Redaktionstipset: UFC Fight Night 119: Machida vs. Brunson

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Sao Paulo!

Under lördagsnatten går UFC Fight Night 119: Machida vs. Brunson (även kallad UFC Sao Paulo) av stapeln i Sao Paulo, Brasilien.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.

LÄS MER: UFC Fight Night 119: Machida vs. Brunson – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Derek Brunson vs. Lyoto Machida

Ashah Tafari

Lyoto Machida kommer äntligen göra comeback och välkomnas nu tillbaka till buren av Derek Brunson, i vad som ser ut att bli en spännande match. Brunsons brottning och slagkraft kan bli problem för Machida. Men likväl kan “The Dragons” goda tajming, bättre teknik och plötsliga sparkar bli svårhanterligt för Brunson.

Trots oddsen håller jag Machida som favorit här. Även om Brunson kan säkra en och annan rond med nedtagningar, så tror jag inte att hans brottning kommer hålla hela vägen till en vinst. Och ståendes misstänker jag att han kommer att bli för vårdslös och därmed lämna sig öppen för Machidas kontringar.

Antingen tar Machida hem domslutet efter full tid, eller också så får han ett tillräckligt bra läge för att säkra en ny knockoutvinst. Jag tror (och hoppas) på det sistnämnda scenariot – något säger mig att att “The Dragon” vinner med en huvudspark.

Vinnare: Lyoto Machida via T/KO (odds: 3.36).

Matias Andres

Äntligen är ”The Dragon” tillbaka i buren, dock så önskar jag att de inte hade varit mot en farlig motståndare som Derek Brunson. ”The Law” Brunson har gått elva matcher sedan han debuterade för UFC och han har vunnit nio av dem (Han vann mot Silva, inget snack om saken). Inte nog med det, Brunson fortsätter att utvecklas och har knockat ut motståndare på rullande band, något som inte talar till Machidas fördel.

Jag tror mycket kommer att hänga på den respekt som Brunson visar Machida. I matchen mot Whittaker var han alldeles för vårdslös och mot Silva gav han ”The Spider” för mycket utrymme, jag tror inte han tänker göra samma misstag igen.

Vinnare: Derek Brunson via T/KO (odds: 2.03).

Stefan Romare

Machida kommer tillbaka från en lång avstängning där han själv påstår att han utvecklats mycket. Jag tror dock att father time har kommit ifatt Machida som kommer få en jobbig kväll mot den snabba och explosiva Brunson. Brunson har en giftig vänsterhand och träffar han Machida med den kan det bli en kort natt för Machida.

Vinnare: Derek Brunson via T/KO (odds: 2.03).

Johan Taliercio

Derek Brunson kommer till matchen med en övertygande KO-seger mot Dan Kelly i bagaget. Dessförinnan förlorade han via ett kontroversiellt domslut mot Anderson Silva och via KO mot interim-mästaren Robert Whittaker. Jag tror att Brunson har stora möjligheter att säkra en seger mot Lyoto Machida: brassen har inte gått match på över två år och det kändes redan innan uppehållet som att “The Dragon” var på nedgång.

Machida är ofta väldigt rörlig och svår att ta ner på marken, men lyckas Brunson med det kan matchen ta slut ganska fort. Jag hoppas att jag har fel – men jag tror att Brunson tar hem matchen via knockout i den andra eller tredje ronden.

Vinnare: Derek Brunson via T/KO (odds: 2.03).

Demian Maia vs. Colby Covington

Ashah Tafari

Colby Covington har varit högljudd utan några större meriter att backa upp snacket med. Nu har han möjligheten att säkra sin plats i toppen med en vinst över Demian Maia – något som dock är lättare sagt än gjort.

Även om Covington troligtvis är den bättre strikern så ser jag denna match hamna på mattan – och där är jag övertygad om att Maia kommer vara den som är i kontroll. Om Warley Alves kan få Covington att klappa ser jag ingen rimlig anledning till att inte Maia skulle kunna göra detsamma.

Vinnare: Demian Maia via submission (odds: 3.55).

Matias Andres

Man kan säga vad man vill om Colby Covington men sanningen är att hans resultat talar för sig själva. 29-åringen har endast en förlust i sin professionella karriär och har numera fyra raka segrar inom UFC. Han är en av de fighters som tidigt fått möjligheten att tävla i UFC och med ett starkt gym i ryggen så finns det mycket som talar för den pratglada ”Chaos” Covington.

Demian Maia är dock en specialist av rang och faktum är att Covingtons styrka i brottning spelar i händerna på brasilianaren. Covington har sagt att han tänker strypa ut Maia och det hade minst sagt varit intressant att se om han lyckas. Viktigt att tänka på är att Covington är träningspartner med Masvidal och vi såg alla hur det gick när ”Gamebred” mötte Maia. Covington är dock inte lika vass stående och jag tror definitivt han tagit sig vatten över huvudet den här gången.

Vinnare: Demian Maia via submission (odds: 3.55).

Stefan Romare

Covingtons självförtroende är verkligen på topp just nu. Han påstår att han ska submitta Maia men jag tror att hans största chans ligger i att hålla det stående och inte låta Maia ta matchen till sin värld. Ska Covington trots allt utmana ödet och grapplas med Maia så kan det bli en kort natt för ”Chaos”.

Vinnare: Colby Covington via T/KO (odds: 5.55).

Johan Taliercio

Covington är en typisk wrestler och Maia har inte haft några problem med att submitta liknande motståndare för ut. BJJ-experten är 4-1 i sina senaste matcher men kommer från en fruktansvärt tråkig förlust i titelmatchen mot Tyron Woodley, som han förgäves försökte plocka ned under fem ronder.

Covington kommer till fighten mot Maia med vind i ryggen och fyra raka segrar och hoppas att en seger via avslut kan föra honom till en titelmatch, men jag tror att Maia presenterar en för tuff utmaning för honom.

Vinnare: Demian Maia via submission (odds: 3.55).

Pedro Munhoz vs. Rob Font

Ashah Tafari

Pedro Munhoz vs. Rob Font är en spännande match mellan två talangfulla bantamviktare, som jag tror kommer bli jämn in i det sista. Munhoz har fördelen på mattan medan Font är den bättre strikern – och Font har dessutom ett väsentligt längd – och räckviddsövertag.

Just det fysiska övertaget tror jag kommer bli det avgörande då det gör det lättare för Font att diktera avståndet och straffa Munhoz när han kommer för nära. Munhoz må finna framgång stundvis men efter tre ronder tror jag att Font har fått tillräckligt gjort för att tilldelas domslutsvinsten.

Vinnare: Rob Font via domslut (odds: 2.73).

Matias Andres

Pedro Munhoz vs. Rob Font är ytterligare en match som man inte bör missa. Båda kämparna dryper av potential och jag hade helst velat se dem ryka ihop vid ett senare tillfälle.

Font har sett otroligt vass ut i sina två senaste matcher och har dessutom en betydligt längre räckvidd på 17 cm (!) till sin fördel. Även utan räckvidden hade jag lutat åt Font som jag anser är en mer komplett fighter med en ljus framtid inom bantamviktsklassen.

Vinnare: Rob Font via T/KO (odds: 2.93).

Stefan Romare

Två explosiva bantamviktare som båda är rankade i topp 15. Vinnaren av denna match tar sig förmodligen upp i topp-10 rankingen och vidare mot större matcher. Båda har många goda kvalitéer men av någon anledning får jag en känsla av att Pedro Munhoz vinner.

Vinnare: Pedro Munhoz via domslut (odds: 3.73).

Johan Taliercio

Två rankade bantamviktare gör upp i en match som är av stor betydelse för deras framtida titeldrömmar. Font är en duktig teknisk striker och BJJ-experten Munhoz kommer att få svårt att få ned honom utan att ta en hel del skada på vägen. Munhoz har på den senaste tiden försökt förbättra sina egna striking-färdigheter men kan inte mäta sig med Font än vilket jag tror kommer bli avgörande i den här matchen. Jag räknar med att Font tar hem matchen via domslut.

Vinnare: Rob Font via domslut (odds: 2.73).

