Redaktionstipset: UFC Fight Night 120: Poirier vs. Pettis

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Norfolk!

Under lördagsnatten är det dags för UFC Fight Night 120: Poirier vs. Pettis (även kallad UFC Norfolk), som går av stapeln i Norfolk, Virginia.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.

RELATERAT: UFC Fight Night 120: Poirier vs. Pettis – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Dustin Poirier vs. Anthony Pettis

Ashah Tafari

Dustin Poirier gjorde väldigt bra ifrån sig men blev tyvärr snuvad på vinsten när han mötte Eddie Alvarez, som skickade iväg ett par otillåtna knän varpå matchen slutade i en No Contest. Nu får “The Diamond” en ny chans att besegra en tidigare mästare, då han ställs mot Anthony Pettis.

“Showtime” har vunnit två av sina tre senaste matcher – men är dock 2-4 i sina senaste sex matcher. De senaste nederlagen har visserligen uteslutande kommit mot topprankat motstånd – men jag tycker ändå att man har kunnat se honom dala i karriären på sistone.

Poirier kan man inte säga detsamma om. Bortsett från när han blev prickad och knockad av Michael Johnson har han gått från klarhet till klarhet och trots att han är knapp underdog tror jag att han kommer ta hem detta. Jag går faktiskt så långt att jag tippar på en knockoutvinst för Poirier, även om det inledningsvis lär bli hyfsat jämnt.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 3.53).

Matias Andres

Dustin Poirier tar sig an sin andra före detta mästare i rad då han möter Anthony “Showtime” Pettis i kvällens huvudmatch. Det är en intressant matchning som säkerligen kommer hålla sig ståendes. Jag ser dem relativt likställda när det kommer till boxning men Pettis sparkar är på en högre nivå och speciellt hans kroppsspark kan komma att göra den stora skillnaden i denna femrondare. Pettis har tidigare tränat och gått femrondare och det tror jag kommer att visa sig när han attackerar kroppen. Detta kommer definitivt att bli en jämn match men jag tror Pettis än en gång visar varför han hör hemma i toppskiktet av divisionen.

Vinnare: Anthony Pettis via domslut (odds: 4.87).

Stefan Romare

Detta kommer att bli en grym match mellan två av mina favoritfighters. Jag har varit ett superfan av Anthony Pettis sedan hans unga dagar i WEC, där han gav organisationen det bästa slut man någonsin kan önska på deras sista gala.

Poirier har sett livsfarlig ut sedan han gick upp en viktklass till lättvikt. I sin senaste match dominerade han Eddie Alvarez, tills de sista sekunderna innan domaren förklarade matchen en ”No Contest”.

Pettis imponerade inte på mig i sin återkomst till lättvikt mot Jim Miller och Poirier är ett par snäpp vassare än Miller. Hade det varit tre ronder kanske jag hade satsat på Pettis, men jag tror att Poiriers kondition är bättre och han har mer kraft i slagen.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 3.53).

Johan Taliercio

Det här är en riktigt spännande huvudmatch i lättviktens toppskikt. Den forne mästaren Pettis kommer till matchen med en strålande återkomst till divisionen i ryggen då han besegrade Jim Miller i överlägsen stil på UFC 213 i somras. Det här blir också den andra gången i rad som Poirier tar sig an en tidigare mästare – hans senaste fight slutade i no contest mot Eddie Alvarez efter att han fått käka otillåtna knän. Poirier har senare berättat att han ville ha en rematch mot Alvarez före ett möte mot Pettis, men nu står vi här med en annan toppmatch som är väldigt svår att förutspå.

Poirier är ett perfekt test för Pettis för att avgöra om han är kapabel till att fightas för titeln. Detsamma gäller Poirier som genom en seger mot Pettis skulle ta en tung skalp. Jag tror dock att Pettis vinner så länge han kommer till matchen med en utarbetad gameplan och rätt motivation.

Vinnare: Anthony Pettis via domslut (odds: 4.87).

Matt Brown vs. Diego Sanchez

Ashah Tafari

I vad som ser ut att bli hans sista match i karriären kliver Matt Brown in i buren mot den första The Ultimate Fighter-vinnaren någonsin – Diego Sanchez, som återvänder till weltervikt efter att ha gått majoriteten av sina matcher i lättvikt.

Detta är en match som för några år sedan hade varit en självklar “Fight of the Night” och visst är det möjligt att herrarna bjuder på tre ronders krig även nu. Men Sanchez har å andra sidan blivit knockad i två av sina tre senaste matcher och den långa karriären börjar tära på hakan – vilket knappast hjälps av att han nu möter en klart större motståndare än vanligt.

Inledningen lär bli skoj, men jag tror inte att Sanchez klarar så värst många slagväxlingar. Jag ser det endast som en tidsfråga innan Brown får in en tillräckligt hård träff och avslutar karriären med en knockoutvinst.

Vinnare: Matt Brown via T/KO (odds: 1.76).

Matias Andres

Matt Brown och Diego Sanchez kan komma att bjuda på ett redigt blodbad då de båda har en stil som skriker Fight of the Night. Det är åtminstone vad jag hade sagt för något år sedan, numera verkar det som att båda hakor har börjat vittras och det skulle inte förvåna mig om det blir en tidig kväll där Brown går ut med vinsten i behåll efter att ha trampat på bromsen och hållit sig mer till det tekniska än att fångas upp i ett stående krig, vilket skulle gagna Sanchez mer. Detta kan bli ett blodigt slut för Browns karriär men jag ser honom ändå som vinnare efter att röken lagt sig.

Vinnare: Matt Brown via T/KO (odds: 1.76).

Stefan Romare

“The Dream” “Lion Heart” eller det nygamla smeknamnet “The Nightmare”, som Diego Sanchez nu går under, tar sig an den odödliga Matt ”The Immortal” Brown, som förmodligen gör sin sista match i karriären. Diego har en tendens att hamna i otroligt underhållande matcher, även om de kanske inte är de mest tekniska.

Sanchez främsta vapen är hans tuffhet och BJJ. Skulle han fokusera på sin brottning mot Brown och ta ned honom, för att sedan använda sin Saulo Ribeiro-BJJ, så skulle det kunna gå vägen för Sanchez.

Tyvärr så tror jag att det kommer bli en rock ’em sock ’em robots-match vilket definitivt gynnar den naturligt större Brown. Brown är också känd för sin tuffhet men har blivit avslutad sina tre senaste matcher.

Vinnare: Matt Brown via T/KO (odds: 1.76).

Johan Taliercio

Två populära veteraner som båda har haft det tufft på sistone gör upp i galans huvudmatch när Matt Brown tar sig an Diego Sanchez i weltervikt. Brown har förlorat tre raka och fem av sina sex senaste medan Sanchez har förlorat två av sina tre senaste fighter. Men Sanchez har tävlat som lättviktare under större delen av sin karriär och har inte gått match som welterviktare på många år. Samtidigt är Brown en naturlig welterviktare och detta tror jag kommer spela en stor roll för utgången av matchen. Jag misstänker att Sanchez får det tufft att värja sig mot den större Brown.

Vinnare: Matt Brown via T/KO (odds: 1.76).

Junior Albini vs. Andrei Arlovski

Ashah Tafari

Andrei Arlovski var för två år sedan i titeldiskussionen – men nu har han istället förlorat hela fem raka matcher. Jag fortsatte länge att tro på honom med tanke på vilka toppmotståndare han faktiskt har förlorat mot, men i sin senaste match mot Marcin Tybura såg han inte alls bra ut och visade enligt mig att han inte har mycket kvar att ge.

Junior Albini är å andra sidan en hungrig talang som dessutom är enorm. Han missade till och med tungviktsgränsen när han klev upp på vågen med shorts på och tvingades näcka bakom handduken för att bli godkänd. Albini kommer från en fattig bakgrund och dundrade in i UFC när han senast kammade hem en imponerande knockoutvinst över Timothy Johnson i debuten.

Albini lär ha vinnarskallen som jag misstänker att Arlovski saknar vid det här laget – och det blir nog ännu en imponerande knockoutvinst för brasilianaren.

Vinnare: Junior Albini via T/KO (odds: 1.72).

Matias Andres

Kommer du ihåg då Joe Rogan för något år sedan pratade om Arlovskis pånyttfödelse och sade att han kanske skulle kunna slåss om titeln? Nu har “Pitbull” fem raka förluster och i helgen kommer han åka på en sjätte då han möter en snabbare och mer explosiv motståndare i Junior Albini. Om Albini fightas smart kommer han ta sin tid och låta Arlovski slå sig trött innan han avslutar hans karriär en gång för alla. Det är riktigt tråkigt att se Arlovski tillbaka i buren för jag tror inte ens han tror på sig själv längre.

Vinnare: Junior Albini via T/KO (odds: 1.72).

Stefan Romare

Andrei Arlovski har alltid varit en av mina favoriter, dock så saknar jag det långa håret, håriga bröstet och vampytänderna. När han träffade Justin Eilers med ett slag och jätten somnade på hans rygg blev jag såld.

Junior Albini är relativt okänd men kom in i UFC och avslutade sin första motståndare snabbt. Timothy Johnson är inte alls samma kaliber som Andrei Arlovski, men med fem förluster i rad (mot topprankat motstånd), känns det som att Arlovskis självförtroende är kört i botten.

Jag får en känsla av att det blir en kort natt för Arlovski.

Vinnare: Junior Albini via T/KO (odds: 1.72).

Johan Taliercio

Ett tungivktsmöte mellan en up-and-comer i Junior Albini och en ärrad veteran och före detta mästare i Andrei “The Pitbull” Arlovski. Den senare har i ärlighetens namn sett bedrövlig ut i sina senaste fem (!) raka förluster där fyra kommit via avslut. Albini däremot fick en strålande start på sin UFC-karriär när han körde över veteranen Timothy Johnson i somras och knockade honom i den första ronden.

Jag tror att den här matchen kommer blir ännu ett exempel på den generationsväxling som sporten genomgår och tyvärr blir det ännu en tråkig kväll för den 38-årige vitryssen.

Vinnare: Junior Albini via T/KO (odds: 1.72).

Nate Marquardt vs. Cezar Ferreira

Ashah Tafari

Likt ovannämnda matcher har vi här en veteran som redan borde ha avslutat sin karriär. Jag syftar förstås på Nate Marquardt, som har förlorat åtta av sina senaste elva matcher.

Cezar Ferreira kommer visserligen från en förlust, men “Mutante” – som är som bäst på marken – stod innan dess med tre raka vinster.

Man bör inte räkna bort Marquardt då han har visat på förmågan att skrälla med plötsliga knockoutvinster, samtidigt som Ferreira kan vara en aning vårdslös ståendes. Men det mesta tyder på att Ferreira kommer ta sig segrande ur detta, troligtvis efter full tid.

Vinnare: Cezar Ferreira via domslut (odds: 2.61).

Matias Andres

Det är helt galet att tänka sig att Nate Marquardt har gått över tre gånger så många professionella matcher som sin kommande motståndare Cezar Ferreira, denna gång tror jag tyvärr inte att denna faktor kommer spela till hans fördel. Marquardt har sett seg ut i sina senaste matcher och med tanke på att Ferreira har bra fotarbete och är explosiv så tror jag att detta kan komma att bli en av Marquardts sista matcher då han efter kvällen kommer att ha tre raka förluster.

Vinnare: Cezar Ferreira via domslut (odds: 2.61).

Stefan Romare

Jag har alltid sett Marquardt som en relativt stor mellanviktare. När jag fick höra att han inte bantar och till och med kan fightas i weltervikt (vilket han gjorde och avslutade mästaren Tyron Woodley i Strikeforce), blev jag minst sagt chockad.

Ferreira är en annan gigantisk herre med grym BJJ och godkänd stående. Han har nog lärt sig mycket om att springa in med händerna nere, efter att han fick smaka en högerkrok från CB Dollaway. Ferreira vill nog inte sluta som Demian Maia gjorde mot Marquardt och jag tror att Ferreira har en smart gameplan för att besegra veteranen Marquardt.

Vinnare: Cezar Ferreira via domslut (odds: 2.61).

Johan Taliercio

Nate Marquardt går match igen och kommer till mötet mot Cezar Ferreira med två raka förluster mot Sam Alvey och Vitor Belfort. Det är i ärlighetens namn inga toppmotståndare (längre) och den sex år yngre Ferreira har en fin period bakom sig med vinster mot bland annat svenske Jack Hermansson och Oluwale Bamgbose. Brassen kommer dock från en förlust via decision mot Elias Theodorou i sin senaste och lär vara duktigt revanschsugen mot Marquardt.

“The Great” har sett långsammare ut ju längre åren har gått, och även fast Ferreira inte borde underskatta veteranen så har jag svårt att se ett annat resultat än en tredje torsk i rad för Marquardt.

Vinnare: Cezar Ferreira via domslut (odds: 2.61).

Raphael Assuncao vs. Matthew Lopez

Ashah Tafari

I en spännande bantamviktsdrabbning får vi se en härdad veteran mot en ung talang, där Raphael Assuncao tar sig an Mathew Lopez.

Trots den stora skillnaden i erfarenhet och ranking så tror jag att denna match blir jämnare än vad många förväntar sig. Jag lutade faktiskt åt Lopez, men faktumet att han missade vikten får mig att ifrågasätta hur pass väl förberedd han är. Och mot en veteran som Assuncao gäller det att vara på topp.

Nu tippar jag istället på att Assuncao lyckas göra nog ståendes samt mixa in nedtagningar och grappling för att så småningom trötta ut Lopez och kamma hem en domslutsvinst.

Vinnare: Raphael Assuncao via domslut (odds: 1.82).

Matias Andres

Sedan Assuncao bytte till bantamvikt har han endast förlorat en match av tio och den kom mot den regerande mästaren Dillashaw. Han möter en intressant utmaning i Matthew Lopez som i sin senaste match brutaliserade Johny Eduardo. Jag tror dock att Lopez i denna match har tagit sig vatten över huvudet och att hans stundtals vårdslösa stil kommer att kosta honom matchen då Assuncao är mer kalkylerad, erfaren och pricksäker.

Vinnare: Raphael Assuncao via domslut (odds: 1.82).

Stefan Romare

Raphael Assuncao har varit topprankad i bantamvikt länge och har en vinst över mästaren Dillashaw. Matthew Lopez UFC-karriär började med en förlust mot Rani Yahya (hans första professionella förlust), men han följde upp det med två imponerande vinster mot Johnny Eduardo och Mitch Gagnon.

Med tanke på att Lopez missade vikten och att Assuncao är en veteran så väljer jag att lägga min slant på Assuncao, som jag tror vinner en snoozefest.

Vinnare: Raphael Assuncao via domslut (odds: 1.82).

Johan Taliercio

Assuncao är stekhet just nu och kommer från två raka vinster mot Marlon Moraes och Aljamain Sterling. Brassen är känd för sin BJJ och rankas som #4 i UFC:s officiella bantamviktsranking. Lopez har själv klättrat upp för rankingen på sistone med två raka vinster sedan han förlorade sin UFC-debut mot Rani Yahya.

Lopez gör klokt i att försöka stå med Assuncao och inte utsätta sig för några risker på marken och lyckas han med det har han en chans att vinna – men jag tror ändå att Assuncao är på en aning för hög nivå. Matchen slutar i en seger för Assuncao via domslut.

Vinnare: Raphael Assuncao via domslut (odds: 1.82).

Joe Lauzon vs. Clay Guida

Ashah Tafari

I huvudkortets första match är det lite “blast from the past” när två UFC-veteraner i form av Joe Lauzon och Clay Guida drabbar samman. Bägge två har haft det rätt tufft på sistone, även om Guida faktiskt kommer från en poängvinst i sin senaste match.

Detta är en extremt svårtippad match som mycket väl kan bli galans “Fight of the Night”. Den stora frågan enligt mig är om Guida kommer lyckas styra matchen med sin brottning – eller om Lauzon kan bli framgångsrik och hitta lägen i grapplingen.

Jag har velat fram och tillbaka en hel del men i slutändan väljer jag att tro på det sistnämnda scenariot. Guida har åtta submissionförluster och det lär bli ännu en i denna match, mot en så pass vass jiu-jitsu-specialist som Lauzon.

Vinnare: Joe Lauzon via submission (odds: 4.56).

Matias Andres

Det känns som att många förbiser Clay Guida för att han ger ifrån sig ett något oseriöst intryck med sitt långa hår och högljudda rapningar i buren. Låt oss dock inte glömma att “The Carpenter” har vinster över de före detta mästarna Anthony Pettis och Rafael dos Anjos samt den topprankade Nate Diaz. I matchen mot Joe Lauzon är han helt riktigt favorit och jag tror att Guidas ettriga stil och galna cardio kommer bli för mycket för Lauzon som oftast saktar ned i de senare ronderna.

Vinnare: Clay Guida via domslut (odds: 2.52).

Stefan Romare

Stor chans att denna match blir fight of the night! Lauzon har fler fight-night-bonusar än någon annan i UFC. Han möter en tuff veteran i Guida som gillar att vara party pooper och stoppa hype trains.

Guida som bor i en husbil utan för Jackson-Wink bör ha utvecklats under sin tid där men är nog både för gammal och för långsam för Lauzon. Guida är otroligt grym i scrambles men det är också där som Lauzon hittar sina öppningar.

Lauzon själv sade att han inte tänkte ge Guida chansen att göra detta till en fight of the night, vilket får mig att tro att han har ett avslut i rockärmen.

Vinnare: Joe Lauzon via submission (odds: 4.56).

Johan Taliercio

Två UFC-veteraner gör upp i en spännande och jämn match på förhand och jag hoppas att vi får se på fyrverkerier. Båda herrar är kända för att kunna bjuda upp till dans och den avgörande faktorn i den här matchen tror jag blir Lauzons övertag i längd och räckvidd.

Guida har en aggressiv brottarstil och lyckas Lauzon utnyttja sina fördelar och bestraffa Guida när han närmar sig tror jag att han står som segrare efter tre ronder.

Vinnare: Joe Lauzon via domslut (odds: 3.36).

RELATERAT: UFC Norfolk: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!

Ashah i ledning efter UFC 217

Såhär ser ställningen ut i Redaktionstipset sedan den femte augusti, då Ashah, Matias, Stefan och Johan började dela med sig av sina tipsrader inför varje UFC-gala:

1. Ashah Tafari: 32 rätt, 16 fel

2. Stefan Romare: 31 rätt, 17 fel

2. Johan Taliercio: 31 rätt, 17 fel

2. Matias Andres: 31 rätt, 17 fel


Den här artikeln publicerades ursprungligen på MMAnytt.se den tionde november klockan 23.00.


Hur ser dina tips ut inför denna storgala?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 120

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara