Redaktionstipset: UFC Fight Night 122: Bisping vs. Gastelum

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Shanghai!

I natt är det dags för UFC Fight Night 122: Bisping vs. Tybura (även kallad UFC Shanghai), som går av Shanghai, Kina.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fyra matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.

RELATERAT: UFC Fight Night 122: Bisping vs. Gastelum – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Michael Bisping vs. Kelvin Gastelum

Ashah Tafari

Det är inte många som tror på Michael Bisping i denna huvudmatch, där han hoppar in som ersättare och tar sig an Kelvin Gastelum endast tre veckor efter att ha förlorat mellanviktsbältet. Själv brukar jag ofta tippa emot “The Count” – men denna gång tänker jag faktiskt inte göra det.

Bisping blev visserligen sänkt i sin senaste match, men han var aldrig rejält skakad utan man såg tydligt att han hela tiden försökte jobba sig upp – innan GSP fick in sin strypning som avgjorde matchen på UFC 217. Visst är det inte optimalt att ge sig in i buren igen så här tidigt – men jag tror inte att smällarna han tog mot GSP kommer vara en så pass stor faktor som många andra verkar tro. Man får inte glömma att Bisping har vunnit flera matcher där han varit rejält skakad tidigare, då han har ett fighterhjärta utan dess like.

Gastelum har vass boxning med bra krut i nävarna, vilket kommer bli hans chans i denna match då jag inte tror att han kommer kunna få ner Bisping och jobba med sin grappling. Men även om Gastelum kan finna tidig framgång så blev jag rätt imponerad av Bispings rörelse i hans senaste match och misstänker att han kommer kunna akta sig för de största smällarna.

Efter två ronder som mycket väl kan gå till Gastelum så tror jag att Bisping kommer börja dra ifrån och ta över matchen, då han har bättre kondition och gång på gång visat att han kan hålla samma höga tempo i fem ronder. Med det sagt tror jag alltså att Bisping får en tuff start men lyckas komma tillbaka och säkra de senare ronderna för att ta hem ett domslut efter ännu en blodig femrondare.

Vinnare: Michael Bisping via domslut (odds: 4.90).

Matias Andres

Att Michael Bisping skulle flyga till Kina för att ta sig an Kelvin Gastelum tre veckor efter sin titelmatch mot Georges St-Pierre var det nog ingen som gissade men nu är vi här. Trots att jag ser upp till Bispings krigarhjärta och faktiskt tyckte att han såg riktigt bra ut i sin senaste match så går det inte att förneka att matchen är alldeles för tätt inpå och att han knappast hunnit återhämta sig tillräckligt.

Gastelum är livsfarlig stående och har bra kondition, två faktorer som jag tror kommer att resultera i en lång och tråkig kväll för Bisping.

Vinnare: Kelvin Gastelum via T/KO (odds: 1.99).

Stefan Romare

Definitivt en uppgradering för Gastelum att få match mot Bisping. Gastelum har övertaget i snabbhet och brottning medan Bisping har övertaget i storlek och boxning. Bisping har alltid haft ett bra nedtagningsförsvar och frågan om Gastelum ens kommer att gå den vägen.

Bisping körde ju för cirka tre veckor sedan och nog att han är i form och har haft ett ”lättare” camp inför matchen, så är det omöjligt att veta hur mycket Bispings hjärna klarar av, efter att han blivit skakad mot GSP.

Jag väljer nog ändå att tro på den yngre Gastelum och hoppas att Bisping kommer tillräckligt lindrigt undan så han kan få pensionera sig inför sin hemmapublik i England i mars.

Vinnare: Kelvin Gastelum via domslut (odds: 4.23).

Johan Taliercio

Många blev nog förvånade när Michael Bisping hoppade in sen ersättare för Anderson Silva mot alltid farlige Kelvin Gastelum. Men i den här matchen tycker jag att oddsen inte är särskilt rättvisa. Jag tror att Bisping fortfarande har en hel del kvar att ge och ser framför mig en grym, spännande match.

Däremot är det alltid farligt att ta en match bara veckor efter en så tuff förlust som Bisping fick genomleva på UFC 217 – en stor eloge ska engelsmannen ha för det – och åldersskillnaden (Bispings 38 mot Gastelums 26) får mig ändå att tro att Gastelum till slut står som segrare efter en fin tillställning.

Vinnare: Kelvin Gastelum via T/KO (odds: 1.99).

RELATERAT: Superoddset på Michael Bisping – här får du hela 12 gånger pengarna!

