Redaktionstipset: UFC Fight Night 123: Swanson vs. Ortega

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Fresno!

Under natten går UFC Fight Night 123: Swanson vs. Ortega (även kallad UFC Fresno) av stapeln i Fresno, Kalifornien.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.

RELATERAT: UFC Fight Night 123: Swanson vs. Ortega – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Cub Swanson vs. Brian Ortega

Ashah Tafari

Den här huvudmatchen är otroligt jämnt matchad och väldigt svårtippad. Swanson är snäppet högre rankad och har mycket mer erfarenhet, men Ortega är en obesegrad talang som imponerat stort hittills. Bägge fighters är rätt kompletta men har sin expertis i olika områden då veteranen Swanson är som bäst ståendes medan Ortega är en högklassig grappler. Ortega har en märklig vinstsvit med fyra raka avslut i den tredje ronden och har en vana av att ligga under på poäng innan han ändå säkrar sina segrar – något som jag tror att vi kommer få se även här. Swanson lär kunna diktera inledningsvis och plocka hem de första ronderna med sin striking, men förr eller senare ser jag matchen hamna på mattan där jag känner på mig att “T-City” kommer vända matchbilden och få till ännu en submissionvinst.

Vinnare: Brian Ortega via submission (odds: 2.82).

Matias Andres

Topprankade Cub Swanson och Brian Ortega möts i huvudmatchen och trots att Swanson har långt över dubbelt så många professionella matcher så har Ortega definitivt visat att han har vad som krävs för att tillhöra toppen. Båda fighters har en rejäl haka men Ortega är lite mer stationär än “Killer” Cub. Ortega tar gärna ett slag för att ge ett och det kan komma att stå honom dyrt då Swanson inte kommer att tröttna på att slå honom. Ortega kommer säkerligen att testa Swanson stående men sedan ta ned matchen på mattan där han har ett mycket större övertag. Jag förväntar mig en explosiv första- och andra-rond innan Ortega gör det han gör bäst: stryper ut folk.

Vinnare: Brian Ortega via submission (odds: 2.82).

Stefan Romare

Obesegrade ”T-City” Ortega mot veteranen Cub Swanson. Swanson kommer från en vinstsvit på fyra raka matcher mot bra motstånd.
Ortega har en tendens att starta extremt långsamt, har inte direkt världens bästa stående game men är livsfarlig på marken. Han är den enda (eller en av få) fighters som vunnit fyra matcher i rad på avslut i sista ronden. Swanson verkar dock ha hittat sin mojo den senaste tiden och trots att ”T-City” är en av mina favoritfighters så tror jag inte att han kan dra ett ess ur rockärmen mot en veteran som Swanson.

Vinnare: Cub Swanson via domslut (odds: 2.67).

Johan Taliercio

En spännande match på förhand men som ett fan av Ortega måste jag ge honom fördelen i det här mötet. “T-City” tog i sin förra match en grymt imponerande seger mot Renato Moicano och är fortfarande obesegrad genom sin karriär. Han besitter ett brett register som han lär utnyttja till fullo mot Swanson på lördag, allt för att etablera sig som ett toppnamn i fjäderviksdivisionen. Man ska dock aldrig räkna ut Swanson som har tio vinster på sina tolv senaste, enbart med förluster mot nuvarande mästaren Max Holloway och tidigare lättviktsmästaren Frankie Edgar. I sin senaste match lyckades han dock inte avsluta en betydligt lägre rankad Artem Lobov, vilket är lite av ett varningstecken. Jag tror att Ortega tar hem matchen via någon typ av avslut – antagligen submission, vilket också är den metod som Swanson förlorat flest matcher på.

Vinnare: Brian Ortega via submission (odds: 2.82).

Jason Knight vs. Gabriel Benitez

Ashah Tafari

Galans delade huvudmatch är betydligt lättare att tippa då jag, likt oddsmakarna, ser Knight som den klara favoriten. Benitez är inte dålig och har exempelvis en väldigt vass giljotin – men Knight är en lovande talang som visat sig vara väldigt bra både ståendes liksom på marken. Jag tror att Knight kommer ha full kontroll över denna match och ta hem alla tre ronder för att säkra vinsten via domslut.

Vinnare: Jason Knight via domslut (odds: 1.88).

Matias Andres

Matchen mellan Jason Knight och Gabriel Benitez är något av en mismatch då Benitez visserligen är talangfull men inte alls på samma nivå som den ultra-aggressiva Knight. Båda fighters förlorade sin senaste match men Knight mötte en toppmotståndare i Lamas medan Benitez än så länge mött orankat motstånd och är 1-2 i sina senaste tre matcher. Om Knight klarar av att lägga band på sig själv kan han ta sig långt i divisionen och Benitez kommer att bli ännu en skalp på hans vägg.

Vinnare: Jason Knight via submission (odds: 3.20).

Stefan Romare

Knight åkte nyligen på en ”wake up call” då han blev tok-knockad av Ricardo Lamas. Innan dess hade han fyra raka vinster mot okej motstånd. Han är en riktig tuffing och kan ta mycket stryk. Benitez har tre vinster och två förluster i UFC och förlorade senast mot Enrique Barzola och har även förlorat mot Andre Fili. Svårtippad match då man inte riktigt vet var de båda står. Jag kör dock på det ”säkra” kortet här och tror således på Jason ”Hick Diaz” Knight.

Vinnare: Jason Knight via T/KO (odds: 3.65).

Johan Taliercio

Knight kommer revanschlysten till matchen efter förlusten mot topprankade Ricardo Lamas senast. Jag tror att han kommer göra processen kort av den betydligt lägre rankade Benitez, som är 3-2 i UFC och har förlorat två av sina tre senaste matcher mot mindre namnkunnigt motstånd som Enrique Barzola och Andre Fili. Jag tror att Knight kommer att dominera den här matchen och ta ned Benitez på marken för att där avsluta honom.

Vinnare: Jason Knight via submission (odds: 3.20).

Marlon Moraes vs. Aljamain Sterling

Ashah Tafari

Toppmötet mellan Moraes och Sterling är en annan match där resultatet inte är helt lätt att förutspå. Medan Sterling å ena sidan har snäppet mer erfarenhet mot tufft motstånd i UFC, så är Moraes å andra sidan en tidigare WSOF-mästare med lite fler matcher i bagaget som var väldigt dominant innan han kom över till oktagonen. Bägge två har nyligen gått ett par matcher som slutat i jämna domslut och en inte allt för vågad gissning är att vi kommer få se ett oenigt domarbeslut även här. I slutändan väljer jag att tippa på Moraes som segrare, då jag tycker han är lite mer effektiv och bestämd ståendes.

Vinnare: Marlon Moraes via domslut (odds: 1.72).

Matias Andres

Marlon Moraes återvänder till buren knappt en månad efter att han besegrade John Dodson via delat domslut. Han möter Aljamain Sterling som är vida prisad men som i mitt tycke har sett ganska tam ut i sina senaste matcher. Moraes är i sin tur en lovande fighter som kan komma att ta sig in i toppskiktet med sin grymma fysik, teknik och snabbhet. Jag tror matchen mot Sterling passar Moraes stil perfekt och att han utan större svårigheter kommer att ta hem sin andra raka vinst.

Vinnare: Marlon Moraes via domslut (odds: 1.72).

Stefan Romare

Vilken match! Tråkigt att den ska vara mellan två av mina favoriter i bantamviktsdivisionen. Självklart har jag extra kärlek till Sterling då vi hade ett par trevliga konversationer i Polen. Ett litet övertag får man nog ge till Moraes i den stående biten, de är båda väldigt tekniska men Moraes är gigantisk för divisionen och har giftiga leg kicks. Tränar man med Mark Henry och sparras med Frankie Edgar så har man förmodligen ett väldigt bra game på marken också. Jag tror dock att Sterling har ett litet övertag på marken och kan använda Moraes misstag emot honom och är förmodligen snabbare i scrambles. Sterling har nog lärt sig från sina tuffa förluster mot Caraway och Assuncao och jag tror detta blir ett klassisk delat domslut.

Vinnare: Aljamain Sterling via domslut (odds: 2.22).

Johan Taliercio

En spännande match som blev till efter att Rani Yayha skadat sig och den tidigare WSOF-mästaren Marlon Moraes hoppat in som ersättning. Moraes är 1-1 sedan han kom till UFC och vann i sin senaste match mot John Dodson via delat domslut. Muay thai-specialisten Moraes kan dock få det riktigt tufft mot markspecialisten Sterling som gjorde en riktigt bra match mot tidigare mästaren Renan Barao sist och kontrollerade brassen på marken i tre ronder. Jag tror att Sterling fortsätter sitt segertåg och tar hem en poängvinst, troligen via ett jämnt delat domslut. Moraes är grym ståendes, men det blir svårt att etablera en tillräckligt bra gameplan som sen ersättare och mot en så bra fighter som Sterling.

Vinnare: Aljamain Sterling via domslut (odds: 2.22).

Scott Holtzman vs. Darrell Horcher

Ashah Tafari

I ännu en, på pappret, jämn match får vi se Holtzman ta sig an Horcher. Bägge fighters har förlorat sina tuffaste matcher i UFC, medan vinsterna de säkrat i oktagonen har kommit mot fighters som inte riktigt är de bästa. Holtzman är svag oddsfavorit, men jag ser Horcher som snäppet mer komplett och tror att hans press och brottning kommer räcka för en domslutsvinst här.

Vinnare: Darrell Horcher via domslut (odds: 2.92).

Matias Andres

Mötet mellan Scott Holtzman och Darrell Horcher är ännu en jämn match som kan komma att gå hursomhelst. “The Saint” Horcher har en relativt passiv och låg-energisk stil som kan komma att spela i händerna på “Hot Sauce” Holtzman som är i ständig rörelse och letar efter vinklar. Om Holtzman klarar av att hålla ett högt tempo och ständigt pressa Horcher tror jag att han kommer vinna ganska övertygande.

Vinnare: Scott Holtzman via domslut (odds: 2.35).

Stefan Romare

Holtzman har ett stort övertag i erfarenhet i UFC men Horcher har mött bäst motstånd (Nurmagomedov). Att Horcher är tuff råder det inga tvivel om, då han lyckades ta Khabib till andra ronden. Holtzman har vunnit varannan i UFC sedan sin debut och vann senast mot Michael McBride, kan man gissa att det är dags för Holtzman att förlora? Om den trenden även skulle gälla Horcher, så är det även dags för honom att förlora. Denna matchen kan gå hur som helst.

Vinnare: Scott Holtzman via domslut (odds: 2.35).

Johan Taliercio

Horcher är en grym brottare medan Holtzman är mer av en välrundad fighter och i den här matchen tror jag att brottningen blir avgörande. Horchers spetsegenskaper ger honom ett extra övertag och jag tror att han har all möjlighet att kontrollera Holtzman på marken och ösa ner ground-and-pound i tre ronder.

Vinnare: Darrell Horcher via domslut (odds: 2.92).

Eryk Anders vs. Markus Perez

Ashah Tafari

Anders dundrade in i UFC med en imponerande knockoutvinst och nu får vi se om han kan fortsätta sin segersvit mot debutanten Perez. Bägge fighters har ett identiskt obesegrat matchfacit på 9-0. Även om Perez har fightats utanför UFC hittills så har han ändå visat sig hålla en hög nivå och säkrat vinster över ett par UFC-veteraner. Oddsen kan vara lite missvisande då Anders fick en del uppmärksamhet för sin debut medan Perez är betydligt mindre känd – men jag håller ändå med om att Anders är favoriten här då han såg så pass lovande ut senast.

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 2.04).

Matias Andres

Både Markus Perez och Eryk Anders är obesegrade med nio vinster men det är Anders som har mött aningen svårare motstånd och dessutom tar med sig momentum efter att ha knockat Rafael Natal i sin senaste match. Perez kommer definitivt att ha händerna fulla men kommer slutligen att duka under efter ett högt tempo med mycket aggressivitet signerad Anders. Förvänta er fyrverkerier i första ronden!

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 2.04).

Stefan Romare

Anders imponerade stort i sin debut när han avslutade ”Sapo” Natal i första ronden. Detta är en match mellan två obesegrade herrar med 9-0. Perez har vinster över UFC-veteranerna Paulo Thiago och Ildemar Alcantara som ändå visar att han har vad som krävs. Perez gör sin UFC-debut vilket ofta kan få fighters att underprestera. Därför tror jag på Anders i denna match.

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 2.04).

Johan Taliercio

En spännande match med två obesegrade fighters (båda har 9-0) där Perez gör sin debut i UFC. Den forne amerikanska fotbollsspelaren Eryk Anders däremot inledde sin karriär på bästa sätt genom att knocka Rafael Natal i den första ronden och såg riktigt farlig ut. Jag tror att Anders återigen tar hem segern, men det kan bli en grym fight och jag räknar med att se mer av Markus Perez i framtiden, oavsett resultatet i den här matchen.

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 2.04).

Albert Moraes vs. Benito Lopez

Ashah Tafari

Huvudkortet sparkas igång av en jämn bantamviktsdrabbning mellan två unga talanger. Moraes har vunnit med fyra matcher i UFC där han samlat ihop ett matchresultat på 1-2-1. Hans enstaka vinst i oktagonen kom via ett delat domslut men man ska också notera att hans två förluster är mot rankade toppfighters. Lopez gör å sin sida sin UFC-debut med ett obesegrat matchfacit, efter att ha gjort sig förtjänt av ett kontrakt i Dana White’s Tuesday Night Contender Series där han vann en tuff och underhållande match via delat domslut. Den här matchen kan gå lite hur som helst, men hur Lopez visade att han kunde hantera tillfälliga motgångar och ändå vinna i sin senaste match får mig att tippa på ännu en vinst för 23-åringen.

Vinnare: Benito Lopez via domslut (odds: 2.99).

Matias Andres

Matchen mellan Albert Morales och Benito Lopez är väldig viktig för båda fighters. Morales har endast vunnit en av sina fyra UFC-matcher och Lopez gör sin UFC-debut och är självklart sugen på att få en flygande start. Både fighters är skickliga stående men Lopez mixar det bättre med sparkar och flygande knän. Jag tror att Morales kommer att försöka säkra segern genom nedtagningar och groundgame, något som slutligen kommer att leda till att han äter ett knä.

Vinnare: Benito Lopez via T/KO (odds: 4.56).

Stefan Romare

Morales har ett ganska ”salty” record på två förluster, en vinst och en oavgjord i UFC. Hans enda vinst är ett delat domslut mot Andre Soukhamthat som nog hade kunnat vara en förlust om jag minns rätt. Lopez gör sin UFC-debut på hemmaplan i Kalifornien efter att ha vunnit ett kontrakt i och med vinsten på Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Morales har inte imponerat vad jag har sett, så därför sätter jag min slant på Lopez som såg bra ut sist.

Vinnare: Benito Lopez via domslut (odds: 2.99).

Johan Taliercio

Obesegrade Benito Lopez får debutera i UFC efter en seger via delat domslut i Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Han får äran att ta sig an Morales, vars fyra inledande matcher i organisationen har slutat i en seger, två förluster och en oavgjord. Lopez är en Team Alpha Male-produkt med bra striking och jag tror att han kan ta hem en domslutsseger mot Morales, som inte heller kommer ha något emot att utbyta slag med Lopez. En av Morales styrkor är dock hans submissiongame, men jag tror att Lopez  har tillräckligt bra nedtagningsförsvar för att hålla det stående.

Vinnare: Benito Lopez via domslut (odds: 2.99).

RELATERAT: UFC Fresno: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!

Stefan håller i ledningen

Så här ser ställningen ut i Redaktionstipset sedan den femte augusti, då Ashah, Matias, Stefan och Johan började dela med sig av sina tipsrader inför varje UFC-gala:

1. Stefan Romare: 47 rätt, 23 fel

2. Ashah Tafari: 45 rätt, 25 fel

3. Johan Taliercio: 44 rätt, 26 fel

3. Matias Andres: 44 rätt, 26 fel


Den här artikeln publicerades ursprungligen på MMAnytt.se den åttonde december klockan 16.00.

Hur ser dina tips ut?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 123

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...