Redaktionstipset: UFC Fight Night 116: Rockhold vs. Branch

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC Pittsburgh!

I natt är det dags för UFC Fight Night 116: Rockhold vs. Branch (även kallad UFC Pittsburgh), som äger rum i Pittsburgh, Pennsylvania.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med bettingtips och analyser från MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio – som alla tippar huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

LÄS MER: UFC Fight Night 116: Rockhold vs. Branch – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Luke Rockhold vs. David Branch

Ashah Tafari

Den forne mellanviktsmästaren Rockhold är äntligen tillbaka och ställs nu mot Branch, som är tidigare dubbelmästare i WSOF. En match där Rockhold är den givna vinnaren enligt mig.

Branch må komma in med självförtroende och en lång vinstsvit – men han har inte i närheten av samma erfarenhet mot toppmotstånd som Rockhold, och var dessutom knappast imponerande i sin återkomst till UFC.

Jag tror vi får se en tidig knockoutvinst av Rockhold, som borde vara klart bättre i de flesta avseenden.

Vinnare: Luke Rockhold via T/KO (odds: 2.70).

Matias Andres

Huvudmatchen mellan David Branch och Luke Rockhold kommer att bli en spännande match.

Rockhold har inte tävlat sedan han förlorade bältet och det kommer bli intressant att se om Rockhold återvänder till sin gamla form och ser lika vass ut som när han mötte Weidman. Branch är en erfaren fighter som inte förlorat sedan 2012, han har dock inte mött någon av Rockholds kaliber och talang.

Jag tror att båda fighters kommer att vara väl medvetna om att ta det lugnt på grund av deras fem planerade ronder, något som kommer vara till Rockholds fördel då han kan använda tiden till att hitta öppningar för att neutralisera Branschs räckvidd och bli varm i kläderna efter över ett år borta från tävlan och diverse operationer.

Det här kan komma att cementera Rockholds position som en av topputmanarna framöver.

Vinnare: Luke Rockhold via T/KO (odds: 2.70).

Stefan Romare

Luke Rockhold gör comeback efter förlusten mot Bisping för över 450 dagar sedan. Jag tror att han lärt sig mycket om att vara för kaxig och inte respektera sina motståndare, något som jag inte kan tänka mig att han gör mot Branch.

När Rockhold är på sitt ”A”-game tror jag inte många mellanviktare kan stoppa honom. Han har otroligt bra rörelsemönster, stenhårda sparkar, fina handkombinationer och ett otroligt underskattat groundgame. Jag är övertygad om att Rockhold kommer att köra över Branch och vinna på avslut, det som kommer först, antingen submission eller knockout. Jag tippar på det sistnämnda.

Vinnare: Luke Rockhold via T/KO (odds: 2.70).

Johan Taliercio

Luke Rockhold är tillbaka! Jag tror att den forne mellanviktsmästaren firar sin comeback med ett styrkebesked. Det blir en knockout mot Branch, som inte alls är en dålig motståndare. Den forne dubble WSOF-mästaren vann sin UFC-debut via delat domslut mot Krysztof Jotko – dock tror jag inte att han är på UFC-mästarnivå än, och Rockhold har allt att bevisa. 

Vinnare: Luke Rockhold via T/KO (odds: 2.70).

LÄS MER: Tippa huvudmatchen på UFC Pittsburgh – vinn 500 kronor att betta för hos Ohmbet!

Mike Perry vs. Alex Reyes

Ashah Tafari

All respekt till Reyes som hoppar in på tre dagars varsel – och även till Perry som tar risken att möta en debutant istället för veteranen Thiago Alves, som han ursprungligen var bokad mot.

Med det sagt vore det en rejäl skräll om Reyes vinner detta, vilket jag ser som högst osannolikt.

Reyes lär inte kunna få ner Perry på mattan där han är tryggast och ståendes blir det riktigt tufft för honom. Allt annat än en tidig knockoutvinst signerad “Platinum” skulle förvåna mig.

Vinnare: Mike Perry via T/KO (odds: 1.58).

Matias Andres

Ingen kan anklaga Alex Reyes för att inte ta risker. Han hoppar in som mycket sen ersättare för Thiago Alves och möter den mycket farliga Mike Perry i sin UFC-debut. Reyes är dock ingen duvunge och har bland annat hållit i lättviktsbältet i KOTC.

Det finns dock alldeles för mycket som talar mot Reyes. Han kommer inte från ett fullt camp, han går upp en viktklass och han möter en hungrig Perry.

Reyes kommer med största sannolikhet att försöka sig på en liknande plan som Alan Jouban var framgångsrik med när han besegrade ”Platinum” Perry. Reyes är dock inte lika förberedd och även om han finner framgång i början så kommer han snabbt att märka varför Perry är ett av de hetaste namnen i divisionen.

Vinnare: Mike Perry via T/KO (odds: 1.58).

Stefan Romare

Det enda vi vet om Reyes är att han har tretton raka vinster i rad, men gjorde sin comeback efter två års frånvaro för cirka 3 veckor sedan. Han är lättviktsmästare i King of the Cage och har både submissions och knockouts på sitt matchfacit. Jag tror dock Perry har lärt sig mycket från förlusten mot Jouban och har fått tillbaka sitt ”swag” och självförtroende efter armbågsknockouten mot Ellenberger.

Reyes verkar starkast på marken med bra ground and pound och fint rörelsemönster på mattan. Att få ner Mike Perry är dock inte enkelt och jag tror inte att han lyckas med det.

Vinnare: Mike Perry via T/KO (odds: 1.58).

Johan Taliercio

Platinum” Mike Perry skulle ha tagit sig an Thiago Alves men Alves tvingades dra sig ur och Perry tar nu sig an nykomlingen Alex Reyes i stället. 30-åringen kommer till matchen med 13 raka segrar – men att få göra upp med en taggad Mike Perry är ingen drömdebut i UFC. Det här mötet vinner Perry i den första ronden.

Vinnare: Mike Perry via T/KO (odds: 1.58).

Hector Lombard vs. Anthony Smith

Ashah Tafari

Lombard har för det mesta varit en besvikelsen sedan övergången från Bellator till UFC – och desto mer efter USADA:s dopingtester. Nu har hans haka börjat ge vika och frågan är om inte detta kan bli hans sista match i UFC, om inte hans sista i karriären.

Smith är yngre och klart vassare nuförtiden. Han kommer in med två raka knockoutvinster och självförtroendet på topp, medan Lombard å andra sidan är segerlös i sina fyra senaste framträdanden.

Jag är förvånad över att oddsen är förhållandevis jämna – för mig är Smith klar favorit. Troligtvis kommer vi få se Smith kamma hem ännu ett brutalt avslut.

Vinnare: Anthony Smith via T/KO (odds: 2.70).

Matias Andres

I matchen mellan Hector Lombard och Anthony Smith finns det ingen klar favorit och jag har svårt att avgöra vem som kan komma att ta hem vinsten.

En relevant faktor kommer att vara Lombards haka som definitivt blivit testad under hans senaste matcher. Lombard har tre raka förluster varav två kommit via T/KO, hans enda två förluster via avslut. Smith har i sin tur vunnit nästan hälften av sina matcher via T/KO och har avslutat sina två senaste matcher på detta sätt.

Jag tror att Smith kommer att ställa till med problem för den tio år äldre Lombard genom att trötta ut honom och testa hans haka i de senare ronderna.

Vinnare: Anthony Smith via T/KO (odds: 2.70).

Stefan Romare

Jag är världens största Lombard-fan och har varit det sen jag såg honom i PRIDE för första gången och såg hur mycket potential han hade. Han har tyvärr gjort mig besviken de senaste åren genom att bli trött, knockad eller allmänt slarvig och slängt bort sina vinster.

Smith är disciplinerad och väldigt mycket längre än Lombard. Om Smith använder sin räckvidd, sina front kicks och sitt fotarbete för att hålla Lombard borta kan det bli en lång natt för Lombard.

Vinnare: Anthony Smith via domslut (odds: 5.23).

Johan Taliercio

Lombard har fyra raka utan seger i UFC – och det kommer inte bli någon här heller. Den 10 år yngre Anthony Smith blir för tuff för Lombard, som verkligen är på väg utför. Senast kubanen vann en match var för fyra år sedan.

Vinnare: Anthony Smith via T/KO (odds: 2.70).

Gregor Gillespie vs. Jason Gonzalez

Ashah Tafari

Obesegrade Gillespie lär vara snäppet bättre än Gonzalez i de flesta avseenden rent tekniskt. Frågan är hur stor roll Gonzalez fysiska övertag spelar – men detta är inget som jag tror kommer bli avgörande.

Gillespie lär med största sannolikhet kamma hem sin tionde raka vinst, troligtvis med ännu en knockout.

Vinnare: Gregor Gillespie via T/KO (odds: 2.12).

Matias Andres

Obesegrade Gregor Gillespie tar med sig två UFC-vinster då han möter TUF 22-deltagaren Jason Gonzalez.

Gillespie har visat sig vara en talangfull brottare som samtidigt har en bra haka och teknisk boxning, tre faktorer som talar till hans fördel. Gonzales fick problem i sin senaste match då JC Cottrell pressade på men lyckades ändå smyga in en arm under hakan, något jag inte tror han kommer att lyckas med mot Gillespie som avslutat en tredjedel av sina vinster via submission.

Det ska bli intressant att se om Gillespie än en gång kan komma att imponera eller om det blir Gonzalez som stjäl hans momentum.

Vinnare: Gregor Gillespie via domslut (odds: 2.82).

Stefan Romare

Två ganska okända fighters med två matcher vardera I UFC, där Gillespie är obesegrad i sin MMA-karriär. Båda fighters verkar well rounded men föredrar att fightas på marken. Gonzalez är ganska mycket längre och man får anta att han bantar ned sig mer än Gillespie.

Jag tror att det är dags för Gillespie att förlora sin första match i MMA-karriären.

Vinnare: Jason Gonzalez via submission (odds: 8.54).

Johan Taliercio

En drabbning mellan två duktiga lättviktare, där Gillespie kommer till matchen obesegrad och två raka UFC-vinster sedan han debuterade för organisationen. Gonzalez däremot förlorade sin UFC-debut via KO i den första ronden för att sedan komma tillbaka med en seger via submission i sin senaste match. Den här tar dock Gillespie hem.

Vinnare: Gregor Gillespie via domslut (odds: 2.82).

Kamaru Usman vs. Sergio Moraes

Ashah Tafari

I mina ögon har detta matchkort ingen klar favorit för “Fight of the Night” – men Usman vs. Moraes lär å andra sidan bli galans tråkigaste match.

Moraes är bra på marken men Usmans stående samt brottning lär vara mer än tillräckligt för att kontrollera varje rond och vinna ett domslut efter full tid.

Vinnare: Kamaru Usman via domslut (odds: 1.63).

Matias Andres

Kamaru Usman tar med sig både momentum och självförtroende när han tar sig an Brasiliens Sergio Moraes.

Usman såg mycket bra ut i sin senaste match mot Sean Strickland och lyckades dominera Strickland både stående och på mattan. Jag förväntar mig ett liknande scenario med Moraes men lämnar ändå dörren öppen för att Moraes ska landa en av sina okonventionella sparkarna som han gillar att slänga iväg (och som vid vinst också ger över sex gånger pengarna).

Ett troligare scenario är dock att Usman pressar framåt, landar nedtagningar och tar hem sin sjätte raka UFC-vinst.

Vinnare: Kamaru Usman via domslut (odds: 1.63).

Stefan Romare

Moraes är en BJJ-specialist som har vunnit VM ett flertal gånger. Kamaru Usman, som påstår att han är på 40% av sin kapacitet är övertygad om att han kan ”krossa” alla, oavsett var matchen tar plats. Jag känner nog att jag håller med honom. Han har övertaget i styrka, brottning, ålder och striking. Moraes kommer aldrig få ned Usman och jag tvivlar på att Usman är så dum att han försöker bevisa något på marken mot Moraes.

Vinnare: Kamaru Usman via domslut (odds: 1.63).

Johan Taliercio

The Ultimate Fighter-vinnaren Kamaru Usman kommer till matchen mot veteranen Sergio Moraes med nio raka vinster. Jag har svårt att se att den 35-årige brasilianaren Moraes, som förvisso är en ärrad veteran, ska kunna stoppa nigerianen som med TUF-vinsten har radat upp 5 raka segrar inom UFC.

Vinnare: Kamaru Usman via domslut (odds: 1.63).

Justin Ledet vs. Zu Anyanwu

Ashah Tafari

Huvudkortets första match är extra intressant just på grund av att det rör sig om tungviktare. Jag ser Ledet som vassare i alla avseenden utom en – knockoutkraft, där jag ger fördelen till Anyanwu.

“Zulu” går in i sin UFC-debut som stor underdog, men har å andra sidan visat att han har förmågan att släcka ljuset med en fullträff vilket inte får underskattas.

Ledet visade dock att han kunde hantera en vild slugger i sin UFC-debut mot Chase Sherman, där han styrde matchen från avstånd med en “stick and move”-approach. Något som jag tror att vi kommer vi se även här.

Vinnare: Justin Ledet via domslut (odds: 2.93).

Matias Andres

Tungviktsmatchen mellan Justin Ledet och Zu Anyanwu kan komma att bjuda på rejäla fyrverkerier då båda herrarna har rejält med kraft i både nävar och ben.

Ledet är fortfarande obesegrad i sin proffskarriär och har imponerat stort i både sin UFC-debut och i den senaste matchen mot Godbeer. Det intressanta är att han under sina två UFC-matcher bevisat att han håller hög nivå både ståendes och på mattan.

”Zulu” Anyanwu har definitivt inte fått en lätt matchning och jag tror att det snabbt kommer att visa sig att Ledet ligger på en annan nivå än Anyanwu. Ledet kommer definitivt att testa ”Zulus” haka men sedermera duka under.

Vinnare: Justin Ledet via T/KO (odds: 2.73).

Stefan Romare

En av de minsta tungviktarna i UFC mot en av de bredaste. Anyanwu är gigantisk men lite sämre på att röra sig. Ledet har bra fotarbete och fin boxning som kommer att träffa Anyanwu när han vill. Anyanwu vill nog komma nära, brottas och dirty boxas, eventuellt ta ned och försöka med ground and pound.

Ledet är kanske inte den skickligaste MMA-fightern men han är bra på att använda sin räckvidd och hålla sig utanför farozonen. Jag tror att denna match kommer se ungefär likadan ut som Ledets tidigare matcher.

Vinnare: Justin Ledet via T/KO (odds: 2.73).

Johan Taliercio

Den obesegrade Texas-sonen Justin Ledet möter debutanten “Zulu” Anyanwu, som belönades med ett kontrakt av Dana White efter en fin knockoutseger på Dana White’s Tuesday Night Contender. Ledet, som redan under sin korta UFC-karriär lyckas vinna över Chase Sherman och Mark Goodbeer, blir dock en utmaning för stor för Anyanwu. 

Vinnare: Justin Ledet via domslut (odds: 2.93).

LÄS MER: UFC Pittsburgh: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 5000 kronor i vinstpotten!

Hur ser dina tips ut?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 116

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...