Fabricio Werdum kallade Covington en fegis i sin intervju efter vinsten mot Tybura

Redaktionstipset: UFC Fight Night 121: Werdum vs. Tybura

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Sydney!

I natt är det dags för UFC Fight Night 121: Werdum vs. Tybura (även kallad UFC Sydney), som går av Sydney, Australien.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.

RELATERAT: UFC Fight Night 121: Werdum vs. Tybura – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Fabricio Werdum vs. Marcin Tybura

Ashah Tafari

Marcin Tybura är en uppkommande fighter som har lyckats leverera en del fina vinster i UFC. Polacken har dock inte någon i klass med Fabricio Werdum, som jag tror blir en alldeles för utamaning för honom.

Werdum må ha passerat 40-strecket, men den forne tungviktsmästaren är fortfarande en av divisionens farligaste och högst rankade fighters. Ståendes må Tybura finna viss framgång, men det lär inte dröja länge innan Werdum får ner matchen till mattan – där klasskillnaden kommer vara tydlig.

Vinnare: Fabricio Werdum via submission (odds: 2.35).

Matias Andres

Marcin Tybura får en rejäl chans att visa vad han går för då han istället för Mark Hunt möter den före detta tungviktsmästaren Fabricio Werdum. Dock så tror jag inte att förändringen spelar till hans fördel då Hunt hade hållit matchen stående medan Werdum med största sannolikhet kommer att ta ned honom för att minimera risken att bli knockad.

Med fem ronder att arbeta med så ser jag en väldigt liten chans i att Tybura tar hem vinsten, speciellt då han i tidigare matcher slitit med sin kondition. Tybura bästa chans kommer vara i början av varje rond men Werdum har lärt sig att vara konservativ efter titelförlusten mot Miocic.

Vinnare: Fabricio Werdum via submission (odds: 2.35).

Stefan Romare

Tybura gjorde sin UFC-debut och förlorade mot Tim Johnson. Johnson är inte ens rankad längre i en extremt tunn tungviktsdivision. Tybura har dock tre vinster i rad, nu senast mot Andrei Arlovski.

Werdum är dock ett par snäpp vassare och har redan värmt upp i och med konfrontationen med Colby Covington. Werdum borde ta matchen ganska enkelt.

Vinnare: Fabricio Werdum via submission (odds: 2.35).

Johan Taliercio

Jag tror att den forne mästaren Werdum har det som krävs för att besegra Tybura tämligen enkelt. BJJ-mästaren kommer inte att ha några problem med att hantera Tyburas groundgame och är tillräckligt vass stående för att mäta sig med polacken. Det enda som rimligtvis talar för Tybura enligt mig är den stora åldersskillnaden på åtta år – Tybura är 32 år gammal medan Werdum hunnit fylla fyrtio.

Jag tror att Tybura får det tufft mot ”Vai Cavalo” som tar hem en ganska enkel seger, antagligen via avslut eftersom det handlar om fem ronder.

Vinnare: Fabricio Werdum via submission (odds: 2.35).

Bec Rawlings vs. Jessica-Rose Clark

Ashah Tafari

Sett till deras matchfacit är Bec Rawlings vs. Jessica-Rose Clark en jämn matchning mellan två hemmafighters, men “Rowdy” har dock betydligt mer erfarenhet mot toppmotstånd – medan “Jessy Jess” gör sin UFC-debut på kort varsel.

Rawlings rutin och ordentliga förberedelser lär bli den avgörande faktorn här. Den tidigare The Ultimate Fighter 20-deltagaren lär även se bättre ut än tidigare nu när hon fightas i flugvikt, som utan tvekan verkar vara hennes rätta viktklass. Jag tror vi kommer få se en match som mestadels utspelar sig ståendes, där Rawlings lyckas göra nog för att vinna ett domslut efter full tid.

Vinnare: Bec Rawlings via domslut (odds: 2.43).

Matias Andres

Bec Rawlings tar sig an UFC-debutanten Jessy Rose-Clark i kvällens delade huvudmatch och enda anledningen jag kan komma på är att båda är australienskor.

Rawlings är 2-4 i sina senaste sex matcher men gör nu sin flugviktsdebut i hopp om att blåsa nytt liv i karriären. Rawlings har sett helt okej ut i sina matcher men har definitivt mött mer talangfullt motstånd. Mot nykomlingen Rose-Clark tror jag dock att hon kommer få visa sina förmågor, speciellt stående.

Vinnare: Bec Rawlings via domslut (odds: 2.43).

Stefan Romare

Clark har endast förlorat via domslut mot genomsnittligt motstånd. Rawlings ser mycket hälsosammare ut i flugviktsklassen och ser ut att ha ”the fire” igen.

Clark har förlorat mot Pannie Kianzad och Sarah Kaufman bland andra och jag gissar att nästa förlust kommer mot Bec Rawlings.

Vinnare: Bec Rawlings via domslut (odds: 2.43).

Johan Taliercio

Duktige boxaren Bec Rawlings kommer till matchen i ett läge där hon måste vinna då hon har ett record på 7-6 och två raka förluster. Hon tar sig an debutanten Clark – ersättare för skadade Joanne Calderwood – som inte blir någon lätt match.

Det här blir dock ett perfekt tillfälle för Rawlings att ta sig tillbaka på vinnande vägar och jag tror att hon tar hem segern, om inte annat för att hon är den som har mest att förlora.

Vinnare: Bec Rawlings via domslut (odds: 2.43).

Tim Means vs. Belal Muhammad

Ashah Tafari

Tim Means vs. Belal Muhammad är en spännande welterviktsdrabbning som mycket väl skulle kunna bli galans “Fight of the Night”, då jag misstänker att vi kommer få se ett stående krig.

I slutändan känner jag att Means är den snäppet bättre fightern här som lär vara i kontroll större delen av tiden och hitta mest framgång i slagväxlingarna. Muhammad kan bli svår att knocka, men Means slår riktigt hårt och jag väljer ändå att tippa på att “The Dirty Bird” lyckas säkra avslutet en bit in i matchen.

Vinnare: Tim Means via T/KO (odds: 2.62).

Matias Andres

Tim Means vs. Belal Muhammad är ännu en intressant matchning som jag tror många förbiser på grund av att deras namn ännu inte väger särskilt tungt. Båda är dock riktiga krigare som aldrig slutar attackera och som dessutom håller ett högt tempo.

Här tror jag att skillnaden i längd och räckvidd kommer att spela en avgörande roll då Means är 10 cm längre och dessutom vet hur man utnyttjar sin räckvidd på ett effektivt sätt. Det kommer bli en frustrerande kväll för Muhammad.

Vinnare: Tim Means via T/KO (odds: 2.62).

Stefan Romare

En intressant match mellan två tuffa welterviktare. Means kommer från en domslutsvinst mot Alex Garcia medan Muhammad har två raka domslutsvinster mot Randy Brown och Jordan Mein.

Muhammad är yngre och har ett bättre matchfacit och Means ser ut att va på nedgång. Muhammad kan använda sin brottning för att undvika Means giftiga armbågar.

Vinnare: Belal Muhammad via domslut (odds: 3.35).

Johan Taliercio

I mötet mellan Tim Means och Belal Muhammad hoppas jag att vi får se fyrverkerier – båda två är fighters som går konstant framåt och inte ger sig i första taget.

Det är ett möte mellan två duktiga tekniska strikers där Muhammad kommer med två fina vinster i bagaget och verkar vara i storform. Jag tror ändå att matchen slutar i en seger för Tim Means, som jag anser är snäppet vassare ståendes.

Vinnare: Tim Means via domslut (odds: 2.99).

