i det första säger mig att Namajunas har detta, hon har hittat formeln som behövs för att besegra divisionens drottning.

Vinnare: Rose Namajunas via domslut (odds: 4.55).


Renato Moicano vs. Calvin Kattar

Ashah Tafari

Renato Moicano vs. Calvin Kattar är en riktigt spännande fjäderviktsdrabbning. De är hyfsat jämnt matchade och jag tror att det här blir en underhållande trerondare. Det kan gå åt vilket håll som helst men jag lutar ändå åt Kattar som varit lovande i sina två tidigare UFC-matcher.

Vinnare: Calvin Kattar via domslut (odds: 2.35).

Matias Andres

Moicano vs. Kattar är en galet bra match mellan två framtida superstjärnor. Moicano såg mycket bra ut i sin match mot Ortega men visade brist på Fight-IQ när han i stort sett serverade Ortega en submission-vinst på ett silverfat.

Både Moicano och Kattar har bra stående arsenal men jag ger ändå Kattar fördelen då hans rörelsemönster och precision är av högsta rang. I sin senaste match visade Kattar att han är en fighter av världsklass och jag förväntar mig att vi får se ytterligare en briljant uppvisning i helgen.

Vinnare: Calvin Kattar via domslut (odds: 2.35).

Stefan Romare

Calvin Kattar har otroligt teknisk stående och borde enkelt kunna plocka Moicano, antingen i första ronden via TKO eller via domslut. Håller tummarna för ett avslut!

Vinnare: Calvin Kattar via T/KO (odds: 4.56).

Johan Taliercio

Jag tror alltid på Renato Moicano. Den unge brassen har endast en förlust hittills i sin karriär, och den kom mot fenomenale Brian Ortega, via submission i den tredje ronden efter en riktigt tuff fight.

Nu gör han upp med Kattar, som har övertygat med två raka vinster i UFC sedan han signades förra året. Det här har all potential att bli en tuff drabbning, där “Moicano” står segrande efter tre spännande ronder.

Vinnare: Renato Moicano via domslut (odds: 3.00).

Sebastian Vendel-Martinez

I en relativt förbisedd match i bantamvikt kommer Renato Moicano och Calvin Kattar kollidera i en spännande matchning mellan stigande talanger. Moicano förlorade senast mot stjärnskottet och framtida titelutmanare Brian Ortega, medan Kattar är obesegrad i UFC med två raka segrar.

Oddsen talar för Moicano, och han har en mycket god chans att vinna, men jag ser en del slarv och överambition hos honom medan Kattar känns mer kontrollerad. Jag tror på en skräll här, och att Kattar tar ett kliv uppåt i divisionen.

Vinnare: Calvin Kattar via domslut (odds: 2.35).


Zabit Magomedsharipov vs. Kyle Bochniak

Ashah Tafari

Zabit Magomedsharipov är en av UFC:s mest lovande talanger just nu och han är galans största favorit av en anledning. Jag ser honom som klart bättre än Kyle Bochniak i de allra flesta avseenden och tror att vi kommer få se ännu ett imponerande avslut här.

Med tanke på Bochniaks fightingstil, där han ofta lägger på press och går på nedtagningar, så tror jag att matchen kan hamna på mattan. Magomedsharipov har gång på gång visat att han är en högklassig grappler och det blir nog ännu en submissionvinst i denna match.

Vinnare: Zabit Magomedsharipov via submission (odds: 2.72).

Matias Andres

Bochniak långt ifrån en dålig fighter men han har en enorm uppförsbacke i form av Zabit Magomedsharipov som är både dynamisk, kreativ och fullkomligen livsfarlig.

Det som skulle kunna tala för Bochniak är en KO-vinst, speciellt när Zabit attackerar med galna spins. Problemet är dock att Bochniak inte har den KO-kraft som krävs för att avsluta Zabit. Det är desto troligare att vi får se ännu en uppvisning från en av organisationens mest spännande fighters.

Vinnare: Zabit Magomedsharipov via T/KO (odds: 2.81).

Stefan Romare

Ännu än spännande match med en av de hetaste prospects just nu – Zabit Magomedsharipov. Magomedsharipov har imponerat stort i sina två första matcher med två submissionavslut där han dominerade ståendes. Bochniak får det tufft mot Magomedsharipov och jag tror han kommer att hålla ut längre än de flesta men har svårt att se vilka verktyg hans ska använda för att slå den otrolige Zabit.

Bochniak har aldrig blivit avslutad och frågan är om Zabit är mannen att göra det?

Vinnare: Zabit Magomedsharipov via domslut (odds: 2.62).

Johan Taliercio

Jag har svårt att se Bochniak som segrare i den här drabbningen. Magomedovsharipov har visat på ett riktigt fint submissiongame sedan han skrev på för UFC med två raka segrar via choke under 2017.

Bochniak har blandat och gett sedan han gick med i organisationen i januari 2016, med två vinster och två förluster. Jag tror att Bochniak kommer överleva alla ronder, men räkna med en säker seger för Zabit i den här matchen.

Vinnare: Zabit Magomedsharipov via domslut (odds: 2.62).

Sebastian Vendel-Martinez

En av de få fördelarna till att vi gick miste om Michael Chiesa vs Anthony Pettis är att vi får se Zabit Magomedsharipov och Kyle Bochniak göra upp på huvudkortet. Magomedsharipov är en spännande fighter med många underhållande stående tekniker, medan Bochniak är en mer allsidig fighter med stark brottning – Ett bra test för ryssen.

Hur komplett Bochniak än är är det svårt att se hur han ska kunna stå emot de oförutsägbara attackerna från Magomedsharipov, som lär ligga steget före i de flesta avseenden.

Vinnare: Zabit Magomedsharipov via T/KO (odds: 2.81).


Joe Lauzon vs. Chris Gruetzemacher

Ashah Tafari

Både Joe Lauzon och Chris Gruetzemacher kommer in med två raka förluster och iallafall Gruetzemacher kommer sannolikt behöva en vinst här för att få stanna kvar i UFC.

Lauzon har inte sett särskilt bra ut på sistone och frågan är om hans bästa dagar är passerade. Dock ser jag ändå honom som klar favorit mot Gruetzemacher, som inte har i närheten av samma erfarenhet mot toppfighters som Lauzon har.

Det kan bli jämnt, men i slutändan tror jag ändå att Lauzon tar hem en klar domslutsvinst.

Vinnare: Joe Lauzon via domslut (odds: 3.53).

Matias Andres

Både Lauzon och Gruetzemacher har två raka förluster och är desperat ute efter en vinst för att ha kvar sitt kontrakt med UFC. Lauzon är helt klart den mer erfarna av de två och jag skulle även säga att han har fördelen inför matchen.

Lauzon har dock sett ojämn ut i sina senaste matcher och har dessutom visat att han ibland faller för ett hårt tryck och att hans haka börjar bli suspekt. Om Gruetzemacher har en bra dag och inte låter sig skrämmas av Lauzon så kan han mycket väl komma att ta hem vinsten men jag lutar ändå åt att Lauzon tar ned matchen på mattan, en plats där han har störst chans till vinst.

Vinnare: Joe Lauzon via submission (odds: 2.99).

Stefan Romare

En match mellan två fighters som behöver en vinst. Lauzon har veteranstatus och har förmodligen mindre press på sig än Gruetzemacher.

Lauzon har varit lite “hit-and-miss” i sina senaste matcher men är nog en eller ett par kaliber över Gruetzemacher. Håller alla tummar för Lauzon!

Vinnare: Joe Lauzon via T/KO (odds: 4.22).

Johan Taliercio

Den här matchen kan sluta lite hur som helst. Hur mycket jag än gillar Lauzon så måste man konstatera att hans bästa dagar är förbi vid det här laget, och Gruetzemacher har inte heller imponerat i sina senaste matcher – han har förlorat sina två senaste möten via rear naked choke, något som aldrig bådar gott mot en submissionspecialist som Lauzon.

Lauzon har som sagt sett riktigt svag ut på sistone, men jag tror ändå att han kan kriga sig till en decisionseger ikväll.

Vinnare: Joe Lauzon via domslut (odds: 3.53).

Sebastian Vendel-Martinez

På pappret bör Lauzon vinna detta, men hans form har inte varit särskilt imponerade, med förluster i tre utav sina fyra senaste. Greutzmacher är tuff och tålig nog för att skrälla, och även om jag ser det som en möjlighet måste jag ändå välja Lauzon – men inte med mycket.

Vinnare: Joe Lauzon via domslut (odds: 3.53).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan, Johan och Sebastian delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

Antal rätt:

  • 1. Matias Andres: 23 rätt, 20 fel
  • 2. Stefan Romare: 22 rätt, 21 fel
  • 2. Ashah Tafari: 20 rätt, 19 fel
  • 4. Johan Taliercio: 17 rätt, 22 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 5 rätt, 4 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Sebastian Vendel-Martinez 55,5 % rätt
  • 2. Matias Andres: 53,4 % rätt
  • 3. Ashah Tafari: 51,2 % rätt
  • 2. Stefan Romare: 51,1 % rätt
  • 4. Johan Taliercio: 43,5 % rätt

Hur ser dina tips ut inför UFC 223?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC 223

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
bet365
Speltips: UFC Vegas 57Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot


Söndag | 00:00 | UFC
1.37 - 3.21
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5712
Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot1.373.21
Neil Magny vs Shavkat Rakhmonov4.131.25
Josh Parisian vs Alan Baudot1.951.89
Thiago Moisés vs Christos Giagos1.422.95
Nate Maness vs Umar Nurmagomedov7.101.11
Chris Curtis vs Rodolfo Vieira1.632.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: Bellator 282

                                                                 
BellatorODDSSPELBOLAG
Gegard Mousasi match vinnare1.32
Johnny Eblen matchvinnare3.15
Cat Zingano match vinnare1.35
Pam Sorenson match vinnare3.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...