Li Jingliang vs. Zak Ottow

Ashah Tafari

I ett rätt svagt delat huvudevent får vi se hemmafavoriten Li Jingliang ta sig an amerikanen Zak Ottow i en welterviktsdrabbning. En match som den kinesiske oddsfavoriten bör kunna ta hem.

Jingliang är en rätt komplett fighter som har flera sett att vinna på. Efter att ha inlett karriären med att vinna de flesta matcherna via submission har han på senare tid börjat kamma hem en rad brutala knockoutvinster på UFC-nivå.

Ottow är en grappler som inte har imponerat lika mycket i sin korta UFC-karriär, där alla tre matcher har slutat i delade domslut varav i har resultat i vinster. Amerikanen lär inte finna mycket framgång ståendes och hans chans är att försöka få ner matchen på mattan – men Jingliang är stark och blir nog inte helt lätt att kontrollera på marken.

Jag tror att Jingliang kommer vara i kontroll större delen av matchen och säkra ännu en knockoutvinst när läget öppnar sig.

Vinnare: Li Jingliang via T/KO (odds: 3.36).

Matias Andres

Li Jingliang är en av mina favoriter från öst och han imponerade stort i sin senaste match mot Frank Camacho där han såg ut att ta sin stående arsenal och flow till en ny nivå. Ottow har inte sett alls lika bra ut och har tre delade domslut i sina tre senaste matcher varav två har varit i hans favör.

Ottow kommer säkerligen att vara mer aggressiv i denna match men det kommer inte att vara till hans fördel, speciellt i de senare ronderna där Jingliang fortfarande kommer fortsätta framåt.

Vinnare: Li Jingliang via domslut (odds: 2.63).

Stefan Romare

Ottow kommer från tre raka delade domslut där han vunnit två och förlorat en. Jingliang kommer från tre raka vinster där han senast besegrade Frank Camacho. Jingliang är mer meriterad i UFC och är stor för viktklassen.

Ottows resumé så är inte så värst imponerande. Jag tror på kinesen på hemmaplan.

Vinnare: Li Jingliang via T/KO (odds: 3.36).

Johan Taliercio

Li Jingliang har ett matchfacit på 5-2 i UFC och har nu tre raka vinster i organisationen varav två tidiga knockouter. Han tar sig nu an Ottow, vars tre senaste har slutat i delade domslut varav två i hans favör.

Jingliang är en duktig striker medan Ottow har grym grappling. Jag tror att Jingliang är tillräckligt snabb och vass för att undvika Ottows nedtagningsförsök, och jag tror att han kommer plocka isär honom över tre ronder på hemmaplan och ta hem en fin hemmaseger via enhälligt domslut.

Vinnare: Li Jingliang via domslut (odds: 2.63).

Wang Guan vs. Alex Caceres

Ashah Tafari

I en fjäderviktsmatch får vi se den kinesiske debutanten Wang Guan ta sig an The Ultimate Fighter 12-veteranen Alex Caceres. Av vad jag kunnat se verkar Guan vara en rätt komplett fighter med gott om krut i nävarna, medan “Bruce Leeroy” å andra sidan är oerhört ojämn och har en väldigt udda stil.

Inledningsvis kan det bli knepigt för Guan att läsa av Caceres okonventionella rörelse och hans oortodoxa tekniker. Men Caceres har inte kraften att avsluta ståendes – till skillnad från Guan. Caceres stil innebär dessutom att han ofta lämnar sig öppen, vilket på så sätt kommer ge Guan lägen att pricka honom.

Trots att Caceres har mött klart bättre motstånd så är jag faktiskt förvånad att han är oddsfavoriten här – och väljer att tippa på en knockoutvinst för hemmafavoriten Guan.

Vinnare: Wang Guan via T/KO (odds: 4.23).

Matias Andres

Wang Guan möter Alex Caceres i sin debut och jag tror det är en riktigt bra chans för kinesen. Caceres är ett relativt stort namn men i mitt tycke så är han inte alls lika bra som han är välkänd.

Caceres har en okonventionell stil som kan komma att spela i händerna på den slagkraftiga Guan och “det enda” han behöver göra är att se till att inte ge Caceres de utrymme han behöver, något som självklart är enklare sagt än gjort, speciellt i sin UFC-debut.

Jag kommer dock sticka ut hakan här och satsa en slant på att Guan lyckas träffa Caceres både en och fler gånger.

Vinnare: Wang Guan via T/KO (odds: 4.23).

Stefan Romare

“Bruce Leeroy” mot “The Dongbei Tiger” blir en spännande match. Guan har ett imponerande matchfacit och har bara förlorat mot Bekbulat Magomedov. Caceres har haft toppar och dalar i sin UFC-karriär och vi har inte hört så mycket från Caceres på senaste tiden.

Senaste matchen vann Caceres via TKO på grund av en ögonskada på sin motståndare. Trots ”vinsten” ligger Caceres rätt risigt till och har nog mycket press på sig inför denna matc??h. Jag får tyvärr en känsla av att detta är sista gången vi får se “Bruce Leeroy” i oktagonen.

Vinnare: Wang Guan via T/KO (odds: 4.23).

Johan Taliercio

Kinesiske Wang Guan har ett fint matchfacit och har mestadels tävlat för mindre organisationer i hemlandet hittills. Nu får han chansen mot veteranen Alex Caceres i sin UFC-debut, och jag tror att Caceres är på en helt annan nivå än det tidigare motståndet som Wang har stött på.

31-årige Guan lär försöka undvika att ta fighten till marken mot Caceres, men hamnar han där kan man förvänta sig att Caceres tar hem segern via submission. Hemmaplan kan alltid betyda mycket, så jag skulle inte räkna inte ut Guan totalt, men Caceres har varit med länge med vinster mot flera toppnamn inom organisationen.

Vinnare: Alex Caceres via submission (odds: 4.90).

Muslim Salikhov vs. Alex Garcia

Ashah Tafari

I huvudkortets första match får vi se ett riktigt spännande welterviktsmöte där den dagestanske debutanten Muslim Salikhov tar sig an det dominikanske krafthuset Alex Garcia.

Salikhov är en sann expert när det kommer till striking, med ett matchfacit på 185-13-1 i kickboxning och flera guldmedaljer från Sanda-VM. Han har avslutat tio av sina tolv MMA-vinster via T/KO – där två senaste segrarna har säkrats med spektakulära snurrsparkar.

Garcia har själv gott om krut i nävarna – men hans striking är inte på samma nivå som Salikovs. Därmed tror jag på ännu en imponerande knockoutvinst för “Kungen av Kung Fu”.

Vinnare: Muslim Salikhov via T/KO (odds: 1.89).

Matias Andres

Muslim Salikhov gör sin UFC-debut mot Alex Garcia som pendlat i sina senaste framträdanden. Garcia kommer dock behöva ha en riktigt bra dag då Salikhov är vida ansedd som en av de bästa Wushu/Sanda-utövarna i världen.

Tyvärr tror jag att Garcia är lite för traditionell och förutsägbar för att ta hem vinsten men han har definitivt kraft i slagen och lyckas han pricka Salikhov så är det godnatt. Det är dock UFC-debutanten väl medveten om och han lär använda sin snabbhet för att undvika detta scenario.

Vinnare: Muslim Salikhov via domslut (odds: 4.91).

Stefan Romare

Den dominikanska mardrömmen mot kungen av kung fu. Salikhov gör sin debut och tolv vinster samt endast en förlust, där det enda nederlaget kommit via submission. Garcia har lite mer erfarenhet i MMA och är otroligt kraftfull vilket han visade mot Mike Pyle som han knockade i första ronden.

Det har alltid varit frågetecken kring Garcias kondition, då han är otroligt muskulös för viktklassen. (USADA, where you at?)

Jag tror att Salikhov kan vara ett framtidsnamn och tror således att han vinner matchen mot Garcia. Akta för snurrattackerna!

Vinnare: Muslim Salikhov via T/KO (odds: 1.89).

Johan Taliercio

Muslim Salikhov är en riktigt spännande welterviktstalang som kommer till sin UFC-debut med nio raka vinster via avslut i bagaget – varav de två senaste via spinning hook kick i den första ronden. Han får nu äran att ta sig an Alex Garcia i sin första match för organisationen, och jag känner på mig att vi kommer få se ännu ett highlight-avslut från Salikhov.

Vinnare: Muslim Salikhov via T/KO (odds: 1.89).

RELATERAT: UFC Shanghai: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!

Ashah och Stefan delar nu förstaplatsen

Så här ser ställningen ut i Redaktionstipset sedan den femte augusti, då Ashah, Matias, Stefan och Johan började dela med sig av sina tipsrader inför varje UFC-gala:

1. Ashah Tafari: 39 rätt, 21 fel

1. Stefan Romare: 39 rätt, 21 fel

2. Johan Taliercio: 38 rätt, 22 fel

3. Matias Andres: 37 rätt, 23 fel

Hur ser dina tips ut inför UFC Shanghai?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 122

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara