Redaktionstipset: UFC Fight Night 118: Cerrone vs. Till

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Gdansk!

Under lördagskvällen går UFC Fight Night 118: Cerrone vs. Till (även kallad UFC Gdansk) av stapeln i Gdansk, Polen.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fyra matcher likväl som svenska Lina Länsbergs match på underkortet.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.

RELATERAT: UFC Gdansk: Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Donald Cerrone vs. Darren Till

Ashah Tafari

Redan efter Darren Tills UFC-debut för drygt två och ett halvt år sedan fick jag upp ögonen för honom – och därefter har han hållit sig obesegrad i ytterligare tre matcher. Nu får han chansen att slå sig in i welterviktens topp 10 i en riktigt spännande match mot Donald Cerrone – en femrondare som utgör galans huvudattraktion.

“Cowboy” har betydligt mer erfarenhet och har länge mött många av UFC:s främsta fighters. Samtidigt har han för första gången i karriären förlorat två raka matcher och frågan är om han kanske är på nedgång…

Oavsett vilken form Cerrone kommer in i så är jag övertygad om att Till kommer visa att han tillhör toppen av divisionen. Jag vill påstå att han är klart bättre ståendes och med sin goda känsla för tajming tror jag att han kommer kunna stoppa “Cowboys” försök att ta matchen till marken.

Tills två senaste vinster har visserligen kommit via domslut – men enligt mig har det varit tydligt att han inte riktigt har gett allt. Framför allt hans senaste vinst skulle mycket väl ha kunnat avslutats om till hade lagt i nästa växel. Nu när han får en klart tuffare utmaning tror jag inte att Till kommer ligga på latsidan – utan snarare gå för avslut så fort han har chansen.

Jag ser Till undvika Cerrones slag och sparkar och straffa honom hårt tidigt, troligtvis med en och annan hård armbåge. Förr eller senare kommer han lyckas pressa “Cowboy” och jag tror stenhårt på en knockoutvinst för Till inom de två första ronderna.

Vinnare: Darren Till via T/KO (odds: 3.35).

Matias Andres

Alla som missat Darren Till kommer att få sig en fin överraskning när 24-åringen äntligen får stå i rampljuset. Till lyser av självförtroende och har talangen att backa upp sina djärva uttalanden då han står inför sitt livs match mot veteranen Donald Cerrone. “Cowboy” säger att han inte känner till sin motståndare sedan tidigare men han gör definitivt ett misstag om han underskattar Till, något som jag dock inte tror att han gör.

Båda herrarna är kreativa men Cerrone dras stundtals med svårigheter att komma igång och hitta sitt självförtroende. Jag kan dock inte låta bli att minnas Cerrone match mot Myles Jury, en annan ung fighter som spåddes få en lysande framtid inom UFC. Det märktes att Cerrone ville läxa upp honom och om den versionen dyker upp i helgen kommer vi att få se en väldigt spännande och jämn match.

Till är dock inte Jury och är mycket mer oortodox när det kommer till sina attacker, inte minst med farliga armbågar. Jag tror Tills stil kommer att hindra Cerrone från att finna sitt momentum och självförtroende och slutligen leda till att “Cowboy” blir serverad sin tredje raka förlust.

Vinnare: Darren Till via T/KO (odds: 3.35).

Stefan Romare

En riktig ”step up” för Darren Till som är ett av de största framtidslöftena i divisionen. Till har bra fotarbete och är aggressiv med rappa slag. Cerrone är väldigt segstartad vilket kan båda gott för Till. Ingen av de två verkar ha bantat speciellt hårt, med Till endast 3 kg över dagen före invägning. Under mediadagen kändes båda väldigt självsäkra och fast beslutna att de skulle vinna.

Till anser att Cerrone inte kan hänga med honom ståendes och trots att jag är ett stort fan av Cerrone så tror jag att det är Tills tid.

Vinnare: Darren Till via T/KO (odds: 3.35).

Johan Taliercio

Obesegrade talangen Darren Till ställs inför sitt tuffaste test i karriären hittills när han ställs mot UFC-veteranen Donald “Cowboy” Cerrone i helgens huvudmatch. Cerrone kommer till matchen med två raka förluster och är revanschsugen. Han gör dock bäst i att passa sig för att utbyta slag med striking-specialisten Till. Det är lätt att glömma hur giftig Cerrone är på marken och han har stora chanser att säkra en seger om han får matchen dit.

Till har som sagt aldrig tidigare ställts inför en motståndare på Cerrones nivå. Han kommer från två raka seger via decision mot Jessin Ayari och Bojan Velickovic och Cerrone spelar i en helt annan liga än dessa två. Mötet är trots allt svårtippat – man kan aldrig utgå från att Cowboy tar det säkra före det osäkra. Matchen kan lika gärna sluta i ett vilt krig och då är utgången mer oklar.

Vinnare: Donald Cerrone via submission (odds: 3.35).

Karolina Kowalkiewicz vs. Jodie Esquibel

Ashah Tafari

I en rätt märklig matchning ställs den topp 3-rankade hemmafavoriten Karolina Kowalkiewicz mot UFC-debutanten Jodie Esquibel i ett kvinnligt stråviktsmöte. Det finns inte mycket som tyder på annat än en vinst för Kowalkiewicz i denna delade huvudmatch.

Esquibel må vara tuff, men hon har förlorat mot klart sämre motstånd än Kowalkiewicz – som bör vara snäppet bättre överallt här.

Jag ser Kowalkiewicz kamma hem en stabil domslutsvinst efter tre ronder.

Vinnare: Karolina Kowalkiewicz via domslut (odds: 1.75).

Matias Andres

Jodie Esquibel får inte en lätt debut då hon tar sig an #3-rankade Karolina Kowalkiewicz på polskans hemmaplan. Jag hade hellre sett Kowalkiewicz mot ett namn som Jessica Andrade för jag tror att Esquibel har blivit kastad till lejonen för att låta Kowalkiewicz glänsa inför hemmapubliken.

Kowalkiewicz är grym stående och gav Joanna Jedrzejczyk en bra match när de möttes under UFC 205. Esquibels bästa chans vore att ta det till mattan men jag ser inte hur hon ska lyckas avsluta polskan där, speciellt sedan Kowalkiewicz med största sannolikhet arbetat hårt med sin jiu-jitsu efter submissionförlusten mot Claudia Gadelha.

Vinnare: Karolina Kowalkiewicz via T/KO (odds: 3.70).

Stefan Romare

Jag vet inte så mycket om Esquibel men hon såg ut som en liten pansarvagn under mediadagen och invägningen. Kowalkiewicz är något längre och såg ut att ha behövt banta ett par kg. Kowalkiewicz är en av de bästa stråviktarna i världen och har förmodligen lärt sig mycket av förlusten mot Rose Namajunas.

Här tror jag på favoriten Kowalkiewicz.

Vinnare: Karolina Kowalkiewicz via domslut (odds: 1.75).

Johan Taliercio

Duktiga strikern Kowalkiewicz kommer till matchen mot debutanten Esquibel med två raka förluster mot toppmotståndare inom damernas stråviktsdivision. Jag tror att den här matchen presenterar ett perfekt tillfälle för polskan att ta sig tillbaka på vinnande vägar. På hemmaplan, dessutom.

UFC-nykomlingen Esquibels boxning kan inte mätas med Kowalkiewicz muay thai och polskan har en betydligt bredare MMA-arsenal som hon kommer att utnyttja till fullo. Jag räknar med en dominant seger i Kowalkiewicz favör.

Vinnare: Karolina Kowalkiewicz via domslut (odds: 1.75).

Jan Blachowicz vs. Devin Clark

Ashah Tafari

Devin Clark togs in i UFC efter att ha imponerat i “Dana White: Lookin for a Fight”. Han må ha förlorat debuten när han plötsligt blev knockad i slutsekunderna av den första ronden – men har sedan dess studsat tillbaka med två stabila domslutsvinster.

Nu tar han ett kliv upp i nivå på motstånd och ställs mot veteranen Jan Blachowicz, som visserligen har förlorat fyra av sina senaste fem matcher – men som å andra sidan har mött flera av divisionens bästa fighters.

Det må bli en jämn match och Clark kan mycket väl finna viss framgång. Men i slutändan tror jag ändå att hemmafavoriten Blachowicz med sin erfarenhet kommer ha ett svar på det mesta, och lyckas göra nog för att vinna domslutet efter full tid.

Vinnare: Jan Blachowicz via domslut (odds: 3.53).

Matias Andres

Jan B?achowicz är 2-4 i sin UFC-karriär och lyckas han inte ta hem vinsten i helgen kan han vinka sitt UFC-kontrakt adjö. Han möter Devin Clark som är en kreativ och stark brottare med en aggressiv stil, faktorer som inte alls spelar till B?achowicz fördel. Polske B?achowicz bästa chans att ta hem vinsten kommer att vara via knockout och om Clark är vårdslös kan han väl komma att somna tidigt.

Troligare blir det dock att vi får se en jämn och explosiv första-rond och att Clark sedan kommer att utnyttja B?achowicz brist på kondition och nedtagningsförsvar för att ta hem ett enhälligt domslut.

Vinnare: Devin Clark via domslut (odds: 2.42).

Stefan Romare

Blachowicz är en veteran i lätt tungvikt och Clark går sin fjärde match i UFC med ett matchfacit på 2-1 i UFC där förlusten kom på knockout. Blachowicz kommer från två raka förluster via domslut mot två tuffa motståndare, Alexander Gustafsson och Patrick Cummins.

Clark tränar med Jackson-Winklejohn och borde ha en bra gameplan för matchen mot Blachowicz

Vinnare: Devin Clark via domslut (odds: 2.42).

Johan Taliercio

Jan Blachowicz har haft det riktigt tufft på sistone med fyra förluster via decision i sina fem senaste matcher. Nu väntar ännu en tuff match i Devin Clark som tvärtemot polacken kommer till matchen med momentum. Självklart kan hemmaplan spela in här och ge ett övertag, men jag har svårt att se Blachowicz vinna matchen.

Clark är en duktig brottare och fighters som Alexander Gustafsson och Corey Anderson har tidigare bevisat att Blachowicz kan kontrolleras genom nedtagningar. Nej, mycket pekar på att Clark plockar hem sin tredje raka seger i den här matchen.

Vinnare: Devin Clark via domslut (odds: 2.42).

Oskar Piechota vs. Jonathan Wilson

Ashah Tafari

Jonathan Wilson inledde UFC-karriären med en snabb knockoutvinst, men har därefter förlorat två raka matcher. Nu ställs han mot den obesegrade hemmafavoriten Oskar Piechota, som själv gör sin debut med nio vinster och en oavgjord match bakom sig.

Piechota lär vara snäppet bättre här och lyckas diktera rytmen ståendes. Jag tippar på en knockoutvinst för polacken inom de två första ronderna.

Vinnare: Oskar Piechota via T/KO (odds: 2.91).

Matias Andres

UFC-debuterande polacken Oskar Piechota är ett intressant namn vars match mot Jonathan Wilson är ett perfekt sätt att påbörjar huvudkortet på. Båda föredrar att avslutar sina motståndare med slag och det kan betyda att vi kan få se fyrverkerier tidigt.

Wilson har dock två raka förluster och har inte tävlat på över ett år, det tåls därmed att se i vilket mentalt skick han kommer att dyka upp. Med största sannolikhet kommer Wilson att vara aningen mer konservativ men jag har svårt att se att Piechota kommer tillåta honom behålla avståndet.

Obesegrade Piechota är byggd som en superhjälte och har redan tagit hem två vinster under 2017. Med det momentum Piechota byggt upp, Wilsons sviktande självförtroende och hemmapublikens energi så tror jag att vi kommer att få se en dominerande uppvisning signerad Piechota.

Vinnare: Oskar Piechota via T/KO (odds: 2.91).

Stefan Romare

Piechota gör sin UFC-debut mot Wilson som går sin fjärde match i UFC och kommer från två förluster mot Ion Cutelaba och Henrique da Silva. Piechota verkade väldigt hungrig på mediadagen och verkar vara redo för att göra sin debut och ”put on a show”.

I den här matchen tror jag på debutanten Piechota som dessutom har fördelen av hemmaplan.

Vinnare: Oskar Piechota via submission (odds: 3.35).

Johan Taliercio

Oskar Piechota får göra sin UFC-debut på hemmaplan. Den 27-årige polacken har hittills i karriären avslutat alla sina motståndare förutom en och jag tror att Jonathan Wilson blir en perfekt debutmatch för honom.

Piechota har ett ruggigt groundgame med fem tidigare submissionsegrar och får han Wilson, som kommer till matchen med två raka förluster, till marken kan han lätt ta hem matchen via submission. Wilson behöver en seger och måste släppa loss sina nävar mot Piechota för att ha en chans här.

Vinnare: Oskar Piechota via submission (odds: 3.35).

Lina Länsberg vs. Aspen Ladd

Ashah Tafari

Efter en brutal förlust mot en av världens bästa kvinnliga MMA-fighters och en kontroversiell återkomst till vinstkolumnen, ställs den svenska bantamviktaren Lina Länsberg nu mot obesegrade Aspen Ladd.

Givetvis hoppas jag på en vinst för “Elbow Queen”, men hjärnan säger att den 13 år yngre UFC-debutanten kommer fortsätta sin segersvit.

Jag tror att Ladd kommer finna viss framgång ståendes, lyckas få ner Länsberg och kontrollera henne med sin starkare brottning, samt eventuellt själv få in en och annan armbåge innan domslutsvinsten blir ett faktum efter tre ronder.

Vinnare: Aspen Ladd via domslut (odds: 1.37).

Matias Andres

Lina Länsberg går sin tredje match i organisationen då hon tar sig an UFC-debutanten Aspen Ladd. Obesegrade Ladd har spenderat hela sin karriär i Invicta FC och har avslutat fyra av sina fem motståndare. Hon har en aggressiv stil och fortsätter alltid att pressa framåt med imponerande kombinationer.

Länsberg kommer tidigt att behöva stoppa Ladd och inte ge henne det självförtroende eller utrymme som debutanten behöver för att vinna matchen.

Ladd har dock en bra haka och bra på mattan så Linas chans kommer definitivt vara i början av matchen där hon kan utnyttja sin oktagon-erfarenhet och skada Ladd tidigt. Jag har dock svårt att se att Länsberg lyckas avsluta Ladd och därför tror jag på en domslutvinst för debutanten.

Vinnare: Aspen Ladd via domslut (odds: 1.37).

Stefan Romare

Länsberg såg otroligt taggad och redo ut på invägningen medan Aspen Ladd verkade ha problem med vikten och var den som vägde in sist. Hon fick ta av sig alla kläder för att klara vikten och det var även snack om att hon skulle behöva klippa håret, vilket hon i slutändan inte behövde.

Länsberg verkar ha återhämtat sig från den tuffa matchen mot Pudilova och är nog redo för ytterligare en tuff match imorgon. Jag tror att detta är Linas match.

Vinnare: Lina Länsberg via domslut (odds: 3.30).

Johan Taliercio

Lina ställs återigen inför ett tufft test i oktagonen då hon tar sig an den obesegrade talangen Aspen Ladd. 22-årige Ladd gör sin UFC-debut mot Länsberg och är hittills i sin karriär obesegrad med fem raka vinster i Invicta FC, den enda organisation hon hittills tävlat i.

Jag tror att detta blir en svår uppgift för Länsberg, som visade på ganska dålig kondition i sitt senaste möte som slutade med en kontroversiell vinst efter tre ronder. Ladd har tidigare visat att hon kan ta smällar och jag har svårt att se “Elbow Queen” ta hem en seger via knock. Däremot tror jag att matchen kommer att gå ut alla tre ronder, och den här gången förlorar Lina tyvärr domslutet.

Vinnare: Aspen Ladd via domslut (odds: 1.37).

RELATERAT: UFC Gdansk: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!

Hur ser dina tips ut?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 118

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...