Jake Matthews vs. Bojan Velickovic

Ashah Tafari

Jake Mathews vs. Bojan Velickovic är en spännande och jämn match mellan två unga welterviktare. Velickovic är fem år äldre, har mer erfarenhet och är van att tävla i weltervikten – medan hemmafavoriten Matthews tar klivet upp efter att tidigare ha tävlat som lättviktare.

Matthews är knapp oddsfavorit, men även om detta är en svårtippad match så lutar jag åt Velickovic. Bägge fighters är kompetenta ståendes liksom på marken och det lär bli en tuff kamp rakt igenom, men efter tre ronder tror jag att “Serbian Steel” – som har storleksövertaget – kommer ha gjort nog för att tilldelas poängvinsten.

Vinnare: Bojan Velickovic via domslut (odds: 2.67).

Matias Andres

Matchen mellan Jake Matthews och Bojan Velickovic är en intressant matchning som kan komma att bjuda på en bra match bland två fighters med potential. Du kanske kommer ihåg Velickovic från hans senaste match mot Darren Till men trots att det slutade med förlust så visade 28-åringen att han har många attacker i sin arsenal och dessutom har en haka som heter duga.

Velickovic kommer att vara den längre fighter med en längre reach och jag tror att hans fotarbete kommer att göra all skillnad då han kommer hålla Matthews på avstånd och ta isär den 23-åriga Australienaren.

Vinnare: Bojan Velickovic via domslut (odds: 2.67).

Stefan Romare

Matthews kommer från två raka förluster vilket gör honom extra farlig. Velickovic förlorade senast mo Darren Till på domslut i en match som inte var helt ojämn. Velickovic har även knockat svensken Nico Muske i Stockholm.

Med tanke på Velickovics prestation mot Till tror jag att han blir för mycket för ”The Celtic Kid”, som kanske får söka lyckan i någon annan organisation.

Vinnare: Bojan Velickovic via domslut (odds: 2.67).

Johan Taliercio

Den blott 23-årige australiensaren Matthews tar steget upp till welterviktare där han får chansen mot serbiske Bojan Velickovic på hemmaplan. Velickovic tog en fin skalp när han besegrade svenske Nico Musoke i Globen för ett halvår sedan och har sedan dess hunnit med att förlora mot Darren Till, som sett ruskigt bra ut på senare tid.

Om Velickovic får matchen dit han vill och får stå och utbyta slag tror jag att vi får se honom som segrare, men Matthews är ung och har redan sju UFC-matcher i bagaget. Dessutom har Matthews ett bredare register än Velickovic, och därför tror jag att han tar hem matchen via domslut.

Vinnare: Jake Matthews via domslut (odds: 2.67).

Elias Theodorou vs. Daniel Kelly

Ashah Tafari

Daniel “Dad Bod” Kelly är tillbaka på hemmaplan och ställs återigen mot tufft motstånd. Denna gång tar han sig an Elias Theodorou, som är ett av de många lovande namnen i mellanvikten.

Kelly är väldigt okonventionell i sitt sätt att fightas, vilket har gjort att han lyckats skrälla mot ett gäng tuffa motståndare när det inte var många som trodde på honom på förhand. Som vanligt är han rätt kraftig underdog även denna gång, men det känns ändå rättfärdigat då Theodorou bör ha ett svar och lyckas diktera avståndet i denna match.

Jag tror inte att Theodorou gör misstaget att underskatta Kelly, utan han lär ha en bra gameplan och vara beredd på en tuff match. Jag förväntar mig inget avslut här men känner mig rätt säker på att Theodorou tar hem vinsten via domslut.

Vinnare: Elias Theodorou via domslut (odds: 1.86).

Matias Andres

Jag har alltid känt att Elias Theodorou har fått mer uppmärksamhet för sitt utseende än sin förmågor i buren och detsamma (fast omvänt) kan sägas om Dan Kelly. Australienaren ser ut som en trött förortspappa men har ett fight-CV som heter duga och har dessutom förmågan att ta hårda slag och fortsätta framåt.

Trots att det är Theodorou som kallas för “Cardio King” så ser jag Kelly som den som kommer pressa och slutligen mala ned kanadensarens försvar med sina okonventionella attacker och konstiga rytm.

Vinnare: Daniel Kelly via domslut (odds: 3.71).

Stefan Romare

Daniel ”Mr Dad Bod” Kelly mot Elias ”Erotic Novel Guy” Theodorou. Theodorou är nog för ung, snabb, teknisk och stark för Kelly ska ha någon chans.

Kelly har en fördel i Judo, men detta är inte en judomatch.

Vinnare: Elias Theodorou via T/KO (odds: 4.22).

Johan Taliercio

Den här matchen tror jag att Theodorou tar hem utan problem. Dan ”Dad Bod” Kelly är på nedgång och efter en galen formtoppning med fyra raka vinster tog det slut tidigt i hans senaste match, då han brutalt knockades av Derek Brunson bara en minut in i matchen.

Nej, i den här matchen får 40-åringen svårt att sätta mycket emot den betydligt yngre (29 år) Theodorou, som förlorade ett domslut mot Brad Tavares i sin senaste och kommer med en revanschlust till mötet.

Vinnare: Elias Theodorou via T/KO (odds: 4.22).

Alexander Volkanovski vs. Shane Young

Ashah Tafari

Huvudkortet öppnas av ett catchviktsmöte där knockoutartisten Alexander “The Great” Volkanovski tar sig an Shane Young – en ung talang som hoppar in och gör sin UFC-debut på kort varsel.

Detta blir knappast något snällt välkomnande för Young som med all rätt har oddsen emot sig som galans största underdog. Ibland kan det gynna en att kliva in i en tuff match utan att ha något att förlora, men det finns inte mycket som tyder på annat än en ny knockoutvinst för Volkanovski här.

Vinnare: Alexander Volkanovski via T/KO (odds: 2.03).

Matias Andres

Australien ställs mot Nya Zeeland när Alexander Volkanovski möter UFC-debutanten Shane Young. Både har har en vinstsvit men Volkanovskis tolv raka vinster står sannerligen ut från matchkortet.

Volkanovski är både stark, erfaren, mångsidig och har sett bra ut i sina UFC-matcher. Young har en väldigt svag chans här och kommer behöva en överraskande  knockout för att gå hem med vinsten. Mer troligt är det dock att han blir nedtagen och slagen gul och blå till hemmapublikens jubel.

Vinnare: Alexander Volkanovski via T/KO (odds: 2.03).

Stefan Romare

Två relativt otestade fighters med imponerande matchfacit. Volkanovski har gått två matcher i UFC och har således ett litet övertag i erfarenhet. Young hoppade dock in på kort varsel vilket gör att Volkanovski inte kunnat träna just för Young.

Young har tre förluster men har aldrig blivit avslutad så en kvalificerad gissning är att matchen går tre ronder och då ger jag fördelen till Volkanovski.

Vinnare: Alexander Volkanovski via domslut (odds: 2.81).

Johan Taliercio

Volkanovski tog sig an Mizuto Hirota i sin förra match och tog hem en övertygande domslutsvinst. Young tog den här matchen på väldigt kort notis och jag tror att han får svårt att hävda sig mot Volkanovski i sin UFC-debut.

Volkanovski är en grym brottare och jag har svårt att se annat än att han tar ner Young och avslutar honom från marken.

Vinnare: Alexander Volkanovski via T/KO (odds: 2.03).

RELATERAT: UFC Sydney: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!

Ashah fortfarande i ledning

Så här ser ställningen ut i Redaktionstipset sedan den femte augusti, då Ashah, Matias, Stefan och Johan började dela med sig av sina tipsrader inför varje UFC-gala:

1. Ashah Tafari: 36 rätt, 18 fel

2. Matias Andres: 35 rätt, 19 fel

2. Stefan Romare: 35 rätt, 19 fel

3. Johan Taliercio: 34 rätt, 20 fel

Hur ser dina tips ut inför UFC Sydney?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 121

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...