Redaktionstipset: UFC Fight Night 115: Volkov vs. Struve

Kolla in MMAnytt-redaktionens analyser och bettingtips inför UFC Rotterdam!

Efter ett kort uppehåll är UFC tillbaka med en ny gala i helgen, då UFC Fight Night 115: Volkov vs. Struve i Rotterdam, Holland, under lördagen. I ett nytt inslag av Redaktionstipset delar MMAnytts Matias AndresAshah TafariStefan Romare och Johan Taliercio med sig av sina analyser och bettingtips för huvudkortets fyra matcher.

Så här ser oddsen ut från vår samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

LÄS MER: UFC Rotterdam: Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Alexander Volkov vs. Stefan Struve

Matias Andres

Alexander Volkov gör sitt tredje UFC-framträdande då han kliver in på fientlig mark mot hemmafavoriten Stefan Struve. Båda fighters mäter över två meter men Struve är ändå 12 cm längre. Trots detta så är det ändå Volkov som bäst lyckas utnyttja sin längd och räckvidd till sin fördel.

Volkov har även bra rörelser och inte alls lika skrangligt byggd som “Skyscraper” Struve. Trots att Struve har sett helt okej ut i sina senaste matcher så tror jag ändå att han kommer bli isärplockad ståendes och inte klarar sig de fem ronderna ut efter att Volkov gång på gång landar kombinationer och försvarar nedtagningarna.

Det kommer bli en lång och blodig kväll för Skyscraper.

Vinnare: Alexander Volkov via T/KO (odds: 2.45).

Ashah Tafari

Huvudmatchen mellan Volkov och Struve är jämn och hyfsat svårtippad. Struve har fördelen på marken – men Volkov ser jag å andra sidan som snäppet vassare ståendes.

Då jag inte ser Struve få ner matchen till mattan så tror jag att vi kommer få se Volkov plocka isär hemmafavoriten ståendes, troligtvis rätt lugnt och metodiskt i början. Jag ser ett scenario hur matchen skulle kunna gå tiden ut, men lutar ändå åt en T/KO-seger för Volkov.

Vinnare: Alexander Volkov via T/KO (odds: 2.45).

Stefan Romare

Jag tror att Volkov kommer ha svårt för Struves räckvidd, den längsta i UFC. Struve är kanske inte bäst i UFC på att använda sin räckvidd men jag tror ändå att Struve går segrande ur matchen. Struve använder sina händer och knän för att avsluta Volkov via TKO.

Vinnare: Stefan Struve via T/KO (odds: 3.79).

Johan Taliercio

Förhoppningsvis har UFC-veteranen “Skyscraper” äntligen hittat rätt och han såg bra ut under 2016 där det blev två vinster via avslut. Struve har dock inte gått en match på nästan ett år – men jag tror ändå att han är numret större än den 28-årige Volkov, vars finaste vinst hittills kommer via domslut mot Roy Nelson.

Struve kommer antagligen ha svårt att få ner Volkov på marken då ryssen bara tagits ner två gånger under sin UFC-karriär, men Volkov kommer inte kunna använda sin längd till sin fördel mot Struve – därför tror jag att ”Skyscraper” drar det längsta strået ståendes.

Vinnare: Stefan Struve via T/KO (odds: 3.79).

LÄS MER: Tippa huvudmatchen på UFC Rotterdam – vinn 500 kronor att betta för hos Ohmbet!

Siyar Bahadurzada vs. Rob Wilkinson

Matias Andres

Matchen mellan Siyar Bahadurzada och Rob Wilkinson är ännu en match där två namn som inte väger särskilt tungt får chansen att visa vad de går för.

Bahadurzada har varit borta under långa perioder från UFC och därmed är det svårt att säga i vilken form han kommer att dyka upp. Hans senaste match var för nästan ett och ett halvt år sedan och innan dess hade han inte tävlat sedan slutet av 2013. Bahadurzada vann sin senaste mot Brandon Thatch men frågan är om det säger mer om honom eller Thatch nuförtiden.

Wilkinson är den yngre, hungriga och obesegrade fightern och om han lyckas hålla nerverna i styr kan detta bli hans kväll, något jag hoppas på.

Vinnare: Rob Wilkinson via domslut (odds: 5.54).

Ashah Tafari

Inte heller den delade huvudmatchen är helt lätt att tippa. Bahadurzada har inte varit särskilt aktiv i sin UFC-karriär och går nu upp en viktklass, medan Wilkinson å andra sidan gör sin debut.

Bahadurzadas gedigna kickboxning lär ge honom ett bra övertag ståendes, men det är mycket möjligt att Wilkinson lyckas få ner sin motståndare och styra matchen därifrån.

Jag väljer att tro på den unga och obesegrade debutanten, som jag tror kommer dra ut Bahadurzada med en submission.

Vinnare: Rob Wilkinson via submission (odds: 4.57).

Stefan Romare

Wilkinson är obesegrad och verkar ha helt okej stående med ett giftigt ground game. Grym ground and pound men frågetecken kring hans nedtagningsförmåga. Bahardurzadas händer har dynamit i sig och hans stående är i nivå med K-1 då han tränat i Holland med de största kickboxarna. Jag tror att Bahadurzada tar det via TKO.

Vinnare: Siyar Bahadurzada via T/KO (odds: 2.34).

Johan Taliercio

Siyar Bahahurzada är en aggressiv striker som kommer gå för en knockoutseger. Jag är dock inte säker på att han lyckas mot den obesegrade Wilkinson, vars bästa chans till seger blir att använda sig av sin storlek och brottning för att oskadliggöra Bahahurzada.

?Vinnare: Rob Wilkinson via domslut (odds: 5.54).

Marion Reneau vs. Talita Bernardo

Matias Andres

Talita Bernardo hoppar in som ersättare för den före detta fjäderviktsmästarinnan Germaine de Randamie och gör sin UFC-debut mot 40-åriga Marion Reneau.

Uppenbarligen måste någon i UFC se stor potential i Bernardo för det är sannerligen ingen lätt match för henne att ta, speciellt som sen inhoppare. Vad som talar för henne är att hennes fyra vinster kommit via submission-avslut men med tanke på att Reneau innehar ett svart bälte, går sin sjunde UFC-match och sett bra ut även när hon förlorat så är det inget snack om saken: “The Belizean Bruiser” Reneau tar hem det.

Vinnare: Marion Reneau via domslut (odds: 2.73).

Ashah Tafari

Bernardo hoppar in som ersättare på kort varsel och får en riktigt tuff uppgift i debuten. Reneau rankas på plats nummer elva i divisionen och lär vara klart bättre i de flesta avseenden, men framförallt ståendes.

Reneau lär kunna få till ett avslut här.

Vinnare: Marion Reneau via T/KO (odds: 3.19).

Stefan Romare

Det finns inte mycket info om Talita Bernardo, men hon ser lite osäker ut ståendes och verkar vara stark på marken. Tror dock inte att hon lyckas få ned Reneau, som är duktig ståendes och plockar matchen via domslut.

Vinnare: Marion Reneau via domslut (odds: 2.73).

Johan Taliercio

40-åriga veteranen Reneau behöver en UFC-seger – och jag tror att hon kommer få det mot Talita Bernardo. Reneau skulle egentligen ha mött UFC:s forne fjäderviktsmästarinna Germaine de Randamie, och får inga problem med att städa av en UFC-debutant i stället.

Vinnare: Marion Reneau via T/KO (odds: 3.19).

Leon Edwards vs. Bryan Barberena

Matias Andres

Det blir Leon Edwards och Bryan Barbarena som kickar igång huvudkortet och trots att deras namn inte riktigt klingar särskilt välbekant så håller jag åtminstone Edwards som ett namn att hålla ögonen på.

26-åriga Edwards tog med sig ett närapå obesegrat matchfacit till UFC (en förlust via DQ) och trots att han har förlorat två sedan dess så finns det mycket potential hos engelsmannen. Trots att Barbarena har gjort det till något av en gimmick att överraska oddsen och ta hem vinsten så tror jag att Edwards teknik kommer att både frustrera och slutligen segra över “Bam Bam” Barbarena.

Vinnare: Leon Edwards via domslut (odds: 1.97).

Ashah Tafari

Edwards är en stigande welterviktare som visat på goda färdigheter både ståendes och på marken. Men Barbarena är en riktig tuffing som pressar sina motståndare och ofta trotsar oddsen.

Jag tror att “Bam Bam” får jobbet gjort ännu en gång.

Vinnare: Bryan Barbarena via domslut (odds: 3.74).

Stefan Romare

Edwards är en tydlig oddsfavorit inför matchen mot Barberena. Barberena är en riktig tuffing som krigar till sista sekunden. Jag tror att Barberenas brottning kommer göra skillnaden, han kommer använda den till att trötta ut Edwards, precis som Kamaru Usman gjorde.

Vinnare: Bryan Barberena via domslut (odds: 3.74).

Johan Taliercio

Leon Edwards har vunnit sina tre senaste UFC-matcher och har utvecklat sin brottning, något som nu gör kickboxaren till ett hot både ståendes och på marken. Jag tror att han har det som krävs för att plocka hem en seger mot Barberena oavsett vinstmetod, men lutar åt en vinst via T/KO.

Vinnare: Leon Edwards via T/KO (odds: 4.26).

LÄS MER: UFC Rotterdam: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!


Den här artikeln publicerades ursprungligen på MMAnytt.se den första september klockan 21.00.

Hur ser dina tips ut?

Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 115

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara