Jack Hermansson
Jack "The Joker" Hermansson. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Redaktionstipset: UFC Fight Night 114: Pettis vs. Moreno

Kolla in redaktionens analyser och bettingtips inför nattens UFC Mexico!

I natt går UFC Fight Night 114: Pettis vs. Moreno av stapeln i Mexico City, Mexiko. Redaktionstipset är tillbaka och denna gång ger fyra av MMAnytts skribenter – Matias AndresJohan Taliercio, Stefan Romare och Ashah Tafari – sina tipsrader för huvudkortets sex matcher.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Självklart ger alla även sina analyser och tips för svenske Jack Hermanssons match mot engelsmannen Bradley Scott, som utgör huvudmatchen på underkortet.

Så här ser oddsen ut från vår samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

LÄS MER: UFC Mexico med Jack Hermansson – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Sergio Pettis vs. Brandon Moreno

Matias Andres

Det är tråkigt att flugviktsdivisionen får så mycket skit när man har två talangfulla och respektfulla fighters som Brandon Moreno och Sergio Pettis. Huvudmatchen är ett stort steg i exponering för de två atleterna men Moreno kommer definitivt ha hemmapublikens stöd när han tar sig an 23-åriga Pettis, som verkligen visade framfötterna i sin senaste vinst mot John Moraga.

Moreno har dock visat sig ha en rejäl haka och förmågan att överleva de mest utmanande situationerna. Hade matchen varit tre ronder hade jag definitivt lutat åt Pettis men med fem ronder tror jag att Moreno kommer att kunna överleva två frustrerande ronder innan han tröttar ut Pettis och tar hem vinsten via submission.

Vinnare: Brandon Moreno via submission (odds: 2.86).

Johan Taliercio

En spännande match mellan två toppnamn inom flugvikten med vinstsviter – Moreno har tre raka UFC-vinster varav två via submission medan Pettis har tre raka via domslut. Här tror jag dock att Brandon Moreno kommer lyckas ta Sergio Pettis till marken för att därefter avsluta honom, något som han bevisat sig kunna göra mot toppmotståndare förut.

Vinnare: Brandon Moreno via submission (odds: 2.86).

Stefan Romare

Pettis har på pappret övertaget stående medan Moreno har övertaget på marken. Om Pettis kan använda sin Taekwondo för att hålla Moreno borta, kan det bli en lång kväll för mexikanen. Pettis svaghet är ju just på marken så att hålla sig stående är den viktigaste pusselbiten för Sergio Pettis.

Vinnare: Sergio Pettis via domslut (odds: 3.60).

Ashah Tafari

Sergio Pettis och Brandon Moreno är två heta talanger som håller på att klättra uppåt i flugvikten. Vi lär vi se en riktigt underhållande och stundvis jämn huvudmatch, som jag inte tror kommer gå alla fem ronder.

Pettis lär ha fördelen ståendes och finna framgång inledningsvis, men jag tror att Moreno kommer få ner honom ganska tidigt. Där lär hemmafavoritens exceptionella grappling leder till ett avslut inom de två första ronderna.

Vinnare: Brandon Moreno via submission (odds: 2.86).

Randa Markos vs. Alexa Grasso

Matias Andres

Den före detta apotekaren Randa Markos tog ett stort steg i sin senaste match då hon besegrade den före detta divisionsmästarinnan Carla Esparza via ett otroligt jämnt domslut. Hon har medvind i ryggen då hon stiger in i och tar sig an den hypade Alexa Grasso.

Trots att Alexa Grasso är en klar favorit och slåss på hemmaplan så har hon fortfarande inte imponerat i de två UFC- och Invicta FC-matcher som jag har tagit del av. Grasso må ha tekniken men saknar styrkan och det jävlar anamma som Markos har förmågan att piska upp.

Även om Grasso tidigt finner momentum så kommer Markos brottning och kraft att ligga och lura och slutligen avgöra.

Vinnare: Randa Markos via domslut (odds: 3.38).

Johan Taliercio

Alexa Grasso hade stora problem senast mot Felice Herrig. Nu gäller det att Grasso får utrymme för sin striking mot Markos, som har en stil som påminner om Herrigs med tuff brottning. Om Grasso har tränat på sitt nedtagningsförsvar tror jag att hon tar hem matchen med överlägsen standup.

Vinnare: Alexa Grasso via domslut (odds: 2.04).

Stefan Romare

Alexa Grassos senaste match gick inte vägen mot Felice Herrig. I Randa Markos möter hon en liknande fighter men kanske inte lika polerad som Herrig. Markos kommer att försöka få ner Grasso som med hjälp av den mexikanska publiken kommer att hålla det stående och använda sina händer för att ta hem matchen.

Vinnare: Alexa Grasso via domslut (odds: 2.04).

Ashah Tafari

Alexa Grasso är oddsfavoriten, men jag anser att Randa Markos bör vara det – även om den delade huvudmatch är tämligen jämnt matchad.

Grasso har hemmastödet och lär vara klart bättre på fötterna. Frågan är dock om hon lyckas “pull the trigger” denna gång, vilket inte var fallet i hennes senaste framträdande. Hon kom in till UFC med mycket hype, men har faktiskt inte imponerat lika mycket som hon gjorde i Invicta FC hittills.

Markos är en tuffing som lär finna en väg att ta matchen till mattan och kontrollera Grasso. Hon lyckas nog inte hitta ett avslut – men jag tror att hon får tillräckligt gjort för att säkra poängvinsten efter tre ronder.

Vinnare: Randa Markos via domslut (odds: 3.38).

Alan Jouban vs. Niko Price

Matias Andres

Alan Jouban riskerar mycket då han tar sig an en motiverad och obesegrad Niko Price. Jouban förlorade sin senaste match mot Gunnar Nelson i den delade huvudmatchen och är ute efter att återvända till vinstkolumnen. Jag tror dock att Price kan komma att bjuda på överraskningar både ståendes men speciellt på mattan.

Price har likt en av Joubans tidigare motståndare, Mike Perry, förmågan att avsluta via TKO/KO men är betydligt farligare i sitt groundgame. Det finns stor chans att Jouban lyckas hålla Price på avstånd och segla sig till ett domslut men jag tror faktiskt att Price kommer att överraska den mexikanska publiken genom att trötta ut och slutligen avsluta Jouban via submission.

Vinnare: Niko Price via submission (odds: 5.86).

Johan Taliercio

Jag gillar Jouban, men tror tyvärr att han är på väg utför. 35-åringen åkte på en tuff förlust via submission mot Gunnar Nelson i sin senaste fight, och tar sig nu an den obesegrade 27-åringen Price, som vunnit alla sina matcher utom en via avslut. Detta blir ett stort test för Price, men jag tror att han besitter den hunger som krävs för att köra över veteranen Jouban.

Vinnare: Niko Price via T/KO (odds: 3.55).

Stefan Romare

Alan Jouban verkade ha hittat sin rytm innan förlusten mot Gunnar Nelson. Jouban är duktig ståendes och har BJJ från 10th Planet. Hans stora problem är dock den dåliga huvudrörelsen och att han ofta blir träffad av slag. Niko Price brukar starta snabbt och aggressivt, något som Jouban haft problem med tidigare. Det tar emot i hjärtat att säga det, men jag tror Price vinner.

Vinnare: Niko Price via T/KO (odds: 3.55).

Ashah Tafari

Även här är jag rätt förvånad över oddsen, som troligen ser ut som de gör just på grund av att Alan Jouban är ett mer välkänt namn än motståndaren Niko Price.

Jouban är en farlig fighter som har bra muay thai och som dessutom är brunbältare i BJJ. Ståendes lär han vara tekniskt bättre än Price – men det motsatta bör gälla på marken. Price, som är obesegrad, har visat på goda färdigheter i grapplingen och har dessutom förmågan att släcka ljuset med en fullträff.

Även om Price har en något vildare fightingstil ståendes så tror jag hans slagkraft räcker för att få Jouban att tveka lite. För eller senare tror jag att han lyckas få ner matchen på mattan och säkra avslutet via submission.

Vinnare: Niko Price via submission (odds: 5.86).

ANNONS

Martin Bravo vs. Humberto Bandenay

Matias Andres

Humberto Bandenay får mycket att bita i när han UFC-debuterar mot den obesegrade mexikanaren Martin Bravo på hans hemmaplan. Bandenay tar med sig fem raka vinster, alla via avslut, medan Bravo tar med sig elva raka segrar och en framgångsrik UFC-debut där han vann TUF: Latin America 3 via TKO.

Båda fighters har samlat ihop mycket erfarenhet trots sina låga åldrar men jag tror att Bravo är lite vassare och kommer att kunna utmana och överrumpla Bandenay både ståendes och på mattan. Bandenay har förlorat fyra matcher via submission och detsamma kommer att hända mot Bravo.

Vinnare: Martin Bravo via submission (odds: 3.89).

Johan Taliercio

Den 23-årige obesegrade talangen Bravo går in som storfavorit inför sin andra UFC-match mot Humberto Bandenay, som gör sin UFC-debut på galan. Allt talar här för att Bravo, som avslutat alla sina tidigare motståndare förutom en, tar hem matchen via avslut.

Vinnare: Martin Bravo via submission (odds: 3.89).

Stefan Romare

Humberto Bandenay gör sin debut och Martin Bravo har dels redan tävlat en gång i UFC och är dessutom obesegrad. Bravo måste akta sig för vänstersparken och ta ned Bandenay där han inte är lika stark som ståendes. Bravos opolerade stående game kommer dock bli hans fall och jag tror på debutanten.

Vinnare: Humberto Bandenay T/KO via (odds: 6.77).

Ashah Tafari

Matchen mellan TUF Latin America 3-vinnaren Martin Bravo och UFC-debutanten Humberto Bandenay lär bli jämn till en början. Bägge två är hyfsat kompletta, men jag tror att obesegrade Bravo kommer vara snäppet vassare och så småningom lyckas avsluta matchen ståendes.

Vinnare: Martin Bravo via T/KO (odds: 3.53).

Sam Alvey vs. Rashad Evans

Matias Andres

Rashad Evans mot den ständigt leende Sam Alvey är en match som inte direkt får mig att dra på smilbanden. Evans har förlorat tre raka och har verkligen kniven mot strupen då han försöker förnya sig själv i mellanviktsklassen. Han ser ut att vara i fenomenal form men frågan är om han lyckats skaka de huvudspökena som viskar om pension.

Alvey började sin UFC-karriär på ett imponerande sätt men har inte sett lika vass ut i sina senaste matcher. Jag tror att Evans kommer att finna det momentum han behöver för att vinna sitt självförtroende och då är det inget snack om saken. Alvey har inte snabbheten eller styrkan som krävs för att frustrera Evans och därmed ser vi “Suga” tillbaka i vinstkolumnen.

Vinnare: Rashad Evans via domslut (odds: 2.81).

Johan Taliercio

Sista chansen (?) för den forne mästaren Rashad, som kommer till matchen med tre raka UFC-förluster varav den senaste via delat domslut mot 39-årige Dan ”Dad Bod” Kelly. Jag tror tyvärr att det här är vägs ände för ”Suga” – det blir en förlust via domslut mot Smilin’ Sam.

Vinnare: Sam Alvey via domslut (odds: 3.00).

Stefan Romare

Rashad Evans har inte sett bra ut sedan han besegrade Chael Sonnen för nästan fyra år sedan. I sin senaste match förlorade han mot den flera år äldre judokan Daniel Kelly. Sam Alvey är en kaliber starkare än Kelly och har stenhårda slag. Med tanke på Rashads dåliga rörelsemönster och dåliga formkurva, tror jag att Alvey tar matchen.

Vinnare: Sam Alvey via T/KO (odds: 3.11).

Ashah Tafari

Det tar emot att skriva det, men jag ser det som rätt bekräftat vid det här laget: Rashad Evans är passé. Det är inget fel med det, han har åstadkommit mycket i sporten och till och med fått ett mästarbälte runt midjan. Men efter denna match väntar nog pensionen.

Sam Alvey är ligga steget före i de flesta avseenden och säkra vinsten utan poängdomarnas hjälp. Antingen knackar han Evans ståendes, eller så får han ner matchen till marken och avslutar med ground and pound.

Vinnare: Sam Alvey via T/KO (odds: 3.11).

Alejandro Perez vs. Andre Soukhamthath

Matias Andres

Den första matchen på huvudkortet bjuder på två fighters som kan komma att bjuda på fyrverkerier. Varken Alejandro Perez eller Andre Soukhamthath gick ut segrade ur sin senaste match och har därmed mycket att bevisa.

Både Perez och Soukhamthath är mångsidiga i sin arsenal men Soukhamthath har visat sig vara stråt vassare när det kommer till att avsluta via TKO/KO. I slutändan tror jag dock att det kommer visa sig vara kondition och erfarenhet som kommer att avgöra matchen och där kommer Perez visa att han har vad som krävs för att fortsätta framåt.

Förvänta dig antingen en tidig knockout från Soukhamthath eller ett domslut med Perez som vinnare. Jag tror mest på det senare.

Vinnare: Alejandro Perez via domslut (odds: 2.74).

Johan Taliercio

Ett spännande bantamviktsmöte där TUF-vinnaren Alejandro Perez är knapp favorit över Soukhamthath, som förlorade sin UFC-debut via split decision. Här tror jag att Perez håller en något högre nivå än Soukhamthath och tar hem segern via avslut.

Vinnare: Alejandro Perez via T/KO (odds: 3.92).

Stefan Romare

Alejandro Perez är mer rutinerad, framför allt i UFC. Han har besegrat veteraner som Scott Jorgensen och Ian Entwistle. Andre Soukhamthaths debut var inget superövertygande, en förlust mot Albert Morales, som Perez för övrigt gick oavgjort mot. Soukhamthath känns mer well rounded men Perez har mer spetskompetens.

Vinnare: Alejandro Perez domslut (odds: 2.74).

Ashah Tafari

Matchen mellan Alejandro Perez och Andre Soukhamthath är jämn på papper, men Perez har fördelar i form av erfarenhet i The Ultimate Fighter och UFC samt stöd från den mexikanska publiken.

Bägge två har hyfsat bra färdigheter både ståendes och på marken. Jag ser en rätt jämn match framför mig som går tiden ut, där Perez ändå får mest uträttat och tilldelas domslutsvinsten efter tre ronder.

Vinnare: Alejandro Perez domslut (odds: 2.74).

Bradley Scott vs. Jack Hermansson

Matias Andres

När Jack Hermansson kliver in i buren för att ta sig an Brad Scott är han utan tvekan storfavorit. ”The Joker” skulle dock göra en rejäl blunder om han inte tar Scott på allvar då engelsmannen definitivt har vad som krävs för att avsluta en match.

Endast en av Scotts elva matcher har gått till avslut medan det är jämnt lopp mellan TKO/KO och submissions. Hermansson bör utnyttja sin teknik och pricka Scott från avstånd och samtidigt vara medveten om explosiva försökt till takedowns. Det sista “The Joker” vill göra är att kriga med Scott utan han bör istället hålla huvudet kallt och se till att frustrera engelskmannen och utnyttja luckor i de senare ronderna.

Vinnare: Jack Hermansson via domslut (odds: 2.53).

Johan Taliercio

Jag tror på Hermansson i den här matchen. Han har ett grymt fotarbete och otäck ground-and-pound, vilket han visade upp i TKO-segern mot Alex Nicholson i Globen senast. Brad Scott saknar det som krävs för att stänga ned Hermansson såsom tidigare motståndare som Cezar Ferreira lyckats göra – därför tror jag att ”The Joker” tar hem sin andra raka TKO-seger i den här matchen.

Vinnare: Jack Hermansson via T/KO (odds: 3.19).

Stefan Romare

Bradley Scott har vunnit varannan och förlorat varannan sedan han fick ett UFC-kontrakt. I sin senaste match tog han Scott Askham till ett delat domslut som han vann. Jack Hermansson och Scott har en gemensam motståndare i Askham, Hermansson besegrade honom via enhälligt domslut.

Hermansson är för rörlig och well rounded för att förlora mot Scott. Dock är Scott tuff och inte lätt att avsluta.

Vinnare: Jack Hermansson via domslut (odds: 2.53).

Ashah Tafari

Då var vi nere på matchen som vi svenskar ser mest fram emot. Jack Hermansson har hunnit samla på sig nödvändig erfarenhet i oktagonen och såg riktigt bra ut i sitt senaste framträdande framför den svenska publiken i Globen.

Motståndaren Bradley Scott är en tuffing som, likt Hermansson, är vass både ståendes och på marken. Engelsmannen är en aning mer vild i sin stil, medan jag ser Hermansson som den mer tekniska fightern i de flesta avseenden.

Ståendes kommer det bli jämnt och troligen rätt våldsamt stundvis. På marken har Scott bra submissions, men Hermansson är enligt mig den bättre brottaren som lär kunna etablera kontroll. Efter tre hårda ronder ser jag “The Joker” som vinnare via domslut.

Vinnare: Jack Hermansson via domslut (odds: 2.53).

LÄS MER: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet inför nattens UFC Mexico – 25 000 kronor i vinstpotten!

 

Hur ser dina tips ut?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...