Francisco Trinaldo vs. Jim Miller

Ashah Tafari

Francisco Trinaldo vs. Jim Miller är en riktigt spännande och svårtippad lättviktsdrabbning som kan komma att bli en av galans bästa matcher. Miller är en fighter som jag gillar starkt, vilket har fått mig att tippa med hjärtat snarare än hjärnan i hans senaste matcher – ett misstag som jag inte tänker göra igen.

Det kommer troligtvis bli väldigt jämnt men alla ronder börjar ståendes och där lär Trinaldo onekligen få mest uträttat. Miller kan finna mer framgång om han lyckas ta matchen till marken men det lär inte bli helt lätt.

Även om jag hoppas på en vinst för Miller så tror jag på en domslutsvinst för Trinaldo här.

Vinnare: Francisco Trinaldo via domslut (odds: 2.65).

Matias Andres

Det är tråkigt att Jim Miller inte får den uppskattning han behöver men tyvärr dras han nu med två raka förluster mot toppmotstånd. Francisco Trinaldo är inte alls på samma tekniska nivå som Pettis och Poirier (Millers senaste motståndare) men bjuder ändå på en obarmhärtig jävlar anamma som Miller kan känna igen sig i.

Det här kan komma att bli en av kvällens positiva överraskningar men i slutändan tror jag att Trinaldo kommer pressa på och slutligen återvända till vinstkolumnen med ännu en imponerande seger över en mycket farlig motståndare.

Vinnare: Francisco Trinaldo via domslut (odds: 2.65).

Stefan Romare

Två veteraner i lättviktsdivisionen möts i en intressant match. Muay Thai mot BJJ. Millers kombination av brottning och BJJ blir nog jobbig för ”Massaranduba” trots att han arbetat hårt på sitt nedtagningsförsvar och BJJ-försvar. Jag tror att Miller är för skillad för Trinaldo, som inte kommer att kunna stoppa Millers gifta BJJ.

Vinnare: Jim Miller via submission (odds: 6.76).

Johan Taliercio

Den sexfaldige Fight of The Night-vinnaren Jim Miller brukar alltid vara spännande att se och han tar sig nu an Trinaldo som innan han förlorade mot Kevin Lee i sin senaste match hade tagit hem sju raka vinster i UFC. Jag har svårt att se något annat resultat än att 39-årige Trinaldo säkrar en seger mot Miller, som förlorat två raka domslut mot Anthony Pettis och Dustin Poirier. Miller har dock bara en knockoutförlust genom karriären (mot “Cowboy” för tre år sedan) så jag räknar med att han håller ut tre ronder och bjuder på en bra fight som vanligt.

Vinnare: Francisco Trinaldo via domslut (odds: 2.65).

Thiago Santos vs. Jack Hermansson

Ashah Tafari

Den Norge-baserade svensken Jack Hermansson har nu chansen att slå sig in i mellanviktens topp 15, när han ställs mot den tuffe strikern Thiago Santos. En riktigt jämn matchning som är väldigt spännande – inte minst för alla svenskar och norrmän.

Hermansson har i sina senaste två matcher visat att han är bland de bästa i hela UFC när det kommer till toppkontroll och ground and pound. Dessutom har han också väldigt bra rörelse och fotarbete – något som kan få Santos att missa och öppna upp för nedtagningar.

Denna gång kommer nog inte avslutet lika snabbt som i hans senaste framträdanden, men förr eller senare tror jag ändå att “The Joker” får till ett nytt avslut med sina brutala slag på marken.

Vinnare: Jack Hermansson via T/KO (odds: 3.19).

Matias Andres

Jack Hermansson har visat att han tillhör toppskiktet och äntligen får han en motståndare som kan komma att fungera som en springbräda till rankingen. Thiago Santos är dock långt ifrån en fighter som tänker låta svensken gå hem med vinsten utan ett rejält krig. Santos har kraften men Hermansson har sin snabbhet och har dessutom en riktigt grym ground-and-pound.

Jag tror Hermansson kommer mjuka upp brasilianaren men istället för att riskera en knockoutförlust så bör han ta ta matchen till marken och frustrera brasilianaren. Avslutet kommer komma i sent i andra ronden eller i tredje.

Vinnare: Jack Hermansson via T/KO (odds: 3.19).

Stefan Romare

Jack Hermansson imponerade på mig i sin senaste match mot Bradley Scott och även matchen innan mot Nicholson. Hermansson har otrolig ground and pound som kan ge Santos problem om han låter Hermansson få en nedtagning. Hermansson får akta sig ståendes då Santos har otroligt mycket power.

Vinnare: Jack Hermansson via T/KO (odds: 3.19).

Johan Taliercio

Hermansson ställs inför sitt största test hittills när han tar sig an den kraftfulle strikern Thiago Santos på bortaplan. Det här kan bli en riktigt tuff tillställning och förhoppningsvis kan Hermansson få ner Santos på marken där han är väldigt stark. Svensken har sett riktigt bra ut i sina senaste matcher och förhoppningsvis blir inte Santos hemmaövertag alltför påtagligt.

Det gäller att “The Joker” håller sig undan Santos bomber och tar hem en seger genom att kontrollera brassen på marken och regna ner slag ovanifrån. Gör han det kan det bli en trevlig kväll för oss svenskar – och med tanke på det han visat upp i sina senaste fighter ser jag detta som en stor möjlighet.

Vinnare: Jack Hermansson via T/KO (odds: 3.19).

John Lineker vs. Marlon Vera

Ashah Tafari

Marlon Vera har ett stort längd – och räckviddsövertag mot topprankade John Lineker. Möjligen kan han också vara snäppet bättre i grapplingen. Men rent kvalitetsmässigt i strikingen är den som natt och dag.

Lineker bör med enkelhet kunna ta sig in på insidan och träffa Vera med sina stenhårda slagkombinationer. Och när “Hands of Stone” träffar sina motståndare tenderar de att falla.

Detta är en väldigt ologisk matchning rent rankingmässigt och Vera har mycket att vinna. Men jag tror inte att Lineker kommer tillåta någon skräll, utan snarare studsa tillbaka till segerspåret med en tidig knockoutvinst.

Vinnare: John Lineker via T/KO (odds: 1.92).

Matias Andres

Det känns som att jag är en av de få som faktiskt ger Marlon Vera en chans att vinna den här matchen. Att Lineker är både mer erfaren och har mer kraft i nävarna är det inget snack om saken men Vera har visat sig vara en fighter som klarar av att hålla huvudet kallt och leverera när det väl gäller. Om Vera lyckas hålla sig borta från att plantera fötterna och istället plockar isär Lineker från utsidan så kan vinsten mycket väl bli hans. Om inte så är chansen stor att vi får se ännu en knockout-vinst för ”Hands of Stone” Lineker.

Vinnare: Marlon Vera via domslut (odds: 7.36).

Stefan Romare

Båda två är duktiga ståendes men Lineker är mycket mer plattfotad och inte så varierad i sin attack. Vera är mer på tårna och är rörlig och attackerar från olika vinklar. Som jag sa i podcasten tror jag att om Vera använder sin räckvidd och rörlighet, front kicks och jabbar så kan han definitivt besegra Lineker.

Träffar Lineker ett enda slag är det god natt Vera.

Vinnare: Marlon Vera via domslut (odds: 7.36).

Johan Taliercio

Jag har räknat ut Marlon “Chito” Vera många gånger förut, något som jag vägrar göra igen. John Lineker är en oerhört kompetent MMA-utövare och såg otroligt stark ut tills han mötte forne mästaren TJ Dillashaw i sin senaste match för drygt ett år sedan. Ett bra tag har passerat sedan dess och jag kan nästan lova att Vera kommer att bjuda upp till match. Jag tycker tvärtemot många andra att den här matchen är oerhört svårtippad men väljer ändå att sticka ut näsan och säga att Vera tar hem ett treronderskrig via domslut.

Vinnare: Marlon Vera via domslut (odds: 7.36).

RELATERAT: UFC Sao Paulo: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!

Hur ser dina tips ut?

OHMNYTT

Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 119

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara