Redaktionstipset: UFC Fight Night 117: Saint Preux vs. Okami

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Japan!

I natt är det dags för UFC Fight Night 117: Saint Preux vs. Okami, som äger rum i historiska Saitama Super Arena i Japan.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

LÄS MER: UFC Japan: Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Ovince Saint Preux vs. Yushin Okami

Ashah Tafari

Yushin Okami hoppar in på kort varsel, går upp en viktklass och tar sig an topp 10-rankade Ovince Saint Preux. Japanen har helt klart oddsen emot sig här.

Okami ska dock tas på allvar. Han är en sann veteran med en hel del erfarenhet mot toppfighters och storleksskillnaden mellan honom och Saint Preux är ändå inte allt för markant

“OSP” är väldigt oförutsägbar – ibland ser han ostoppbar ut och ibland levererar han inte alls. Han må komma från en imponerande submissionvinst men har annars inte varit särskilt imponerande i sina matcher och något säger mig att Okami kan bli tuffare för honom än vad många tror.

Jag tror att Saint Preux mycket väl kan träffa Okami hårt och avsluta matchen tidigt, men jag ser också hur Okami kan rida ut stormen, dra ner tempot och ta över kontrollen ju längre matchen gör för att ta hem en poängvinst efter full tid. I slutändan väljer jag att tippa på en skräll här.

Vinnare: Yushin Okami via domslut (odds: 5.86).

Matias Andres

Det var riktigt trist att höra att matchen mellan ”OSP” och Shogun inte skulle ske under UFC Fight Night i Tokyo. Å andra sidan är det riktigt kul att se ett familjärt ansikte i Yushin Okami. Vad han gör i lätt tungviktsklassen är dock en fråga som jag tror kommer att spela in i hur huvudmatchen kommer att sluta.

“OSP” har aldrig riktigt imponerat mig även om han såg lovande ut i början av sin UFC-karriär. Han känns seg och verkar stundtals ha svårt att hitta rytmen. Det blir dock tredje gången som ”OSP” är planerad att gå fem ronder och då han dessutom kommer att vara den större fightern, har ett fullt träningsläger och har 10+ cm i räckvidd till sin fördel så tror jag att det kommer att bli en lång kväll för Okami.

Vinnare: Ovince Saint Preux via domslut (odds: 4.57).

Stefan Romare

Okamis första match i lätt tungvikt i UFC och han möter en av de större lätta tungviktarna i divisionen. Men Okami har en stor fördel i rörlighet och snabbhet. OSP är ganska stel men har otrolig kraft.

Om Okami brottas de tre första ronderna vet jag inte hur OSP’s gastank reagerar. Han klarade 5 ronder mot Jones men tempot var ganska lågt och Jones verkade inte riktigt vara sig själv. I slutändan tror jag att OSP kommer vara för stor och stark för Okami som inte är van att möta sådana jättar som OSP.

Vinnare: Ovince Saint Preux via domslut (odds: 4.57).

Johan Taliercio

“OSP” skulle egentligen hade tagit sig an”Shogun” som tvingades dra sig ur matchen på grund av en knäskada. Nu får han möta en annan veteran i Okami i stället. Japanen släpptes av UFC under 2013 och har sedan dess harvat runt i diverse organisationer.

Jag tror dock inte att det blir någon lyckad återkomst för Okami, som lär ha svårt att ta ned den större och starkare Saint Preux på mattan som han har gjort med många motståndare förut. Jag tror att matchen slutar i Saint Preux favör – han tar hem det via TKO efter flera misslyckade nedtagningsförsök av Okami.

Vinnare: Ovince Saint Preux via T/KO (odds: 1.76).

Claudia Gadelha vs. #4 Jessica Andrade

Ashah Tafari

Claudia Gadelha vs. Jessica Andrade är en spännande toppmatch som kan bli väldigt underhållande. Även om Andrade kan finna framgång ståendes så ser jag dock Gadelha som klar favorit här.

Gadelha bör kunna pressa Andrade och styra matchen med sin brottning, för att ta hem vinsten via domslut.

Vinnare: Claudia Gadehla via domslut (odds: 1.99).

Matias Andres

Claudia Gadelha har endast förlorat mot Joanna Jedrzejczyk i sin professionella MMA-karriär och när man kollar på hennes senaste insats mot Karolina Kowalkiewicz så förstår man varför. Hon är väldigt begåvad både när det kommer till mattan och ståendes, plus att hon är bra på att byta mellan de två om hon ser en öppning.

Jessica Andrade är mer av ett lok och inte lika raffinerad som Gadelha. Hon har dock både kraft och har avslutat mer matcher på mattan än något annat. Gadelha har visat att hon gillar att stå och utbyta slag och det kan komma att bli hennes undergång.

Jag tror dock att Gadelha kommer att hålla sig till sin plan och mixa med både grappling, slag och nedtagningar.

Vinnare: Claudia Gadehla via domslut (odds: 1.99).

Stefan Romare

De två bästa stråviktarna som inte heter Jedrzejczyk möter varandra i en mycket viktig match för divisionen. Jag har alltid sett Gadelha som mycket mer skillad men man kan inte komma ifrån Andrades tuffhet och konstanta framåt-anda.

Gadelha har ett stort övertag på marken och tränar med ett mer etablerat team. Gadelha har ett mycket finare rörelsemönster och slagkombinationer. Mixar Gadelha in det med nedtagningsförsök och försöker få Andrade trött (vilket inte är det lättaste) blir det nog en jobbig kväll för Andrade.

Gadelha vinner med snabba slagkombinationer och in-och-ut-rörelser samt nedtagningsförsök när möjligheten presenterar sig.

Vinnare: Claudia Gadehla via domslut (odds: 1.99).

Johan Taliercio

Ett toppmöte i damernas flugviktsdivision där jag ger Gadelha en klar fördel. Andrade visade hjärta i sitt titelförsök mot Joanna och är en tuff fighter, men Gadelha kommer kunna klara av att kontrollera den här fighten och ta hem minst två ronder för en seger via enhälligt domslut.

Vinnare: Claudia Gadehla via domslut (odds: 1.99).

Takanori Gomi vs. Dong Hyun Kim

Ashah Tafari

Det är bara att inse – Takanori Gomi är långt ifrån den han en gång var och borde förmodligen redan ha lagt handskarna på hyllan. I sina bästa dagar hade “The Fireball Kid” besegrat Dong Hyun Kim enkelt, men i dagsläget lär det bli “Maestro” som säkrar en snabb seger.

Gomi får med största sannolikhet sin femte raka förlust, troligtvis via knockout.

Vinnare: Dong Hyun Kim via T/KO (odds: 1.88).

Matias Andres

Dong Hyun ”Maestro” Kim var delaktig i en av galnaste matcherna då han mötte Polo Reyes under UFC 199. Han bevisade att han har en rejäl haka och ett krigarhjärta. Frågan är hur mycket matchen påverkade honom då hans senaste insats var mycket mer konservativ än vi är vana att se honom.

En annan som inte riktigt sett ut som sig själv är Takanori Gomi som nu har fyra raka förluster mot bland annat Myles Jury och Joe Lauzon. Inte nog med det, Gomi har dessutom blivit avslutad i alla sina senaste matcher och tyvärr tror jag på detsamma även i denna match.

”Maestro” är begåvad på mattan och då han känner till Gomis styrkor kommer han garanterat att försöka ta ned honom så fort som möjligt.

Vinnare: Dong Hyun Kim via submission (odds: 3.25).

Stefan Romare

Takanori ”The Fireball Kid” Gomi har varit en av mina favoritfighters sedan jag såg honom slakta i PRIDE för många år sedan. I UFC har det tyvärr inte sett lika bra ut då han endast vunnit 4 matcher på 12 försök.

”Maestro” har väl inte heller haft några stora framgångar i UFC men Gomi har sett trött och seg ut i sina senaste fyra förluster. Maestro håller ett ganska högt tempo och jag tror att gamlingen Gomi får svårt att hänga med.

Vinnare: Dong Hyun Kim via domslut (odds: 5.94).

Johan Taliercio

PRIDE-legendaren Gomi borde ha lagt handskarna på hyllan för länge sedan och trots att “Maestro” är en relativt otestad UFC-fighter kommer han inte ha några problem med ta hem en seger mot legendaren. Gomi kammar hem sin femte raka förlust via avslut.

Vinnare: Dong Hyun Kim via T/KO (odds: 1.88).

Gökhan Saki vs. Henrique da Silva

Ashah Tafari

Det ska bli riktigt kul att se hur K-1-stjärnan Gökhan Saki kan klara sig i UFC och Henrique da Silva känns som ett lämpligt första test.

Da Silva inledde karriären som obesegrad och är en fighter som oftast håller det stående – även om brasilianaren, som har lila bälte i BJJ, också har visat att han kan dra ut någon på mattan när luckan öppnar sig.

Sakis brottning och grappling är ett stort frågetecken, men han lär ha jobbat mycket på dessa områden och är å andra sidan klart bättre ståendes. Jag har svårt att se da Silva ta sig in på Saki utan att träffas på vägen – troligtvis blir det snarare Saki som styr matchbilden på sitt avstånd.

Jag tror och hoppas att Saki debuterar med stil och säkrar en tidig knockoutvinst.

Vinnare: Gökhan Saki via T/KO (odds: 1.89).

Matias Andres

Vi är många som väntat på Gökhan Sakis UFC-debut och i helgen är det äntligen dags. Den 33-åriga kickboxaren tar sig an Henrique da Silva som just nu förlorat tre raka matcher. Det vore dock dumt för Saki att underskatta Silva som trots sin senaste svacka faktiskt knockat alla sina motståndare förutom en.

Både Saki och Silva kommer att föredra ett stående krig, något som talar för en aggressiv match där någon kommer att duka under. Trots att Saki gör sin UFC-debut så har han massor av erfarenhet och då Silva inte kommer att hota honom på mattan så tror jag att Saki tar hem segern via knock.

Vinnare: Gökhan Saki via T/KO (odds: 1.89).

Stefan Romare

Henrique da Silva har en tendens att lämna hakan öppen för slag. Detta kan han inte göra mot K-1 vetereranen Saki. Det räcker med en träff från Saki och Henrique kommer ramla i golvet. Om Henrique däremot jobbar hårt för nedtagningar kan det bli en lång natt för Saki.

Jag tror och hoppas att Saki har tränat otroligt hårt på nedtagningsförsvar och på att ta sig upp om han nu skulle bli nedtagen.

Vinnare: Gökhan Saki via T/KO (odds: 1.89).

Johan Taliercio

Helgens mest spännande match och en av de mest spännande UFC-debuterna på länge när K-1-mästaren Saki går sin andra officiella MMA-match mot Henrique da Silva. Jag tror att Saki kan få en riktigt fin debut – han har knockat betydligt större herrar tidigare och brassen kommer till matchen med tre raka förluster.

Vinnare: Gökhan Saki via T/KO (odds: 1.89).

Teruto Ishihara vs. Rolando Dy

Ashah Tafari

Teruto Ishihara och Rolando Dy är två fighters som har en del kvar att utveckla – men jag ser ändå Ishihara som klart vassare. Japanen har haft det tufft i sina två senaste matcher – men denna gång tror jag han får till en ny knockoutvinst.

Vinnare: Teruto Ishihara via T/KO (odds: 2.28).

Matias Andres

Rolando Dy gjorde sin UFC-debut mot Alex Cacerers sist men tyvärr fick vi inte se vad Filippinaren hade att komma med då han tidigt fick problem med sitt högra öga, ett problem som slutligen stoppade matchen.

Mötet med Teruto Ishihara kommer dock att passa honom mycket bättre och detta kan komma att bli en riktigt jämn match. Ishihara har avslutat merparten av sina motståndare och Dy kommer säkerligen inte att ha något emot att utbyta slag ståendes, något som i längden kommer gagna Ishihara.

Vinnare: Teruto Ishihara via domslut (odds: 9.13).

Stefan Romare

Jag vet inte så mycket om Rolando Dy men av vad jag har sett och läst så är han en Muay Thai-fighter i grunden med en pappa som varit världsmästare i boxning. Han har många förluster på sitt record och verkar ha en tendens att gå matcher som slutar med olyckor på sistone.

Dy gjorde sin debut mot Alex Caceres och förlorade via TKO på grund av en ögonskada. Ishihara som tränar med Team Alpha Male och har gott om krut i nävarna borde ha övertaget och vinna matchen.

Vinnare: Teruto Ishihara via domslut (odds: 9.13).

Johan Taliercio

Den här matchen är svårtippad, men hålls matchen stående tror jag att Ishihara kommer att hämta hem det. Japanen har en livsfarlig vänster och Dy har ännu inte bevisat något särskilt under sin korta UFC-karriär.

Vinnare: Teruto Ishihara via T/KO (odds: 2.28).

Jussier Formiga vs. Ulka Sasaki

Ashah Tafari

Ulka Sasaki är stor för att vara flugviktare och är tuffare än många tror, i synnerhet på marken. Men Topp 5-rankade Jussier Formiga är troligtvis ett för stort steg upp för honom.

Formiga lär vara snäppet bättre i de flesta avseenden och ta hem vinsten via domslut efter full tid, även om Sasaki möjligen kan finna viss framgång emellanåt.

Vinnare: Jussier Formiga via domslut (odds: 2.03).

Matias Andres

#5-rankade Jussier Formiga tar sig an hemmafavoriten Ulka Sasaki under huvudkortet efter att Mizuko Hirota missat vikten och fått sin match mot Charles Rosa inställd.

Det är inte första gången som Sasaki får en högt rankad motståndare och i sin senaste match mot Justin Scoggins lyckades han överraska stort och ta hem vinsten via submission i andra ronden. Svartbältet Formiga är dock mer erfaren och snäppet vassare än Scoggins och jag har svårt att se Sasaki överraska honom på mattan.

Det som talar till Sasakis fördel är 13 cm i längd och 10 cm i räckvidd men baserat på hans tidigare matcher har jag svårt att se hur han kan hålla Formiga borta under tre ronder. Jag tror dock att matchen kommer att bli jämnare än oddsen visar.

Vinnare: Jussier Formiga via domslut (odds: 2.03).

Stefan Romare

Formiga har varit en topprankad flugviktare i flera år och har bara förlorat mot den absoluta världstoppen (Ray Borg, Henry Cejudo med flera). Han har även vunnit mot den före detta titelutmanaren Wilson Reis och andra tuffa namn. Sasaki har ett par förluster i UFC och har förlorat mot relativt okända fighters som Taylor Lapilus och Leandro Issa. Detta är nog en för tuff match för Sasaki.

Vinnare: Jussier Formiga via domslut (odds: 2.03).

Johan Taliercio

Ulka Sasaki har visat sig vara tuff i flugvikten och lyckades senast skrälla stort med en submissionvinst över Justin Scoggins. Men topprankade Jussier Formiga blir nog för svår för hemmafightern. Formiga kommer troligtvis kunna kontrollera matchen på marken för att ta hem domslutet efter tre ronder.

Vinnare: Jussier Formiga via domslut (odds: 2.03).

LÄS MER: UFC Japan: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 5000 kronor i vinstpotten!

Hur ser dina tips ut?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 117

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...